Saveti za lepotu

Kako brže rasti kosu? 3 domaće tretmane kose za isprobavanje

Kako brže rasti kosu? 3 domaće tretmane kose za isprobavanje

Iako je naša koža je nešto što se uvijek zabrinut, naša za njegu kose je ponekad zanemarena. Naša kosa je dio onoga što nas razlikuje od drugih, tako da, ako se ne obraćaju pažnju na naše kose, sve oko nas neće! Naša kosa je jedan od najvažnijih aspekata fizička privlačnost; lijepe i zdrave kose transudes vitalnost, slava, vlastite vrijednosti i samopouzdanja. Dakle, umjesto da troše tisuće na skupe kliničke tretmane, evo nekoliko jednostavnih i lako pratiti domaći tretmani za kosu i pravna sredstva koje možete napraviti sami da biste dobili sjajne i zdrave mane:

  • Tretman za kosu # 1: Žumance i maslinovo ulje može pomoći da vaša kosa rasti brže

Biti bogat vitaminima i mineralima, žumance mogu hraniti vaše brave i ubrzati rast kose, dok je maslinovo ulje, pomaže da se ublaži i daju sjaj inače suhu kosu. Sve što treba da uradite je, mix dva žumanca sa 2 kašike maslinovog ulja. Razrijediti ovu mešavinu, možete dodati pola šoljice vode. Potapanjem napojnice prst u ovu mešavinu, polako umasirajte ga u svoje glave i zatim proširio masku na dužinu. Ostaviti da odstoji na kosi oko 15 - 20 minuta, prije nego što ga sprati, sa ili bez šampona. Ova maska ​​se može učiniti jednom tjedno.

  • Tretman za kosu # 2: Idemo banane!

To je druga stvar, ako ne volimo jesti banane, samo zato što su visoke u kalorija; što obiluje vitaminima A, C i E, ova jednostavna voće može pomoći vaša kosa rasti brže, biti zdraviji i mekša. Dakle, ovdje je ono što možete učiniti da se drži podalje od tih kalorija - pokupiti meku banana koja je dovoljno zrela za vas biti u mogućnosti da ga izgnječite u pastu. (Možete također koristiti i svoje blender). Nanesite ovu banana paste na svoju kosu i pokriti ga s plastičnu vrećicu ili takođe može pokriti glavu sa zagrejao ručnik za bolje rezultate. Ako je pasta nije dovoljno mekan, možda da je malo teško da isprati u šampon. Da bi se riješio ovaj problem, možete dodati malo maslinovog ulja ili kokosovog ulja u mješavinu (par sto kašike će učiniti trik). Ostavi ga za 20 minuta, a zatim šampon i stanje. Radi ovaj tretman jednom tjedno može biti od velike pomoći i korisno za ljepotu i zdravlje vaše brave.

load...
  • Tretman za kosu # 3: Castor nafte i ulja slatkog badema kako bi vaša kosa rasti brže

Ricinusovo ulje je jedan od mojih omiljenih prirodne kose tretmani rasta. Mix ricinusovog ulja sa slatkim bademovim uljem u proporciji 1: 1 i nježno masirajte vlasište sa ovom mix, širenje ostatak maske na dužinu kose. Prikrije glavu s tušem kup, a onda, ručnik. Ostavi ga na glavu za oko 1 ili 2 sata (također možete ostaviti ovaj tretman preko noći za bolje rezultate), a zatim, šampon i stanja kosu. Da li ovaj tretman jednom nedeljno i vidjeli kosu rasti brže, biti sjajnija i zdravija.

Slobodno podijelite svoju domaću kosu tretmane, maske i savjete o tome kako da vaša kosa rasti brže u komentar ispod teksta.

load...