Saveti za lepotu

8 budžetskih saveta i trikova za svaku devojku treba da pokuša

8 budžetskih saveta i trikova za svaku devojku treba da pokuša

S obzirom na pola šanse, neki od nas će provesti svaki zadnji cent da imamo na kozmetičkih proizvoda, uvijek postoji nešto tamo nam je potrebno: nijansa maskare još nismo pokušali, novi brend hidratantne kreme to je samo doći na tržište koji će se godina od tebe, a sjaj za usne to je 100% garantovano da ostanu sjajne do osam sati. Pa, ponekad jednostavno nema dovoljno centi ići okolo, pa evo nekoliko ljepotu savjete i trikove budžet će vam pomoći da se smanje troškovi boravka prekrasne:

1. Vazelin

Tako da se ime ne baš pozvati vizije od najglamuroznijih ljepota proizvod koji se može kupiti novcem i ne posebno želim da se vidi sa pogodbu, super veličine kadu ga u torbu, ali vazelin je zaista jeftin, multi -purpose proizvoda. Jeftiniji od sjajilo za usne i momak-stick, efikasniji na suve usne od mnogih skupih, mirisne usne balzama i može se koristiti na visokom mjesta jagodice kao highlighter.

2. Maslinovo ulje

Ako ste ponestane oko šminke, onda nema potrebe za putovanje u apoteku, samo idi u vašoj kuhinji. Maslinovo ulje radi jednako dobro i čini dobro, prirodni ovlaživač i losion za tijelo kao dobro.

load...

3. Recikliranje te maskare štapova

Kada je vaša maskara ponestane, spasi štapić. Operite ga s toplom vodom i sapunom i možete ga koristiti kao obrvu četkom.

4. Oslobodite neke salvete od Starbucks

The Coffee House gigant korištenje recikliranog, nebeljenog papir u salvete da ti daju s kafu. Poslužite se nekoliko kad si tu, jer oni čine odličan upijajući papire kada sledeći put je potrebno brzo kožu dotjerati, kada si iz svoje uobičajene.

5. Koristite izbjeljivanje pastu za zube na noktima

Lak za nokte mogu ostaviti mrlje iza na noktima, ali dajući nokte brzo piling s nekim zubna pasta za izbjeljivanje će uskoro nekako to.

load...

6. Baby prašak za kosu

Ako je vaša kosa postaje masna brzo i nemate vremena da ga operem, osvježiti ga sa laganim prašine pudera za bebe. Smanjuje masnu izgled i miriše previše, ali ne preterujte ili će izgledati najgorem slučaju peruti ikad.

7. Squeeze zadnje kapi 

Jeste li se ikada zapitali koliko proizvod ostavite u cijevi ili boce kad ga bacili? Budite sigurni da istisnuti do poslednje kapi, da ste platili za to. I, samo mala količina toplog dodan u bocu šampona, kada počinje da ponestane vode, verovatno će vam dati drugog pranja.

8. Pijte vodu

Bez obzira na to koliko proizvodi su dovedeni na tržište da vas iskuša, najvažniji i najjeftiniji stvar koju možete da zadrži sebe tražim blistav i zdrav je da piju puno vode. Vode hidratizira vas, to ispira toksine i čuva kosu i kožu tražim svježe i lijepa.

Postoji mnogo načina da uštedite novac na kozmetičkih proizvoda i, vjerojatno, jedan od najboljih savjeta koje možemo dati je - nemojte se prevariti u kupovinu samo velikih brendova. Jeste li znali da su mnogi proizvodi koji se kupuju u prodavnicama, uključujući i kozmetičkih proizvoda, se naplaćuju prema njihovoj etiketi brend, a ne njihov sadržaj?

Ako ste bili da posjetite neke fabrike, ti bi vidjeti isti proizvod koji dolazi iz proizvodnog područja koja se flašira u dva različito označeni boce; jedna s poznatim, skupo ime brenda i drugi sa generički oznakom bocu. Iste stvari, različitim cijenama!

Nadam se da ćete naći budžet ljepotu ove savjete za žene koristan.

Kako uštedjeti novac na kozmetičkih proizvoda? Slobodno podijelite svoj budžet ljepotu savjete i trikove u komentar ispod teksta.

Ostati prekrasne i sjaj uvijek!

load...