Saveti za lepotu

Kako napraviti sjaj za usne? savete i recepte

Kako napraviti sjaj za usne? savete i recepte

Sjajilo za usne je i lijep i praktičan. Izgleda sjajno i pomaže kako bi zaštitili svoje usne od vjetra i sunca. Izrada svoj sjaj za usne je mnogo lakše nego što mislite i to je zabavno da radim. Možete odabrati svoje boje, mirisa i okusa i čini veliki dar za prijatelje previše. Možete započeti sa zaista jednostavan recepte koji koriste vazelina kao bazu, ili možete skočiti ravno u i napraviti više profesionalni sjajilo za usne koji koristi pčelinji vosak i ostale sastojke. Jedna stvar je sigurna; domaće sjajilo za usne je puno jeftiniji od radnji kupio sjajilo za usne i znate šta sastojci su u tome. Evo nekoliko savjeta i recepata za početak izrade svoj sjaj za usne.

1. Izrada sjajilo za usne sa vazelinom

Najlakši način da se domaći sjajilo za usne je sa vazelina, ili vazelin. Metoda je stvarno ravno naprijed. Možete zagrijati vazelin u mikrovalnu, dodajte vaš izbor boja, aroma i miris, a onda sve to pomiješati i ostaviti da se ohladi u frižideru. To je zaista tako jednostavno uraditi, i zato što je tako jeftino, možete priuštiti da se igrate i eksperimentirati s različitim bojama i okusa. Evo nekoliko vazelin sjajilo recepte da vam dati neke ideje za početak.

2. Vazelin i Kool Aid sjajilo

Najjednostavnija svih domaćih sjajilo receptima je onaj koji vam može napraviti s okusom praha piće, kao što su Kool Aid. Mix dva kašike Kool Aid sa kašiku vazelin i zagrijati ga u mikrovalnoj dok se ne istopi. Dajte mješavina dobro promiješati i zatim ostaviti u frižideru dok se ne ohladi i postaviti.

load...

3. Iskoristite starih sjenila

Ako imate neke stare ostatke sjenila koja vam se sviđa, možete staviti da se to dobro iskoristiti u sjajilo za usne previše. Razbiti sjenilo u fini prah i to dobro miješati s nekim vazelinom. Možete dodati malo arome sa Kool Aid u prahu, ili aroma hrane, ako želite. Zagrijava se u mikrovalnoj pećnici, miješati i ostavite da se postaviti prije nego što ga koristiti.

4. Do kraja prošlog ruža za usne

Možete uzeti isti pristup sa starom karmin kao dobro. Sastrugati poslednju bita ruža za usne i miješati u dobro sa vazelin, zagrijte u mikrovalnoj i ostavite da se postaviti u frižideru. Možete napraviti svoj vlastiti sjajilo za usne sa skoro bilo pigmentirana šminke, uključujući i rumenilo, koja također radi jako dobro.

5. Mix i odgovaraju sastojcima

Ti stvarno mogu samo da se zabavite sa sastojcima i čine vlastite recepte. Ako želiš napraviti sjajilo za usne koje će nahraniti i hidrira usne možete probati miješanje kašiku vazelin sa pola kašičice ulja jojobe i kašičicu shea maslac. Zagrijati na isti način kao i ranije u mikrovalnoj pećnici, a zatim miješati u boje i arome po svom izboru.

load...

6. Izrada sjajilo za usne sa pčelinjim voskom

Metoda za izradu sjajilo za usne sa pčelinjim voskom je vrlo mnogo isto kao i za vazelin. Možete rastopiti vosak u mikrovalnu, ili u dvokrevetnoj kotao, dodajte ulje, kao što su kokosovo ulje, a onda dodati bojanje, aroma i miris po svom izboru. Kada pravite domaće sjajilo za usne sa pčelinjim voskom, ili vazelin, važno je da ne pregrijati sastojke. Evo nekoliko ideja za recept za domaći pčelinji vosak sjajilo za usne.

7. Osnovni vosak sjajilo za usne

Pčelinji vosak sjajilo recepte sadrže više sastojaka, ali oni će trajati duže i izgledaju bolje nego vazelin receptima. Za osnovni pčelinjeg voska sjajilo za usne, topi kašiku kakao maslaca sa dva kašičice pčelinjeg voska. Kada je istopi, promiješati u pola kašičice ulja jojobe i nekoliko kapi meda za neke ukus, a zatim omogućiti mješavina za postavljanje.

8. Pepermint sjajilo za usne

Ovo je osnovni recept za sjaj za usne koji koristi i pčelinjeg voska i vazelin. Koristili smo pepermint aroma ovdje, ali možete koristiti bilo koji aroma. Zagrijte dvije kašike vazelin sa kašičice pčelinjeg voska. Uklonite preparata od vrućine, a zatim promiješati u deset kapi ulja paprene metvice. Preliti u zaptivajućoj posudu i ostavite da se postaviti.

9. Med i bobica sjajilo

Pčelinji vosak i vazelinom nisu jedine stvari koje možete koristiti u domaći sjajilo za usne, ovaj recept koristi bademovo ulje i svježe bobičasto voće umjesto toga. Zagrijte pet svježe maline sa kašiku ulja slatkog badema, što je pad od vitamina E ulje, i žličicu meda, dok se smjesa potpuno otopi. Mash up bobice i da ih miješati dobro sa drugim sastojcima, a zatim procijediti za uklanjanje seme bobica. Sipajte u posudu i ostaviti da se ohladi.

10. Med i limun sjajilo

Evo odličnog ukusa sjajilo za usne recept koji će nahraniti i vlaženje usta. Kao i sa svim ovim receptima, pokušajte dodajući vlastite boje i sastojaka kao dobro. Zagrijte dvije kašike pčelinjeg voska sa kašičice ulja jojobe. Kada je mješavina istopila, dodajte sadržaj jedne vitamina E kapsula, žličicu meda i pet kapi limuna aroma. Miješati dobro zajedno i ostavite da se ohladi.

load...