Saveti za lepotu

Kako brže rasti kosu? 8 dijamantskih tretmana za kosu

Kako brže rasti kosu? 8 dijamantskih tretmana za kosu

Ako se pitate kako bi vaša kosa rasti brže i tražite prirodne kuće pravni lijekovi i tretmani za kosu, vi ste na pravom mjestu. Danas, pogledajmo neke vrlo efikasne DIY kosu maske recepte za ekstremne rast kose, gdje je senf u prahu je glavni i najvažniji sastojak. Počnimo:

Kako napraviti kosu rasti brže?

Zašto senf? Senf je popularan dugo vremena, kao vrlo efikasan sastojak raznih domaće maske za kosu i tretmani koji mogu efikasno pomoći stimulirati rast kose.

Kosu maske uz upotrebu senfa u prahu su blago zagrijavanje na snagu; kada se primijeni na koren kose, ova vrsta maske za kosu pomaže stimulirati folikula i poboljšava cirkulaciju krvi u kožu glave, tako, ubrzava svoj rast kose. Ostali sastojci, koji se koriste u ovim domaći tretmani za kosu, kao što su maslinovo ulje, jaja, vrhnje, kefir i med će pomoći njegovati i jačati svoj brave, čineći kosu rasti deblje, biti jači i izgleda zdravije.

load...

Mjere opreza:

Zapamtite, senf je vrlo moćan sastojak i, ako se koristi na pogrešan način, to može dovesti do vlasišta suhoće, iritacije i, čak, perut. Ako imate osjetljivu kožu na kožu glave ili bilo koju vrstu alergije ili modrica / rane / povrede / rane / rezove na glavu, izbjegavajte raditi bilo kakve tretmane za kosu uz upotrebu senfa.

Prije nego što pokušate ove maske za kosu za sebe Preporučujem vam da to mali test: mix vrlo malo senfa u prahu sa malo vode i nanesite ga na svoj unutarnji zglob i vidjeti reakcije vašeg tijela; to je normalno, ako ćete osjetiti blagu tickling - to je zato senfa efekt grijanja; ali ako ćete vidjeti veliku iritaciju i ekstremne crvenilo, te maske nisu za vas.

load...

Također, pobrinite se da niste alergični na ostale sastojke ovih domaćih tretmana za kosu.

Ako se, nakon nanošenja kosu masku, osjećat ćete se da je boli previše - oprati ga odmah!

Da bi se pripremila ovi tretmani za kosu morate miješati senf u prahu s vodom da se dobije pastu... Imajte na umu da voda ne bi trebalo biti vruće, trebalo bi da bude mlako i imaju normalnu sobnu temperaturu, trebalo bi da bude ugodno na dodir.

1) Kako napraviti kosu rasti brže? Pokušajte ovaj DIY kosu maske za masnu i normalnu kosu:

Sastojci:

1 supenu kašiku običnog jogurta

1 kašičica tečnog meda

1 kašičica soka od limuna

1 supena kašika senfa u prahu

Mix 1 supena kašika senfa u prahu sa malo mlake vode da se dobije tijesto, zatim dodati sve ostale sastojke. Rastavi kosu i umasirajte masku u koren kose, stavi na tuš kup, a zatim pokriti glavu peškirom; ostaviti masku na glavu za oko 20 - 30 minuta, a onda, šampon i stanje, kao i obično.

Možete napraviti ovu masku 1-2 puta tjedno tijekom jednog ili dva mjeseca.

2) Kako bi vaša kosa raste brže ako imate suhu kosu?

Ovdje je vrlo dobar DIY masku da vaš može koristiti ako vaša kosa je suva:

Sastojci:

1 supenu kašiku običnog guste kreme

2 Tabela žlice maslinovog ulja

1 kašičica senfa u prahu

Mix senf u prahu mlakom vodom, a zatim dodati sve ostale sastojke. Nanesite ovu masku na koren kose i držati ga na oko 20 - 30 minuta. Šampon i stanje. Ova maska ​​ne samo da će potaknuti cirkulaciju u skalp kosu rasti brže, ali i to će hraniti i hidrira kosu, što ga čini sjajnijom, sjajnija i zdravija. To je posebno velika ako je vaša kosa suha.

Da li ova maska ​​2 puta tjedno tijekom jednog ili dva mjeseca.

3) Kako bi vaša kosa raste brže ako vaš tip kose je normalno?

