Saveti za lepotu

Kako dobiti sjajnu kosu? 8 fantastičnih saveta za prirodnu lepotu za sjajnu kosu

Kako dobiti sjajnu kosu? 8 fantastičnih saveta za prirodnu lepotu za sjajnu kosu

Kada imate kolekciju proizvoda za njegu kose u kupatilu da će rival svojim lokalnim trgovinama droge ', onda to može biti vrijeme da isprobate novi pristup. Postoji mnogo jednostavniji i jeftiniji način da se prekrasan, sjajni kosu poput pravilno jesti, vodeći računa o kosi i primjenom nekih prirodnih, home tretmani za kosu. Ako želite da se spasi lonac novca, onda neka Majka Priroda se brine o kosi sa osam naše savjete o tome kako da biste dobili sjajnu kosu, na prirodan način:

1. Izbjegavajte vruće tuševe

Prvi korak ka sjajnu kosu je da se kosi šansu da pazi na sebe. Smanjite toplotu, kada tuš jer stvarno tople vode trake svih prirodnih ulja iz kose i da će ostaviti da se osuši i neposlušnu.

2. Koristite tehniku ​​pravo četkanje

Uklonite zaplete iz dna vaše kose, a zatim se dugo potezima od vrha vaše kose skroz do kraja. Ova akcija će pomoći u širenju prirodnih ulja za kosu u cijeloj dužini i izbjeći lomljenje.

load...

3. Jedite zdrave ishrane

Naš sljedeći savjet o tome kako da biste dobili sjajnu kosu je - držati zdrave ishrane. Suhu kosu može biti znak da ste pravilno ne jedu. Hraniti kosu iznutra osiguravajući da jedete dovoljno voća i povrća, a nećete morati toliko proizvoda za njegu kose.

4. Zaštitite kosu

Kosa može biti oštećen lako i prirodna ulja može ukloniti, ako ne poduzeti korake kako bi ga zaštitili. Oba sunce, hladan i suh vjetrovi mogu oduzeti ulja iz kose, tako da prikrije u ekstremnim vremenskim na oba kraja skale kako bi zaštitili svoje kose. Plivanje je još jedan krivac na isušivanje kose, tako, prije nego što se u bazenu, utrljati malo odmora u kosi uređaj u kosi i stavite na kupanje kapu, a to će pomoći u zaštiti to protiv jake hemikalije.

5. Stanje kosu sa jajima

Naš sljedeći prirodni savjet o tome kako da biste dobili sjajnu kosu je - koristiti jaje. Mnogo toga što vam je potrebno za zdravu kosu je vjerojatno već sjedi u kuhinji ormar. Jaja su dugo bili poznati po svojoj efikasnosti za uređaj za kosu, tako primijeniti neke bjelanjke sa kosom i ostavite 10 minuta, a zatim isperite, i to će hidratizirati i stanja kosu. Također se možete povremeno oprati kosu koristeći nekoliko jaja umjesto uobičajenog šampona. Sve je prirodno, to je brzo i to će dodati sjaj i sjaj u inače dosadan brave tražim.

load...

6. Isperite kosu sa limunom i octom

Dodajte malo limunovog soka i dvije kašičice jabukovače sirćeta u čašu vode i isperite kosu mešavina kao završni korak. Ocat će vratiti zdravu pH ravnotežu vaše kose i sok od limuna će vratiti zdravi sjaj.

7. Ostavite kosu da se prirodno osuši

Naš sljedeći savjet o tome kako da biste dobili sjajnu kosu je - napišite brave prirodno osuši. Još jedan čest uzrok suhe i bez sjaja kosa je prekomjerne upotrebe fen. Veštačke toplote fenovima SAPS ulje iz kose, kao i vode / vlage, pa neka vaša kosa osuši prirodno, onoliko često koliko možete, a posebno u ljeto, a vi ćete početi da vidite razliku brzo donosi.

8. Warm tretman ulje

Ako niste spremni na širenju jaja širom kosu, a zatim pokušajte topao tretman ulje umjesto. Za duboko stanje, nanesite malo tople bademovo ulje (ili koristite kokosovo ulje, arganovo ulje, maslinovo ulje) za kosu i masažu. Ostavite da djeluje pola sata prije pranja ga i vi ostaje lijep, zdrav, sjajnu kosu ! Učinite to jednom tjedno i uživajte prekrasna brave!

Da li imate neke druge savjete o tome kako da biste dobili sjajnu kosu? Molim vas, slobodno podijeliti svoje prirodne ljepote savjeta u komentar ispod teksta.

load...