Saveti za lepotu

Kako napraviti plave oči pop? 10 saveti za šminku za plave oči

Kako napraviti plave oči pop? 10 saveti za šminku za plave oči

Bez obzira da li se spremaju za posao ili večernji izlazak, najbolja stvar koju možete učiniti za svoju plave oči je da koristite šminku za poboljšanje prirodne ljepote oči i da ih ne savlada. Evo deset velikih savjeta o tome kako možete napraviti prekrasna plave oči pop.

1. Tone niz ruž za usne

Ako je vaš ruž je previše tamna, ili previše svijetao, zatim da će naglasak daleko od očiju. Stick sa mat ruž i nijanse breskve, svijetlo smeđe ili roze, a koji će omogućiti oči u centru pažnje.

2. Pokušajte Sheer sjenilo

Sa plavim očima, ne treba teret različitih sjenilo boje kako bi vaše oči pop. Svetle boje ili čista sjena pomoći će plave oči sijaju. Blue je miran i prenosila boja sama po sebi, to ne treba veliku pomoć.

load...

3. Klonite plavo sjenilo

Možete izvući s plavo sjenilo, ako je potpuno drugačija od prirodne plave oči u sjeni plave. Previše plave ili plavo koji je previše blizu svoj hlad, i to će smanjiti utjecaj divne prirodne plave oči.

4. Smoky eyes look je super u večernjim satima

Ako imate svjetlo plave oči, onda možete koristiti mornaricu sjenilo, u paru sa zabrljano ugljenom eyeliner, kad se ide van za večeras. Smoky šminke oko očiju izgleda zapanjujuće s prekrasnim, svijetlo plave oči.

5. Koristite tople boje

Još jedna od velikih makeup savjete za plave oči je da se koristi topla sjenilo boje, to će pomoći da se plavi u oči jako lijepo. Eksperiment sa zemljanim bojama, kao što su svjetlo smeđe, i vidjeti kako to čini oči pop. To čini fantastičan razliku od plave oči.

load...

6. Brown maskara

Te tople boje se može proširiti i na trepavicama. Završite toplih tonova oko očiju s nekim smeđe, a ne crne, maskare i to može napraviti veliku razliku u tome koliko dobro vaše oči ističu previše.

7. Navy eyeliner...

Još jedan od divne makeup savjete za plave oči je zamijeniti svoj crni eyeliner za mornarsko plava. Navy eyeliner može zaista istakne plave oči lijepo i može stvoriti zapanjujući efekt.

8.... Ili bez dna eyeliner

Zaista možete otvoriti oči i učiniti ih izgledati mnogo veće i sjajnije ako koristite bez dna eyeliner. Bijele eyeliner duž donje linije trepavica će učiniti vaše oči izgledaju veće, svjetliji, pa čak i ljepše.

9. Držite šminka jednostavan

Plave oči su prirodno lepa, tako da manje je definitivno bolje, kada je u pitanju šminka. Previše šminke će umanjiti samo iz tog prirodne ljepote. Samo je potrebno da se stvori okvir za oči i pustiti boju učiniti ostalo.

10. Probaj malo zlato

Još jedan od korisnih makeup savjete za plave oči, a posebno za sretan dame koje imaju stvarno svijetle plave oči, je da se pokuša zlatne nijanse. Ne postoji bolji hlad da ide s prekrasnim plavim očima od zlata! Sve što vam je potrebno za zadivljujući izgled je dodir maskare i jedan sloj sjajne zlatno sjenilo, a ti si spreman.

Kako napraviti plave oči pop? Koje su vaše omiljene makeup savjete za plave oči?

load...