Saveti za lepotu

7 prirodnih lekova i savjeta o tome kako dobiti dugačke trepavice

7 prirodnih lekova i savjeta o tome kako dobiti dugačke trepavice

Neki kažu da je ljepota oka je naglašena prekrasne duge trepavice, koji bi privukli pažnju očima sebe i pružiti okvir za njih. Nema sumnje da je većina žena dugo da imaju duge, tamne trepavice i to je razlog zašto postoji toliko umjetnih načina da se to postigne. Od maskare na lažne trepavice, možete kupiti svoj hrabar trepavice, ako želite, ali ovdje su sedam načina postizanja isti učinak, prirodno - 7 pravna sredstva i savjete o tome kako da biste dobili dugo trepavice:

1. Hranite se zdravo za zdrave trepavice

Da, to je da "nije tako dobro čuvana" tajna ponovo dame. Ključ za zdravu kosu i kožu je zdrave ishrane i vaše trepavice ne razlikuju. Trepavice su izrađeni od keratina koji je vrsta proteina, tako da jedu visoko proteinska hrana može pomoći vašoj trepavice da rastu deblje i duže.

2. Maslinovo ulje

Jedan od najlakših savjete o tome kako da biste dobili dugo trepavice koristi maslinovo ulje - proizvod iz svoje kuhinje! Da biste zaštitili i njeguje vaše trepavice, nanesite malo maslinovog ulja sa čistim maskaru štapić svake noći i oprati ujutro; ne zaboravite da se prijave malo na obrve, kao i, ako želite da ih raste previše.

load...

3. Vitamin E

Pokušajte ide malo dalje od samo primjenom maslinovo ulje na trepavicama, kreirati vlastite DIY Vitamin E trepavica serum: mix jednu kašiku ulja slatkog badema i jednu kašiku maslinovog ulja, stisnite jednu kapsulu tečnog vitamina E, sipajte mešavinu u mali kontejner, jer ćete ga koristiti više puta; umočite Q-tip u mješavinu i nanesite serum na liniju trepavica. Da li ovaj tretman za nekoliko tjedana prije odlaska na spavanje i vidjeti divno je razlika: jače, zdravije i duže trepavice!

4. Izbegavajte korišćenje lažne trepavice

Koristeći lažne trepavice mogu privremeno riješiti problem, ali često primjenu i uklanjanje lažnih trepavica Vjeruje se oštetiti prirodne trepavice, tako da neće pomoći na duge staze.

5. Ne ostavljajte šminku predugo

Vaš trepavice treba da diše, pa dajte im odmor od kozmetike onoliko često koliko možete. Uklonite šminke oko očiju kad dođeš kući i uvijek bi se osiguralo da je pravilno uklonjen.

load...

6. Kako da se dugo trepavice? Koristite ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je bogato vitaminom E, proteina, hranjivih tvari i Omega 6 masnih kiselina. Ricinusovo ulje je malo teže naći nego drugim uljima, ovisno o tome gdje živite, ali obično zdrave hrane je mjesto da ide; ovo divno ulje se naširoko koristi kao prirodni lijek za rast kose. Ne samo ricinusovo ulje može napraviti kosu rasti brže, ali isto tako može imati sličan efekt na trepavicama! Samo primijeniti neke ricinusovo ulje na trepavice i obrve prije odlaska na spavanje i za nekoliko tjedana taj način ćete primijetiti neverovatna razlika, ne samo da će promovirati zdrav rast, ali će učiniti vaš trepavice deblje, duže i jači.

7. Trepavica grooming

Jedan od najlakših savjete o tome kako da biste dobili dugo trepavice je perete trepavica dva puta dnevno sa trepavica četkom, to može pomoći promovirati zdrav rast i distribuira prirodna ulja (ili ulja koja se primjenjuju) duž cijele dužine trepavicama i nježna masaža će poboljšati dotok krvi previše.

Najbolji način da se promoviraju rast vašeg trepavica nije samo ni jedan od gore navedenih u izolaciji, ali mješavina svih njih. Vodite računa o svom trepavica, prema njima ljubazno i ​​alternativne između ulja i tretmane spomenuo i trebalo bi uskoro početi da vidite razliku da to čini.

Nadamo se da ćete naći ove savjete za duže trepavice koristan.

Slobodno dijeliti svoj omiljeni tajne, savjete i trikove o tome kako da biste dobili dugo trepavice u komentar ispod teksta.

Ostati prekrasne i sjaj uvijek!

load...