Saveti za lepotu

7 saveti o tome kako naneti i nositi mat karburat

7 saveti o tome kako naneti i nositi mat karburat

1) Pripremite usne

Mat ruž za usne teksture imaju tendenciju da naglasi sve mane tvojih usana, dakle, važno je da pripremite usne i učiniti ih glatka i meka. Piling vaše usne mogu biti odlično rešenje da riješi piling kože, kako bi se otkrila bebu meke usne, na kojoj će vaše šminke lako i lijepo klize. Možete pripremiti usne piling kod kuće: samo mix malo šećera s maslinovim uljem i medom i nježno masirajte usne s njom za nekoliko minuta, a zatim isperite; vam usne će se osjećati bebu mekom i glatkom.

2) Dodaj vlage

Da bi zadržali mat ruž svježe, pobrinite se da vlaže vaše usne prije nanošenja ruža za usne, jer mat teksture ima tendenciju da isušuju usne, stvarajući nepoželjno, nagomilanu efekt. Možete hidratizirati vaše usne koristeći svoj omiljeni balzam za usne ili primijeniti neki argan, kokos ili ulje slatkog badema na usnama, na taj način, pripremajući ih za sofisticirane i elegantne mat make-up.

load...

3) Neka pop boja

Ako želite da biste dobili pravi nijansu mat ruž, nanesite korektor sve preko usana prije nanošenja boje usana. Bilo da se odlučite ići na jarko crvenoj, jeftin roze ili nude mat usne, skrivajući ih unaprijed će pomoći da se vrlo uredan i lep rezultat!

4) Počnite sa obloge tvoje usne

Nanesite usne sve preko usana prije nanošenja vašeg mat ruž. Koristeći usne će vam pomoći da uredan, čist i prekrasan rezultat. Profesionalnih šminkera cijelo vrijeme koriste ovaj tip. Pronađite usne u istoj nijansi kao ruž za usne i da se postroje svoje usne s njim, njih popunjavanje Na taj način ćete se stvaranje baze za mat ruž se nanosi.; boja će izgledati mnogo bogatiji i intenzivniji. Usne će također pomoći vašem ruž traje duže.

load...

5) Ne trljanjem

Izbjegavajte trljanje vaše usne prilikom prijave mat ruž za usne, jer mat teksture ne rade na isti način kao čista oni rade. Umjesto toga, koristite četkicu, u cilju širenja proizvod sve preko usana ravnomjerno i ako želite da biste dobili više preciznosti. Koristite sintetički usne četkicom za tu svrhu, pobrinite se da prikrije svaki ugao usana za elegantne i profesionalnog izgleda rezultat.

6) Drugi sloj

Ako želite da vaš ruž za usne da traje i duže, a zatim, nakon nanošenja ruž, izbrisati vaše usne maramicom i ponovo ponovo nanesite ruž. Ovaj tip će vam pomoći dodati intenzitet na svoj ruž za usne, a vi ćete biti zapanjeni koliko dugo će vaš ruž trajati. Upijanje usne papir ili tkivo će vam pomoći da izbjegnete cakey i preko suhe tražim usne.

7) Precizan vrh

Da bi zadržali svoju aplikaciju za usne precizno i ​​savršeno, pobrinite se da počisti ivica koristeći istu korektor koji ste koristili prije nanošenja boje usana. Možete koristiti mali, sintetički korektor četkom ili koristiti jednostavan Q-tip da se oko usana, čišćenje sve nesavršenosti i tokove.

Da, to bi moglo izgledati kao primjenom mat ruž možda će vam potrajati, ali, definitivno, isplati se, ako želite da rock ovu lepotu trend i dobiti besprijekoran izgled usne.

Nadam se da vam je bilo korisno. Slobodno podijelite svoje vlastite savjete o tome kako želite da nosite mat ruž u odjeljku komentar ispod.

load...