Saveti za lepotu

7 prekrasnih kućnih lijekova za suvu, oštećenu kosu

7 prekrasnih kućnih lijekova za suvu, oštećenu kosu

Kokosovo ulje je izuzetno dobra za suhu kosu i to je jedan od najboljih domaćih pravnih sredstava za suhu, oštećenu kosu! Ona prodire, vlaži, pomlađuje suhu kosu, pomaže da se njeguje i uvjetima to. Nanesite kokosovo ulje na kosu, ostavite ga na jedan sat ili preko noći i wakeup sa zdravu kosu, sija sa sjaj, ljepotu i zdravlje.

3. Voda je također u!

Možda se pitate zašto smo uključeni vode na našoj listi doma pravnih lijekova za suhu, oštećenu kosu... Voda je najbolja hidratantna krema za suhu kosu! Stavi malo vode u spreju i sprej malo na kosu kako bi ga vlažnom tokom dana. Mnogi ljudi obično misle da voda doprinosi suhu kosu, ali to nije istina! Dobar koristan savjet je da se miješaju vodu i neke maslinovog ulja (ili drugih prirodnih ulja po vašem izboru); ova mješavina se zatim mogu prskati na suhu kosu, ali ne zaboravite da bočicu prije prskanja!

load...

4. Topla voda je NE NE!

Meke ponovo bi vaš suhu kosu, izbjegavajte pranje kose sa toplom vodom. Topla voda povećava suhoću vlasišta, što može dovesti do skaliranja i ljuštenje vlasišta, stoga peruti! Umjesto toga, trebalo bi da koristite mlakom vodom i šampon kosu jednom ili dva puta tjedno. Pranje kose prečesto također nije korisno za vaše brave, jer se oslobodila nafte zadržale u folikula čineći vaš uvojcima izgledaju izuzetno suhe i ružne.

5. Hot ulje je DA!

Još jedan dobar dom lijek za suhu kosu je tretman vruće ulje. Masaže vlasišta pomoću vruće ulje i širenje ulje na dužinu vaše kose, to će hraniti vaše brave, dodati mekoću, sjaj i sjaj. Imajte na umu da, iako ovaj tretman se često naziva "tretman vruće ulje", ulje ne bi trebalo da bukvalno bude vruće, pobrinite se da je to samo malo topao i ugodan na dodir. Vi ne želite da se spali svoju kosu, zar ne ?! Za vruće ulje tretmane možete koristiti ove ulja ili pomiješati ih: kokosovo ulje, maslinovo ulje, arganovo ulje, ricinusovo ulje, lanenog ulja, šipak ulje, ulje slatkog badema, avokado ulje, makadamija ulje, susamovo ulje, itd

load...

6. Jaja i lanenog ulja

Nanesite tukli jaje pomiješana sa dve kašike lanenog ulja (ili koristite drugi ulje po svom izboru) na kosu i isprati nakon 30 minuta. Ovaj jednostavan tretman kose, posebno ako se radi redovito, će transformirati vaš kosu u neverovatno mane, dodajući mekoću, ishranu i sjaj!

7. Med, ruža masku vodom i avokada kosu

Ova prekrasna, prirodna maska ​​za kosu će pomoći nahraniti suhu i oštećenu kosu, dodajući mekoću i sjaj. Mix jedna zrela avokada s dve kašike meda i pet kašika ruže vode u blenderu. Nanesite ga na kosu i ostavite da odstoji oko 30 minuta, a zatim operite i stil kao što želite. Nakon toga ova kosa maske vidjet ćete da je moguće transformirati vaš oštećenu i suvu kosu u zdrave, sjajne i lijepe brave!

Koje su vaše omiljene dom pravna sredstva za suhu, oštećenu kosu?

Stay beautiful!

load...