Saveti za lepotu

8 saveti o tome kako popraviti suhu kožu

8 saveti o tome kako popraviti suhu kožu

Suha koža može biti uzrokovana različitim stvarima unutrašnje i vanjske. To može biti genetski, ili ona može biti uzrokovana drugim uvjetima, kao što su bolesti štitnjače, alergije ili astme, ali najčešće, suhu kožu je uzrokovana vanjskim faktorima, kao što je hladno vrijeme, niska vlažnost i efekte centralno grijanje.

Jedan od najčešćih uzroka suhe kože, međutim, kupanje i tuširanje previše često s teškim sapun proizvodima. Previše pranje i ribanje sapunom može ostaviti kožu suvom i naučio, a to je uzrokovano previše ulja nakon što je uklonjena s površine kože. Ponekad suvom stanju kože može biti pogoršana netačne hidratantne kreme aplikaciju ili pogrešan izbor hidratantne kreme koje koristite, pa evo naših najboljih osam savjete o tome kako se nositi sa suvom kožom:

1. Vlaže više s godinama

Tipove kože znatno se razlikuju od osobe do osobe, ali, kao opće pravilo, mlađi si, više prirodnih ulja vaša koža proizvodi, tako da jednom kad se malo stariji biti spreman da češće koriste više hidratantnu kremu kako bi vaša koža postane suho.

load...

2. Zaštitite svoje ruke

U hladnom vremenu, to nije samo rukavice koje trebaš kako bi zaštitili svoje ruke od hladnoće vjetra. Nanesite sloj na bazi silikona krema za ruke prije nego što stavite rukavice za brtvljenje u vlage kao dobro. I ne zaboravite da se ponovo primijeniti svaki put kada perete ruke.

3. Uvijek vlaže nakon tuširanja

Svaki put kada tuš, potapše sebe dole, a zatim nanesite ulje za tijelo ili losion dok si još vlažna. Ovo će se zaključati u vlage i napišite kožu svilenkasto glatka.

4. Smanjite temperaturu

Vi ne želite biti hladno u zimi, ali topline doslovno usisava vlagu iz vaše kože. Okrenite centralno grijanje dole malo i izbjeći grdi topla voda ili kupke, a to će vam pomoći da se smanji sušenje i ljuštenje kože.

load...

5. Ne zaboravite da vlaže noću

Većina nas vlaže ujutro kao dio naše svakodnevne rutine, ali ne zaboravite to učiniti noću, prije nego što odete u krevet, previše. Tokom dana vaše lice je izložena vanjske agresije (vjetar, hladno vrijeme, zagađenje) ceo dan, može izgubiti svoju vitalnu vlagu, tako primijeniti emolijensima hidratantna krema za dodatnu hidrataciju i ishranu dok spavate.

6. Izbjegavajte lizanje vaše usne

Suhe, ispucale usne mogu biti dosadni, bolno i neugodno. Pokušajte ne da ih, iako lizati; ovo vam može dati neke privremeno olakšanje, ali će samo da ih je još gore, kao pljuvačka sadrži enzime koji vuku vlagu iz kože. Umjesto toga, nanesite svoj omiljeni balzam za usne (ili karite maslac) redovno umjesto lizanje.

7. Ljuštiti prije vlaži

Zvuči prilično bruto struganje mrtve kože iz vašeg tijela, ali piling prije nego što vlaže će se pobrinuti da se vlaži vašu dnevnu kožu, a ne mrtve pahuljice umjesto.

8. Pazite na dijetu

Ono što jesti i piti može strahovito utjecati na stanje vaše kože, pa budite sigurni da piju puno vode kako bi vam hidrirana i pobrinite se da su sve dovoljno omega-3 masne kiseline, koje se nalaze u ribi, lanenog ulja i malo oraha.

Nadam se da ćete naći ljepotu ove savjete korisne.

Slobodno podijelite svoje vlastite savjete o tome kako popraviti suhu kožu u komentar ispod teksta.

load...