Saveti za lepotu

Kako kožu održati zdrav i lijep? 10 moraju znati savjete za lepotu od najboljih dermatologa

Kako kožu održati zdrav i lijep? 10 moraju znati savjete za lepotu od najboljih dermatologa

Briga o vašoj koži je neophodna u bilo kojem djevojka ljepote režima, ali sa svim različitim savjete i mnoštvo proizvoda za njegu kože koje možete izabrati u, kako znaš šta je dobro za vas. Suziti opcije malo smo proverili savjete iz stručnjaka, dermatolozi, a evo deset vrhu savete od lekara kože na ono što je najbolja stvar za učiniti, da se brine o svojim predivno kožu:

1. Očistite lice svakodnevno, ali nikada neće biti grub

Savjet od dermatologa je da većina ljudi samo da jednom ili dva puta očistiti svoju kožu dnevno. Osim ako imate vrlo masnu kožu, više od dva puta dnevno će učiniti više štete, nego koristi. Oni predlažu prskanje lice hladnom vodom svako jutro i pranje lice u večernjim satima uz blagi sredstvo za čišćenje i mlakom vodom; i izbjegavati grubo ribanje svoje lice, samo neka sredstvo za čišćenje lica rade težak posao.

2. Uzmite supermodeli kao primjer i koristiti kreme za sunčanje religiozno

Još jedan veliki savjet o tome kako kožu zdravom i mlade je da koristite kremu za sunčanje svaki dan. Najveći uzrok starenja kože je više od izlaganja suncu. Uvijek primijeniti zaštitu od sunca, kada će biti oko na suncu; i, ako ste se već dugo vremena, ponovno primijeniti svakih nekoliko sati kako bi se zaštiti. Najljepših žena na svijetu, kao što su Iman i Christie Brinkley, koji izgledaju jednostavno nevjerojatan nakon 55, preporučujemo da koristite kremu za sunčanje religiozno svaki dan.

load...

3. Ako želite da imate zdravu i lepu kožu, smanjiti šećer

Smanjenje broja šećer je još jedan dobar savjet o tome kako bi koža bila zdrava. Jedu previše šećera zapravo može dovesti do opuštene u koži i dovesti do bora. Kada jedete šećer, to je oborio u tijelu i ulazi u krvotok, vezivanje za proteinskih molekula i može degradirati kolagena i elastina, dvije glavne komponente potrebne za zdravu i lepu kožu.

4. Uzmite Omega - 3 i Omega - 6-a

Hrana bogata omega - 3 i omega - 6 masnih kiselina, kao što su losos, avokado, lanenog ulja, bademi, laneno sjeme, itd, hidratizira kožu iznutra i mogu smanjiti upale u koži. Držeći kožu zdravom iznutra, jednako je važno, kao brinu o van.

5. Značaj dnevno antioksidanasa

Još jedan važan aspekt za njegu kože iznutra je deo koji antioksidansi mogu igrati u zaštiti vašu kožu. Da biste zaštitili kožu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, jesti puno svježeg voća i bobica, tamno zeleno povrće i piti Matcha zeleni čaj (ili bijeli čaj).

load...

6. Get svježe i sjajne kože s puno vježbe

Redovito vježbanje je još jedan koristan savjet o tome kako bi koža bila zdrava. Za svježe i sjajne kože, važno je da imate zdravu cirkulaciju krvi koji će nositi kisik u ćelije kože. Vaš ten će se poboljšati svaki put se vježba i endorfina koji ste kreirali tokom vježbanja su također odvija na kožu, dajući joj zdrav sjaj.

7. Vodite računa o svom kože kada leti

Ako ste često lete, onda morate uzeti ekstra njegu vaše kože. Zrak u avionima je suha, to će dehidrirati kožu, a vi i mnogo bliže Suncu, pa budite oprezni o diveći se pogled kroz prozor za predugo. Savjet je nositi kreme za sunčanje kad leti i kako bi bili sigurni da pijete puno vode. Također možete primijeniti lica hidratantna maska, dok je u avionu, ili jednostavno zamagliti lice s nekim termalnom vodom ili ružine vode, tako da kad se iz aviona, vaša koža će izgledati svježe i sjajne.

8. Koristite retinoid, ali ga koristiti sa oprezom

Gotovo svi dermatolozi Preporučujem korištenje retinoid. Retinoidi su derivat vitamina A i oni su znanstveno dokazano da podstakne regeneraciju ćelija kože i izgladiti fine linije. Samo budite svjesni da retinoid može izazvati iritaciju kože, pa prije upotrebe ga dobiti profesionalni savjet od svog kozmetičar i koristiti retinoidi sa oprezom.

9. Uzmite 8 sati ljepote sna

Davanje sebe redovne ljepotu sna i dobro ostalo je još jedna preporuka o tome kako kožu zdravom. Stvarno ti treba vašu ljepotu sna. Kada spavaš, nivo kortizola, hormona stresa, smanjiti u svoje tijelo i da je kortizol koji može uzrokovati akne i starenje. Preporučena količina sna za odrasle osobe iznosi najmanje osam sati dnevno.

10. Keep it simple, manje je najbolji!

Za prirodan izgled, sjajne kože najbolji savjet je da sve bude jednostavno. To je iskušenje da probam malo od svega na raspolaganju kako bi vaša koža izgleda dobro, ali previše kreme i tretmani će u konačnici naškoditi vašoj koži. Zdrava prehrana i malo pažnjom su potrebna sva vaša koža, ostati zdrav i lijep.

Kako zadržati kožu zdravom i lijepa? Koje su vaše omiljene prekrasne tajne kožu? Slobodno ih dijeli u komentar ispod teksta.

load...