Saveti za lepotu

9 savjeta o tome kako se probuditi lijepo i dobro odmarati

9 savjeta o tome kako se probuditi lijepo i dobro odmarati

1) Izbjegavajte pije previše tečnost prije odlaska na spavanje, jer to može dovesti do vreće ispod očiju. Također, izbjegavajte jesti previše slane namirnica prije spavanja, jer sol pomaže da zadrži vlagu u organizmu koje, obično, također dovodi do natečenosti oko očiju.

2) Ako ste ljubitelj kafe, pokušajte da se uzdrži od tu energiju daje piće nakon 5 sati. Također, izbjegavajte cigarete i alkohol najmanje 4 sata prije odlaska na spavanje, ako želite da se probudite lijepe i svježe izgleda. (Zapravo, alkohol i cigarete treba izbjegavati u svakom trenutku, ako želite zadržati svoju mladost i atraktivnost za duži vremenski period.)

3) Očistite svoje lice temeljito prije odlaska krevet i pobrinite se da riješi sve tragove kozmetike. Dok nanošenja noćna krema ili tretman - primjenjuju se samo tanki sloj proizvoda, dajući vašoj koži priliku da dah i odmor.

load...

4) Spavanje sa otvorenim prozorom. To je, naravno, ako se ne boje hladno noću. Svježem zraku je vrlo koristan za kožu i za našu ukupnu ljepotu. Ako vam se ne sviđa ideja čuvanja prozor otvoren cijelu noć, možete provjetravati sobu i otvori prozor samo za 10 - 20 minuta prije odlaska na spavanje.

5) Otpustite i češljate prije odlaska u krevet. Ne samo da je to više prijatno da spavam sa kosom slobodan od čvrsto upletena frizure i sofisticirane frizure, ali i, četkanje i lagano masirajući kožu glave prije odlaska na spavanje će stimulirati cirkulaciju i ohrabriti zdrav rast kose.

6) Uzmi opuštajuća kupka prije spavanja, to će pomoći opustiti tijelo i eliminirati toksine akumulirane tokom dana. Ovdje je brz i jednostavan recept divno, pomlađivanje i opuštajuća kupka: sipajte u kupanje pola šolje ulja slatkog badema (ako ga nemate, maslinovo ulje i učiniti), dodajte šaku cvijeta kamilice i pregršt morske soli; dodati malo ružinih latica kao ugodan završni dodir. Također se možete upaliti nekoliko aromatičnih voćnog svijeće i sprej ruža vode u lice dok je sjedio u kadi; ne zaboravite staviti na neke umirujuće glazbe ili ljubavne pesme svira u pozadini. Nakon takvog kadu ćete spavati kao beba!

load...

7) Pokušajte da naučite da spavate na leđima. Znam, to nije tako lako prisvojiti tu naviku, ali ako i dalje postoje i stalno pokušavaju to učiniti - to će postati vaša druga priroda. Spavanje na leđima ima više prednosti, pogotovo, ako želite da vaše lice ostati mlada i lepa duže.

8) Neka me sa sobom dijele veliki recept zdrave i pomlađivanje jutarnje piće koja nije samo ukusna, ali i to će vam dati puno energije za divan početak novog dana: sipajte u čašu vode (to može biti topla ili vruća voda, u skladu sa svojim željama) 1 kašičica meda, 1 supenu kašiku limuna i 1 supenu kašiku aloe vera sok. Ovo "čudo vode" će pomoći da se očiste, pomladiti i osvježiti vaše tijelo ujutro, dajući vam prirodno povećanje energije.

9) A happy girl ne može biti neprivlačan, to je razlog zašto je važno da ide na spavanje u velikom i pozitivno raspoloženje, skrivanje dobre misli i stanova na području sreće. Ako prodre pored svog posebnu osobu - to je još bolje! Kada idete na spavanje sretan, voljen i lijepe - sigurno ćete se probuditi prilično s velikim osmijehom na licu!

Voli i bude voljen!

Nadam se da vam je bilo korisno. Slobodno komentirati i dijeliti svoju savjete o tome kako da se probudite lijepe i odmorni u komentarima ispod teksta.

load...