Saveti za lepotu

Kako napraviti vaše trepavice rasti? 5 saveti za ljepotu

Kako napraviti vaše trepavice rasti? 5 saveti za ljepotu

1) prirodnih lijekova i domaće maske / serumi može biti vrlo efikasan u povećanju svoj rast trepavica:

Maska 1: Čičak ulje je poznat za izradu vaše trepavice rastu deblje i pufnastije. Mix 1 kašičica čička ulja sa par kapi vitamina E (možete ga kupiti u apotekama) i umasirajte ovu mješavinu u koren vašeg trepavica svake večeri prije odlaska na spavanje. Hranjiva i hidratantna snagu ovog prirodnog tretmana će pomoći vašem trepavice rastu deblje i duže, ako redovno uraditi.

Mask 2: Evo još jednog odličan i jednostavan domaće uljepšavanje koji mogu povećati rast vaših trepavica, što ih čini deblji i duže: mix ricinusovo ulje, čička ulja i vera sok aloe (jedna kašičica svakog), dodajte nekoliko kapi tečnost vitamina A i E, zatim, postavite ovaj preparat u čistu cijev (možete koristiti čistu cijev čine staru maskaru) i nanesite ga na trepavice svaku večer prije spavanja. Pobrinite se da izbjeći svaki kontakt sa sluznicom oka, jer to može izazvati iritaciju. Možete obrisati višak proizvoda pomoću blazinicom.

load...

Nakon nekoliko mjeseci korištenja tih prirodnih trepavica raste tretmana, trepavice će rasti deblje i duže.

Ako se pitate kako bi vaše obrve rasti - možete koristiti isti prirodni tretmani za tu svrhu.

(Kada se koristi domaće kozmetičke tretmane, pobrinite se niste alergični na sastojke).

2) promašiti ili ne promašiti?... Pitanje je sad...

Izbjegavajte provukao vaše trepavice svaki dan, jer to može učiniti ih slabije i dovesti do pucanja. Također, ne uvijaju trepavice sa maskare, on može slomiti i oštetiti vaš prilično trepavice u tren oka.

load...

3) Budite nježan

Uvijek imajte na umu da je blag sa svojim očima, trepavice i kapke. Ako želite izbjeći prekomjerne pada iz svog prilično trepavice, a zatim ih nikada povući, niti trljati oči oštro kada uklanjanja maskare i šminke oko očiju.

4) Noćenje maskara

Nikada ne ostavljajte maskaru na trepavice preko noći, jer to može dovesti do iritacije očiju i isušuje trepavice, tako da će lako slomiti.

5) Kako bi vaš trepavice rastu koristeći Habitue vašoj kuhinji a?

Također možete koristiti naš stari dobar prijatelj - maslinovo ulje - kako bi vaš trepavice rastu deblje i duže. Bogate vitaminima i druge korisne materije, maslinovo ulje nije samo dobro za hidrataciju i hrani kožu i kosu, ali i to može napraviti dobar posao ubrzava rast vaše trepavice. Nježno masirajte trepavice s maslinovim uljem (pobrinite se da ne dobijete ga u oči, jer to može izazvati iritaciju) svake večeri i vidim kako rastu deblje i pufnastije... Nemojte zaboraviti da se prijave malo na obrve, kao i, jer Fuller tražim obrve je danas modni trend, oni će vam pomoći uokviriti vaše lice i, zapravo, čak može učiniti da izgledate mlađe!

Nadam se da vam je bilo korisno. Koje su vaše savjete o tome kako napraviti svoj trepavice rastu? Slobodno podijelite svoje misli u odjeljku komentar ispod.

load...