Saveti za lepotu

8 mitova za kosu treba da prestanete verovati (saveti za negu kose)

8 mitova za kosu treba da prestanete verovati (saveti za negu kose)

Danas ćemo razbiti neke kosu mitova koji ste, vjerovatno, bili prevareni u zabludu. Postoji toliko informacija o zdravoj savjeti za kosu u časopisima, knjigama i online, da ponekad, možemo osjetiti zbunjeni i pitaju šta su stvari, zapravo, istina, a šta je potpuno netačno i smiješno netačno... Pogledajmo neke uporni mitova kosu biste trebali prestati vjerovati:

1) Trim često kako bi vaša kosa rasti brže

Jedan od vrlo popularan kose mitova se navodi da je potrebno da redovno trim vaše brave, kako bi vaša kosa rasti brže. Ovo je potpuno netačno! Da, podrezivanje vaša kosa može, svakako, napraviti svoj brave izgleda zdravije i mogu pomoći da se oslobodite split završava, ali redovne trim neće ubrzati rast vaše brave, jer vaša kosa raste iz korijena, a ne od kraja; Stoga, kako bi vaša kosa rasti brže, možete iskoristiti maske rast kose i tretmani za kosu.

load...

2) svoju kosu U određenom trenutku prestaje da raste

Vi ste, vjerovatno, čuo ovaj mit kosu prije: vaša kosa prestaje da raste u određenom trenutku, kada dođe do maksimalnog trajanja. Ovo je potpuno netačno! Vaša kosa će i dalje rasti, koliko god vi to želite da raste. Ako uzmete računa o brave, se držite zdrave ishrane i pobrinite se da zadrži split završava u uvali, vaša kosa može rasti duže i duže i duže, ne brinite!

3) Ako koristite isti šampon i isti uređaj cijelo vrijeme, u jednom trenutku, ovi proizvodi će prestati sa radom.

Ova kosa mit zvuči kao apsolutnu istinu, ali to je potpuno pogrešno. Rotirajući svoj šamponi i regeneratori cijelo vrijeme, neće učiniti vašu kosu jasnije i sjajnija. Naravno, ako ste se odlučili, u jednom trenutku, da obojite kosu u plavo, onda, vjerojatno, bilo bi logično da se prilagode svoj šampon i regenerator na novi zabrinutost kosu - bez sumnje, više hidrataciju i popravljanje formula osvojio ' t boli. Ali, ako ste već našli svoj "sveti gral" proizvoda za kosu i volite ih koristite, a zatim, držati na taj način, ne morate da ih redovno menjaju dobiti odlične rezultate!

load...

4) Isperite kosu sa ledeno hladnom vodom kako bi vaš brave sjajnijom.

Ovaj mit zvuči kao prava stvar. Čuli smo o tome ljepota tip toliko puta: ledeno hladnu vodu će učiniti vašu kosu zanoktice blizu, čineći kosu sjajnijom i zdraviji izgled. Ova informacija neistinita! Vaša kosa ne može da reaguje na hladnu ili toplu vodu, jer vaša kosa nije napravljen od živih ćelija. Proizvodi koji zaista može učiniti vašu kosu sjajnijom i glatko su kosa ulja, na bazi silikona balzami, maske za kosu i oblikovanje kose proizvoda.

5) čerupanje sive kose će učiniti više sijede kose rastu na ovo mjesto.

Jeste li ikada čuli da je, ako se istrgnuti jedan sijede kose, onda, jedan, dva, tri ili više sive vlasi će rasti na ovo mjesto? Pa, to je apsolutno netačno. Čerupanje siva kosu neće stvoriti više sijede kose, ali ono što se može učiniti, je iritirati kožu vašeg vlasišta! Prema tome, ako počnete primetio sijede kose na glavi, najbolje rješenje bi bilo da se koristi malo količinu boje za kosu da pokrije ga.

6) Neki proizvodi mogu izliječiti ispucale vrhove.

Često se pitamo: "Kako da se riješi ispucale vrhove?!"... I rečeno nam je da se određeni proizvodi mogu se cure! Pa, neki hidratantnim i hranjivim kose proizvodi mogu spriječiti split završava, ali neće biti u mogućnosti da vam pomoći da riješi njih, niti se ovi proizvodi za kosu izliječiti ispucale vrhove! Ako želite da vaša kosa izgleda zdravo i želite zadržati split završava u uvali, zatim, pobrinite se da hidratizira i njeguje vaše brave, podrezivanje krajeva svaka dva mjeseca.

7) Ako je vaš skalp je masna - preskočite kosu

Možda zvuči da je ovaj kosu mit ima puno smisla, ali, u stvari, to je ipak samo mit! Masnoće vlasišta uzrokovana hiperprodukcija sebuma, sušilo za uređaj nema nikakve veze s tim. Međutim, to se ne preporučuje da se prijave za kosu sve preko glave, primjenjuju se samo na dužinu kose, izbjegavajući korijena. Također, pokušajte da koristite šampon za suvo pranje kako bi kosa masnoće na odstojanju.

8) Kako da biste dobili osloboditi od perut? Perut se može smanjiti vezivanje ti kosu!

Vezivanje kosu se neće uticati na perut, to može samo pomoći da se, na neki način, sakriti ga. Perut može biti uzrokovana višestrukim problemima vlasišta i, ako želite da se oslobodite od toga, pitajte svog doktora za savjet ili koristite anti-perut šampona i tretmani za kosu.

Pa, sada stvari su postale puno jasnije! Mi smo otklonio neke od vrlo popularan kose mitova i mogu da pravilno računa o našim brave.

Da li znate drugi kosa mitovima svi trebamo prestati vjerovati? Molim vas, slobodno dijeliti svoje mišljenje u komentarima ispod.

load...