Saveti za lepotu

5 stvari koje treba da znate o balzamu za usne

5 stvari koje treba da znate o balzamu za usne

Jeste li znali da vaše usne vam pomoći izabrati partnera? U najmanju ruku, to je ono što neki naučnici predlažu, na osnovu činjenice da je ljubljenje je tako važan dio igre parenja ljudi. Ako nismo imali usne, ne bismo bili u mogućnosti da poljubi i dijeliti nježnosti, to je tako jednostavno. A evo jedan zanimljiv podatak o usne - nema znojnih žlijezda u njima, tako da usne ne znoje. Cool, da ćeš to reći, ali to je i razlog zašto su oni tako lako suši na hladnom vremenu, a ako ih ližu prečesto. Nije ni čudo, dakle, da balzam za usne je tako popularan kozmetički proizvod. Evo pet stvari koje trebate znati o tome.

1. Može udvostručiti kao ruž za usne

Hajde da se s puta prije nego što pređemo na balzam za usne koristi i glasina ovisnosti. Usne balzami dolaze u različitim nijansama i mogu uspješno udvostručiti kao ruž za usne, posebno u kontekstu onoga što je sada u trendu: goli izgled. Naravno, boja koja usana balzama dodati u vaše usne će biti mnogo suptilniji, nego hladu ruž za usne, ali to je poenta usne balzama, zar ne? A kada ga slučajno lizati, nećete dobiti generalno neprijatan ukus koji ruževe obično imaju. Šta više, sa usne balzama dobijate različitih okusa, iako neki kažu da je ukus je samo iluzija da je mozak trikove nas u, na osnovu boje balzama i dodao miris. U osnovi, ako vidite i miris breskve, probate breskve. Ovo izgleda kao mješoviti blagoslov, međutim, zato što je glasine rekavši da.

load...

2. Balzam za usne može biti zarazna

To je ono što mnogi ljudi koji ne mogu proći dan bez primjene njihov balzam za usne svakih sat vremena vjerujem. Imaju grupe online podršku i forumima, ali činjenica je da nema ovisnosti u balzam za usne, tako da to nije droga u smislu duhan, alkohol ili bilo koja supstanca sa dokazanim zarazna svojstva. Jedno od mogućih objašnjenja od "balzam za usne ovisnost" je da je to samo navika preuveličana. Na kraju krajeva, hladno doba čine loše stvari na tvoje usne i balzam za usne je logično rješenje za ispucale, ispucale usne. Zbog svog ukusa, mi također željeli da ga liže, što iziskuje češće aplikacija i tako dalje, nema misterije o tome. Međutim, drugo objašnjenje, iznio stručnjaci koji znaju njihove stvari je jednostavnije: prvo smo već rekli da nema znojnih žlezda, tako da usne mogu da se osuši veoma lako, stoga potrebu čestih balzam za usne aplikacije; drugo, neki usne balzama sadrže sastojke, kao što su mentol i salicilna, koji oba imaju učinak sušenja na koži, koji na usnama uključeni. Mystery riješen!

3. Prirodni sastojci

Kada čujemo "prirodno", obično misle da je sve dobro, i to obično biva, samo nije dobro za sve. Na primjer, hajde da pogledamo mentol, sastojak smo gore spomenuli. Mentol se izvlači iz biljke mente i koji se postavljaju u proizvodima kao što su usne balzame, zbog hlađenja, umirujući efekt. Ali ovaj osjećaj hlađenja i presušuje kožu da je mentol se nanosi na. Dobro je znati, zar ne? Mi ne govorimo o teškim sušenje, samo malo nuspojava. Salicilna kiselina može iritirati osjetljivu kožu na usnama i uzrokovati da se iznova i iznova pospem melem u pokušaju da ga umiriti. Zatim, tu je zaslađivač koristi u većini usne balzama, stevija, koja je prirodni šećer, ali to može učiniti tvoje usne osjetiti previše ukusno. U suprotnom, usne balzama često sadrže pčelinji vosak, proizvod koji je definitivno dobro za vas, zajedno sa raznim biljnih ulja i ekstrakti za dodatnu omekšavanje efekt ili okusa.

load...

4. Makeup savjeti i druge namjene

Neki su pokušali barem jednom u životu na prvo nanesite balzam za usne na usnama prije nego Ljigavo na ruž za usne, kako bi bili sigurni Usne su dobro hidrirana. Oni su pokušali i nisu, naravno, otkrivajući empirijski da kada imate balzam na usnama, primjenom ruž postaje mnogo teže, da ne spominjemo neujednačen, jer je balzam ometa prijanjanje ruž za usne. S obzirom na izbor nijansi sada dostupna, međutim, velike su šanse da ne mnogi od nas će pokušati to po drugi put. Dovoljno je koristiti balzam umjesto ruža za usne. Ali, da li ste mislili da balzam za usne može udvostručiti kao i druge stvari, a ne u vezi sa usana? Za jednu stvar, može se koristiti na obrve, kako bi se oblikuje njih. Za drugi, možete ga koristiti kao mazivo za prst da skine čvrsto prsten, na primjer, ili u bilo kojoj drugoj kući vanredna situacija zahtijeva neke podmazivanje, kao što je zaglavio patentni zatvarači i jednako zaglavila ladicama, itd

5. Možete lako napraviti svoj vlastiti balzam za usne...

... Na taj način ćete znati da je to stvarno je sve prirodno, bez sumnjivih sastojaka dodao. Sve što je potrebno je malo biljnog ulja po vašem izboru i pčelinjeg voska, plus malo meda ako želite. Preporučujemo, jer med ima svoje posebne pogodnosti za kožu. Proporcije su: jedan dio pčelinjeg voska po tri dijela ulja. Sve što je potrebno da uradite je da topi pčelinjeg voska i ulja na laganoj vatri, a zatim ga umutiti dobro, dodajte med (samo kašičica ili pola kašičice da, ako pravite male serije), sipajte u posudu u kojoj ste će biti čuvanje balzam, i pusti ga. Da biste ga ukus, možete dodati nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja. Uživajte!

load...