Saveti za lepotu

9 posvećivanje lepote koje treba da usvojite na redovnoj osnovi da biste izgledali sjajno

9 posvećivanje lepote koje treba da usvojite na redovnoj osnovi da biste izgledali sjajno

Priroda je vas lijepo, ali ponekad čak i prirodu treba malo ruku pomoći kako bi bili sigurni da ste iskoristite ono što imate. Dakle, koji će vam pomoći da na najbolji vaše imovine, ovdje su 9 jednostavne prakse ljepote koje možete usvojiti na redovnoj osnovi da pomogne neka vašu prirodnu ljepotu sijaju:

1. Ljuštiti svuda

Da bi to zdravo, mladalački sjaj vaše kože, piling jednom ili dva puta tjedno. Piling ne samo lice, ali i celo telo. Piling uklanja sve mrtve stanice kože i poboljšava hrabar cirkulaciju u koži. Možete koristiti dućan kupili pilinzi ili napraviti svoj vlastiti jeftin i jednostavan verzija s nekim maslinovog ulja i šećera, na primjer.

2. Vlaže

Tokom dana, vaša koža gubi prirodna ulja i postaje dehidrirana kroz izloženost vjetra i sunca. Držite kožu mekom i podatnom koje prodire dnevno. To je najbolje da se vlaže noću, prije nego što odete u krevet, tako da tvoj regenerator ne privlači i primi prljavštine i prljavština dana na vašoj koži. (Možete pročitati o prvih 6 bez hemikalija prirodne hidratantne tvari za kosu, kožu i nokte ovdje.)

load...

3. Uklonite sve vaše šminke noću

Ostavljajući šminka noću će začepiti pore i može biti uzrok akni, pa budite sigurni da uklonite sve vaše šminke prije odlaska u krevet. Radije nego da koristi oštre sredstva za čišćenje, što može isušiti kožu, pokušajte koristiti kokosovo ulje umjesto. To će učinkovito ukloniti sve tragove šminke, hidriraju kožu i to može pomoći da se odbrani od znakova starenja previše. (Možete pročitati članak o top 10 načina za korištenje kokosovo ulje za kožu i kosu ovdje.)

4. Držite šminka četke čisti

Držanje šminka četke čisti ne samo učiniti vaš šminka ići na glatko i čistije, ali i drži bakterije iz izgradnje kao dobro. Redovno čistiti četke ili ćete biti širenje bakterija iz jednog dijela vašeg lica na drugi i to će izazvati iritaciju, crvenilo i može širiti pauze auta.

5. Uvijek koristite zaštitu od sunca

Sunce je najveći uzrok pojave znakova starenja kao što su fine linije i bore. Držite izgled kože mlađi duže vodeći računa da se prijave za zaštitu od sunca, kad god odeš. Zapamtite, takođe, da je ne samo na sunčanih dana da se sunce može oštetiti kožu, tako da najbolje igraju na sigurno svaki dan i svejedno primijeniti neke, kad se ide van.

load...

6. Steam lice

Pari lice otvara pore i omekšava kožu i, ako redovno učiniti, to može pomoći u uklanjanju akni i smanjiti znakove malih ožiljaka i nepravilnosti na licu. Držite svoje lice nad posudu vrele vode, sa peškirom preko glave i topline iz pare će pomoći da se ubije bilo bakterija.

7. Budite ljubazni prema svojim divnu kosu

Najbolja stvar da bi vaša kosa sjajna i lijepa je vaša prirodna ulja, pa budite ljubazni da vaša kosa i neka vaša ulja rade posao koji priroda zamislila. Pranje kose samo jednom svaka od 2 - 3 dana i uradi to u mlakoj vodi, a ne vrelu vruće. Heat je jedan od najgorih neprijatelja vaše kose, tako da smanjite toplotu u vodi koju koristite za oprati, prilagoditi postavke topline na fen i ne zaboravite da zaštitite svoju kosu od sunca previše. Sve ove stvari mogu isušiti prirodna ulja u i da izgleda dosadan i neposlušnu.

8. Dajte vašoj koži neke dane!

Jedan vrlo jednostavan način na koji možete poboljšati vaše kože je davanjem šminka potpuni prekid na nekoliko dana. Vaša koža mora da diše, a ako ostavite šminku van tu i tamo, i neka svježem zraku se u lice. To može pomoći raščisti akne i fleke i vratiti taj zdravi sjaj i sledeći put si stavio na šminku, to će izgledati još bolje.

9. Budite sretni, osmeh, sjaj i vjeruju u čuda

Neka vaše unutarnje ljepote sjaj iznutra. Kao Audrey Hepburn je jednom rekao: "Vjerujem u ružičasto. Vjerujem da se smeje je najbolji kalorija plamenik. Vjerujem u ljubljenje, ljubi puno. Vjerujem u biti snažan kada se čini da se sve krenulo naopako. Vjerujem da sretan devojke su najlepše devojke. Vjerujem da je sutra novi dan i vjerujem u čuda "I još jedna citat od poznate glumice:". Najvažnija stvar je da uživate u životu biti sretan-to je sve što je važno. "

Šta ulepšavanj prakse treba da usvoji na redovnoj osnovi? Dijeliti svoju ljepotu savjete i tajne u komentar ispod teksta.

Ostati prilično i sjaj uvijek!

load...