Sastojci:

1 jaje

2 Tabela kašike gustog ravnice krema

1 supena kašika senfa u prahu

Mix senf u prahu sa malo mlake vode da se dobije tijesto, zatim dodajte ostatak sastojaka i miješati sve gore. Umasirajte masku u kožu glave, bez uticaja na savete, stavi na tuš kup, a onda, ručnik. Držite ovu masku na kosi oko 30 minuta, a zatim šampon i stanje.

Ova maska ​​će pomoći ubrzati rast kose, poboljšanje debljina kose i hrani kožu glave.

Koristite ga 2 puta tjedno tijekom jednog ili dva mjeseca.

4) DIY Brz rast kose masku sa senfom i aloe vera sok:

Sastojci:

2 Žumanca

3 Tabela žlice soka od aloe vere

1 supenu kašiku gustog krema

1 supena kašika senfa u prahu

Mix dobro sve sastojke (prethodno, dodati malo mlake vode u senf u prahu da dobijete pastu). Umasirajte masku u korijenje vašeg suhu kosu, čekati za 20 - 30 minuta, a onda, šampon i stanje kao što obično rade. Ovaj efikasan tretman za rast kose može se koristiti za bilo koju vrstu kose; pomoći će njegovati i hidrira vaše brave, čineći kosu rasti brže i poboljšanje vaše debljine kosu.

Da li to maska ​​za kosu 1-2 puta tjedno tokom mjesec dana.

5) Kako bi vaša kosa rasti brže? Pokušajte DIY masku sa korena čička ulja:

Sastojci:

3 Tabela kašike korena čička ulja

1 supena kašika senfa u prahu

1 jaje

Pripremite tijesto miješanjem senf u prahu sa malo mlake vode, a zatim dodati sve ostale sastojke. Nanesite ovu masku na koren kose i sačekajte oko 30 minuta prije pranja ga. Šampon i stanje kao i obično. Ovo kosa maska ​​je pogodna za normalan tip kose, to je vrlo efikasan i vrlo jednostavan za pripremu.

To možete učiniti ovu masku jednom od dva puta tjedno tijekom jednog ili dva mjeseca.

6) Kako bi vaša kosa rasti brže koristeći senf i kefir?

Sastojci:

1 Kup kefir

1 supena kašika senfa u prahu

2 Žumanca

Pripremu ove maske je sličan prethodnim: mix senf u prahu sa malo mlake vode, a zatim dodati sve ostalo. Masirajte vlasište sa ovim tretmanom i pričekajte oko 20 minuta. Šampon i stanje, kao i obično. Ova maska ​​je vrlo hranljiva i može se koristiti za suhu i normalnu tipove kose. Ne samo da će vaša kosa rasti brže, ali i to će učiniti vaš brave sjajnija, zdravija i deblja.

Da li ovu masku jednom nedeljno tokom jednog ili dva mjeseca.

7) Evo nother varijacija brzog rasta kose DIY masku sa senfom i korena čička ulja:

Sastojci:

1 supena kašika senfa u prahu

2 Tabela kašike Čičak korijen ulje

2 Žumanca

1 kašičica tečnog meda

Mix dobro sve sastojke i nanesite masku na koren kose. Put na tuš kup, a onda, ručnik i držite ga na glavu za oko 20 - 30 minuta, a onda, šampon i stanja kosu. Ova hranjiva maska ​​za kosu je vrlo efikasna za izradu vaše kose rasti brže i može se koristiti za bilo koju vrstu kose.

Da li ovu masku jednom ili dva puta nedeljno tokom jednog ili dva mjeseca.

8) Kako bi vaša kosa rasti brže koristeći senf i šećer?

Zašto šećer? Pa, šećer će senf još efikasniji. Što više šećera dodate - jači intenzitet senf će biti.

Sastojci:

1 supena kašika senfa u prahu

1 jaje žumance

2 Tabela žlice maslinovog ulja

2 kašičice šećera

Mix senf u prahu mlakom vodom, zatim dodati sve ostale sastojke. Nanesite ovu masku na koren kose i ostaviti da odstoji na glavu za oko 20 minuta, a zatim operite kosu temeljito i stanja, kao i obično. Ova maska ​​se može koristiti za bilo koju vrstu kose i izuzetno je efikasna za izradu kosu rasti brže, jače i deblje.

Učinite to za kosu masku jednom tjedno za oko dva mjeseca.

Nadam se da ćete naći ove kuće pravni lijekovi za rast kose koristan.

Sada znate kako da vaša kosa rasti brže; ali zapamtite, koji su ujedno i dobra ishrana i život bez stresa važno sastojaka zdrav rast kose.

Slobodno podijelite svoje vlastite savjete i ljepota recepti o tome kako da vaša kosa rasti brže u komentar ispod teksta.

load...