Saveti za lepotu

8 jednostavnih i efektivnih savjeta o tome kako vam olakšati oči

8 jednostavnih i efektivnih savjeta o tome kako vam olakšati oči

Mnogi ljudi kažu da oči važna karakteristika lice i da može reći puno o osobi za samo gledajući njihove oči. Budući da je tako, želite da oči izgledaju svijetle i jasne, kad izađeš, a ne da izgleda kao da je upravo izašao iz kreveta. Bez obzira na njihov oblik, boju ili veličinu, sve oči možete izvršiti na svjež izgled, samo pročitajte ovih osam načina osvetljavanjem vaše oči da biste saznali kako se to radi:

1. Bijela olovka za oči

Najjednostavniji savjet o tome kako da uljepšati oči je da se koristi dodir bijele ili gole olovka za oči. Morate biti vrlo precizan iako, kako bi dobili željeni efekat, tako da pažljivo navesti samo unutarnji kut oči i vodene linije sa bijelim ili mesa u boji obloge, i to će vratiti osvetljenost na oči lako.

2. Curl trepavicama

Još jedan jednostavan način da se probudite oči je da uviti trepavice. Upotreba uvijač za trepavice će podići vaše trepavice i van, pomažući da se otvori oči i učiniti ih izgledati mnogo sjajnije. Pregib prvi, a zatim nanesite dobar sloj maskare da završi posao, a onda korak unazad i divim!

load...

3. Držite obrve u obliku

Neke devojke izgledaju odlično s teškim obrvama, ali mogu umanjiti osvjetljenja vaših očiju. Da pomogne podići oči izbjegli da vaš obrve izgledaju teške i tamne, oblik i tanke obrve malo, i vidjeti kako to pomaže da uljepšati oči.

4. Get dobar san je

Nedostatak sna može biti najgori neprijatelj vaše oči '. To može zarumeneti bjelinu vašim očima, stvoriti natečenost i crne krugove ispod i oko očiju, i generalno, nedostatak dobrog odmora može ostaviti vaše oči tražim dosadno. San je važan za sve, kako bi bili sigurni da su sve vredi osam sati ', svaki dan.

5. Sakrij podočnjake

Podočnjaka učiniti da izgledate umorno i učiniti vaše oči izgledaju dosadno. Možete tretirati crne krugove ispod očiju postavljanjem krišku krastavca ili krišku rashlađene sirovog krompira preko očiju za nekoliko minuta, što će ohladiti i opustite oči, a možete prikriti krugovima pomoću dobro pod korektor za oči pomoći da vaše oči izgledaju sjajnije.

load...

6. Pink rumenilo

Čudno, a prašine ružičaste rumenila na jabuke vašeg obraza može učiniti vaše oči sjaj. Mi nemamo pojma zašto se to radi, ali probaj, mi uvjeravam vas da je to radi!

7. Raw bjelanjaka

A dobro i brzo lek za puffy oči je primjena nekih belima sirovo jaje direktno na kožu ispod očiju i ostavite ga na za 3 - 5 minuta. Belci jaje će zategnuti kožu i vitamin B koji sadrže će pomoći promovirati cirkulaciju krvi oko očiju, a ako je bijelo jaje nešto cool, to će također pomoći da se smanji nadutost, povećanje svijetle izgled vaših očiju.

8. Koristite dodir shimmer

Suptilne upotrebe shimmer zaista može otvoriti oči i učiniti ih izgledati svjetlija. Pronađite sjenilo u svoju omiljenu boju svjetlosti, kao što su šampanjac, bijele ili bilo koju vrstu gol koji ima samo jedan dodir sjaja na to i primijeniti ovo područje je najbliža vašem suzne kanale i samo ispod obrva za najbolji učinak, to će vam pomoći otvoriti oči i uljepšati svoj područje oko očiju.

Kako uljepšati vaše oči? Da li imate neki drugi saveti da dijele?

load...