Saveti za lepotu

8 stvari koje treba uzeti u obzir pre nego što odemo za kozmetičku plastičnu hirurgiju

8 stvari koje treba uzeti u obzir pre nego što odemo za kozmetičku plastičnu hirurgiju

Plastična kirurgija je tako čest mjesto sada kada ste mogli biti oprošteno za uzimanje kao lagano, kao, recimo, mijenja svoj brend maskare. Ali, plastične operacije je još uvijek operacija i da ne bi trebalo uzeti tako olako. To može poći po zlu, to može povrijediti, a ponekad, to je potpuno nepotrebno, tako da razmislite o ovom osam stvari, prije nego se prijavite da ide pod nož hirurga:

1. Da li postoji alternativa?

Prva stvar koju treba uzeti u obzir prije odlaska za kozmetičku plastičnu operaciju je ovo: da li alternativa postoji? Plastična kirurgija nije bez rizika, tako da vas pitam sebe, ako je stvarno potrebno ovom postupku? Možete izgubiti težinu na dijeti, možete ton mišiće ostvarivanja i možete poboljšati vašu kožu mijenja svoju ishranu. Prije nego što podnese sebe na operaciju, da bi bilo najbolje da se, barem, prvo pokušao nehirurško alternative.

2. Da li ste razmišljali rizici?

Još jedna stvar koju treba razmišljati o prije nego što radi estetske plastične operacije je rizik. Sve plastične operacije nosi sa sobom određene zdravstvene rizike, kao što to čini bilo operacije. Postoji rizik od infekcije nakon operacije i rizike anestetika, posebno, u opštoj anesteziji. Pobrinite se da vaš kirurg ispravno objasnio rizik da bi moglo doći u postupku koji razmišljate, prije nego li se slažete da nastavim, i pogledati prije i nakon plastične slike operacije drugih ljudi.

load...

3. Što je trošak plastične operacije i možete li to priuštiti?

Bilo da se plaća za kozmetičke plastične operacije gotovinom ili preko financija, bilo koje vrste postupaka plastične operacije nije jeftin. Dok to može biti jedina stvar na pameti u ovom trenutku, pažljivo razmišljati o drugim stvarima koje vas se može odustati u budućnosti, da plati za ovu operaciju. Nema smisla plaćati dobiti bikini tanak lik, ako ne možete onda priuštiti odlazak na plažu.

4. Koja su ograničenja plastične operacije?

Hirurg ne može apsolutno garantovati rezultat. Dok mnogi ljudi su vrlo zadovoljni krajnji rezultat njihove estetske plastične kirurgije, postoje i mnogi koji nisu 100% zadovoljni kad plastične operacije krenulo naopako. Također, ne mislim da će plastičnu operaciju odmah promijeniti svoj život. Nema garancije da ćete pronaći čovjeka svojih snova, samo zato što vaše grudi su veće ili nos je ispravi.

load...

5. Koliko dugo će to estetske plastične operacije trajati?

Budite svjesni da nisu sve plastične operacije traje vječno i da ne mogu da zaustavi proces starenja. A face lifting kože samo, na primjer, može trajati samo jednu godinu, a facelift koji također zateže mišiće, može trajati do deset godina, tako da je potrebno kako bi bili sigurni da ste dobiti najbolje savjete koje možete.

6. Da li znate gdje će biti ožiljaka?

Nemojte da vas zavaraju sve hype oko ožiljak-manje operacije, to ne može biti učinjeno! Šta je dobar plastični kirurg ne rade iako je napraviti ožiljke manje vidljivim ih prikrivanja i ostavljajući ih na mjestima koja se mogu sakriti. Budite sigurni da provjerite sa svojim kirurg, gdje će ožiljci biti i uvjerite se da ste zadovoljni sa odgovorom.

7. Hoće li vam je potrebna revizija operacije?

To nije neuobičajeno u kozmetičkim plastične operacije da da vam je potrebno više od jedne operacije kako bi dobili željene rezultate. Praćenje operacija mogu biti vrlo male, ali pobrinite se da pitate hirurga šta vjerojatnost je da ćete morati revizija operacija, tako da ste u potpunosti svjesni ukupnih troškova koje možete očekivati ​​da nastati.

8. Da li pokušavate da izgleda kao neko drugi?

Ne postoji ništa lošeg u tome da estetske plastične kirurgije, ali to nije lijek za depresiju ili sumnja u sebe. Plastična kirurgija se smatra najboljim kao sredstvo završavaju na ono što priroda stvorili, a ne kao način da se stvori potpuno novi osoba. Ne pokušavajte da izgleda kao neko drugi, zato što su jedinstveni i lepa, a postoji samo jedna ste na ovoj planeti!

Koje druge stvari, na vašem mišljenju, trebalo bi da je osoba razmotriti prije odlaska za kozmetičku plastične operacije?

Slobodno podijelite svoje mišljenje u komentarima ispod.

load...