Saveti za lepotu

8 neverovatnih saveta kako se osloboditi tamnih krugova ispod očiju

8 neverovatnih saveta kako se osloboditi tamnih krugova ispod očiju

Ništa više frustrirajuće nego probudio ujutro, gledam u ogledalo i pronalaženje tamne krugove ispod očiju. Možete primijeniti korektor i dodati neke highlighter za efekat, ali tamne krugove su i dalje tu! Korektor krije samo je problem, da se stvarno riješiti to morate prvo da shvatite uzroke tih tamnih prstenova.

Koža ispod očiju je najtanji i stoga najviše krhka, a najčešći uzroci podočnjaka su akumulacija tekućine ispod tvojih očiju, loša ishrana, nedostatak sna, nedostatak željeza i drugih bitnih proteina. Otkrijmo je odlična i lako rješenja koja vam može pomoći da se smanji ili se osloboditi tog neželjene tame ispod očiju:

1. Spavajte

Za većinu ljudi, najefikasniji način da se riješi tamne krugove ispod očiju je da se poboljša navike spavanja. Za svjež i krug slobodnog lice, liječnici preporučuju da svi trebati oko šest do osam sati dobrog sna svakog dana. Također, pokušajte spavati na leđima s glavom naslonjen visoko na jastuk, jer će to pomoći u poboljšanju cirkulacije i pomoći ispravan višak tekućine ispod očiju.

load...

2 Kako biste dobili osloboditi od tamne krugove ispod očiju? Watch Your Diet!

Natečenost ispod očiju može baciti sjenu i mogao bi biti uzrok pod okom tamne krugove. Je natečenost može biti uzrokovana svoju ishranu, pa pokušajte da smanjite unos soli i izrezati alkohol za neko vrijeme, od kojih oba mogu biti uzrok nadutosti i nadutost.

3. Ne trljajte oči

Koža ispod očiju je vrlo osjetljiva i kad trljati oci izazivaju trenje, koje mogu, s druge strane, uzrokuju pigmentacije kože potamni. Isto tako, uvijek primijeniti šminka vrlo nježno na ovo područje iz istog razloga.

4. Koristite kremu za sunčanje ispod očiju

Kada odete na suncu, ne zaboravite da se prijave za zaštitu od sunca ispod očiju kao dobro. Ako već imate tamne pod područje oko očiju, sunce će samo da ga tamnije. Budite svjesni.

load...

5. Uzmite alergija lijekove

Ako patite od alergija, kao groznicu, ne zaboravi lijekove. Efekat streaming oči će biti samo pogoršavaju problem i stvaraju još više tekućine ispod očiju.

6. Nanesite paketi leda

Primjenom leda na kožu, posebno polu-transparentni kožu ispod očiju, će se ohladiti kapilare krv i pomažu višak tečnosti i krvi da se raziđu iz tog područja. Okružiti kocku leda u tkivo / ručnik i stavite ga na svaki od vaših očiju. (Primjena kockice leda direktno na vaše oči mogu biti prestroga za nježan pod područje oko očiju).

7. Koristite cool vrećice čaja

Sljedeći put kada napravite čaj, osim čaja torbu i stavite u frižider da se ohladi. Postavljanje cool kesice čaja preko očiju za deset minuta ili tako da će vas opustiti i smanjiti bilo nadutost ili promjene boje oko očiju.

8. Voća i povrća

Jesti dobru količinu svježe povrće i voće je uvijek dobra ideja i da će imati blagotvoran učinak na izgled vaše kože i očiju kao dobro. Također možete koristiti krastavac ili krumpir kriške da se otarasi pod okom tamne krugove, samo ih stavite preko očiju ujutro, to će osvježiti i hladi kožu.

Dermatolozi se pitao pod okom tamne krugove cijelo vrijeme. Iznad imate nekoliko rješenja ovog problema, a sada znate da jednostavnom promjenom vašeg položaja spavanja ili druge svakodnevne navike mogu pomoći da riješi ovaj problem. Također, pobrinite se da ne idu na spavanje sa šminkom na i izbjeći često trljanje oči.

Slobodno podijelite svoje vlastite savjete o tome kako da riješi pod okom tamne krugove u komentar ispod teksta.

load...