Saveti za lepotu

7 savjeta o tome kako skratiti vašu jutarnju rutinu lepote

7 savjeta o tome kako skratiti vašu jutarnju rutinu lepote

1) odlučuje šta ćeš nositi i pripremite stvari unaprijed. Ova jednostavna "ritual" može uštedjeti dosta vremena u jutarnjim satima - odabrao svoj outfit, cipele i pribor i stavite ga u potpunosti na kauč; također možete pripremiti i izdvojiti sve šminke proizvode i četke koje ćeš koristiti u jutarnjim satima, tako da ne morate pokrenuti oko stan u potrazi za izgubljen cipela ili skrivenih četkica.

2) Uzmite tuš noć prije. Uzimajući tuš u jutro može trajati od 15 minuta do pola sata od našeg vremena jutra ljepote, i učvršćivanje vaše mokre kose može značajno dodati do tog vremena. Rješenje je da se pred tuš noći, tako da možete koristiti "oslobođen" jutro vrijeme za nešto drugo.

3) Jutro kosa savjeti: pokušati izabrao nekoliko "siguran" frizure da nikada nije i da li jedan od njih ujutro, to može biti jednostavan i elegantan za kosu lepinja ", riba priča" pletenice, ili samo rep. Izabrala nešto što apsolutno odgovara i naglašava svoj šarmantan ženstvenost. Ako volite da nosite kosu labavo i imate jedan od onih lijeni jutra kada ne želite oprati kosu (ili ste jednostavno u žurbi) - probati na suho šampon, može odmah "osvježiti" izgled vaše brave, dodajte više volumena i, stoga, da se osjećate više samopouzdanja.

load...

4) Koristite lakši boje za dnevnu šminku. Kada je cilj za prirodnije šminke ujutro štedite mnogo vremena, jer ne treba da se uklope teško tamne tonove i Brainstorm o sofisticirane kombinacije boja oka-sjene. Ako volite bold šminku - možete ažurirati svoj izgled za večernji kasnije, uzimajući neophodno "alat" sa sobom na posao.

5) Igrajte igru ​​"5 minuta šminka izazov". Mnogi ljepote "gurui" na YouTube-u, na primjer, napravio video koristeći ovu titulu. Pokušajte igrati ovu igru ​​za sebe i vidi da li ti to možeš. Ne samo da može biti zabavno i izazovno "do" celo lice za 5 minuta, ali također možete postati dobro pripremljeni za onih jutara kada se čini da vrijeme za pokretanje prebrzo. Probajte, to je zabavno!

6) U jutarnjim satima, koristite samo one proizvode koji dobro znate, one koje sigurno rade. Svi mi volimo eksperimentirati i otkriti nove stvari, ali ujutro nije baš pravo vrijeme za to. Pronađite za sebe one makeup proizvode koji se lako nanosi i da znate sigurno obaviti posao. Jedan od glavnih "sastojaka" idealne šminke je besprijekoran kože, tako da bi moja savjet biti - ulažu u veliki temelj ili u prahu, saznajte kako se ponaša tokom dana i držati ga kao s ljubavnikom. To će vam uštedjeti vrijeme ujutro i osloboditi vas od stresa i neočekivane "iznenađenja" tokom cijelog dana.

load...

7) I na kraju, glavni savjet za ujutro kada ste u žurbi je ne žuri! Da, možda zvuči čudno, ali paradoks je - kada smo u žurbi i pod stresom, sve pada u našim rukama i radimo stvari čak i sporije nego što bi to u našem normalnom stanju. Dakle, moj glavni jutro tip je - započeti dan mirno, s osmjehom na licu i sa pozitivnom smislu u svom srcu, tako da će vaš dan odvijati glatko i lijepo.

Nadam se da vam je bilo korisno. Kako se skratiti jutarnju ljepote rutinu? Slobodno podijelite svoju jutra prečice u komentarima ispod teksta.

load...