Saveti za lepotu

Kako pravilno da perete kosu? evo nekih stvari o kojima niste znali

Kako pravilno da perete kosu? evo nekih stvari o kojima niste znali

Mislio sam da je pranje kose je banalna stvar da razgovaramo? Razmisli ponovo.

Iako smo svi peru kosu jer smo imali kosu govoriti, istina je da nismo svi gospodar kosu podloške koje smo bih da mislim da jesmo. Zaglavljen u rutinu smo imali još od djetinjstva, to je vjerojatno da su mnogi od nas još uvijek čini iste greške koje smo napravili tada.

Nakon, sve stare navike umiru polako - ako je sve!

Zašto je sve ovo važno? Jer ako se ne pere kosu kako treba, vaše mane nije zdrava i kao sjajne kao što je zaista mogao biti. A ako ste kao većina devojaka, vaša kosa će biti jedan od vaših omiljenih imovine.

load...

Za bolje rutinu za njegu kose, hajde da pogledamo kako pravilno oprati kosu, uključujući greške treba da izglade.

Soak Your Hair

Da li natopiti kosu? Ako ne, sada je pravo vrijeme da počnete potapanjem.

Prije nego što primijeniti svoj šampon, predlažem da prvo isperite kosu na trenutak. Zatim, potopite ga u vodu za oko još minut ili dva.

Uvek treba da potopi kosu u mlakoj vodi, kao što topla voda može napraviti kosu suva.

Koje su prednosti potapanjem? Broj jedan korist je u tome što OPES se pore na vaše vlasište.

Nikada Over Wash

Ako perete kosu više od tri puta tjedno, vi pranja previše.

Možda mislite da samo da pere dva ili tri puta nedeljno je bruto, ali to je zapravo razumno stvar ako želite bolje izgleda, zdravije kose.

Nema potrebe da se prati kosu svaki dan. Ako insistirate da postoji, pokušajte i saznajte stručnjak za kosu koji se slaže s tobom. Mogu vam reći da ne postoje!

Takođe ne treba da Nasapunjajte, isperite i ponavljanje

Ako perete kosu skoro svaki dan u tjednu, verovatno i mislim da je bruto ne sapunicu na lice, isperite i ponovite kada je u pitanju šamponiranje.

load...

Opet, to nije bruto - to je razumno.

Zašto? Jer nema potrebe da se koriste toliko šampon!

U stvari, vjerojatno jedini dobar razlog da smislim da nam je rekao da koristi toliko šampon je zato što su šampon kompanije žele da nastavimo kupuju više svojih proizvoda.

Isperite hladnom vodom

O Bože, podići ruku ako isperite toplom ili čak tople vode. Mislim da je dobar 80% vas samo podigao ruku (barem mentalno - Znam da je malo čudno da se podigne ruku ispred ekrana!).

Ispiranje sa toplom vodom ili je loša ideja. Umjesto toga, treba uvijek pokušati isprati hladnom vodom. U stvari, ne mogu da mislim na okolnost kada ne bi isperite hladnom vodom.

Zašto je ovo? Uklanjanje šampon i regenerator s hladnom vodom je efikasniji jer zatvara u vlage u nitima i zatvara zanoktice.

Ako sam ja da biram omiljeni pranje kose tehnike na ovoj listi, to bi bilo ovo.

Ne trljajte preoštro

Ako niste u žurbi, trebalo bi da ručnik osušite kosu. ALI ne treba trljajte vlasište previše.

Zašto? Jer trljanje glavu preoštro nakon pranja u pokušaju da biste dobili kosu da se osuši brže lako može dovesti do pucanja. U vremenu, to može uzrokovati mane da izgleda zaista jako dosadno.

Mislim da većina nas su krivi za trljanje naših glava preoštro, a to bi moglo biti nešto što trebaš raditi. Uzmite vremena i biti blag sa kosom. Ne žuri, imaju malo strpljenja.

Ovo je zaista važno savjet da ne treba da izbjeći.

Budite vrlo oprezni s mokru kosu

Mokru kosu je vey krhka, a time i skloni više lomljenja nego suhu kosu. Kao takav, morate biti posebno oprezni u prvih nekoliko minuta nakon pranja.

Uvijek sam čekati dok mi se kosa ne osuši prije nego što sam oprati. Ne morate čekati do potpuno je suho, ali kosa koja je više suho nego mokro je jača, i da će biti manje osjetljivi na oštećenja.

Ako imate dugu kosu, ne šampon krajevima

Zašto da ne ŠAMPON kraja ako imate dugu kosu? Jer svojim korijenima treba više šampon. Razlog? Jer to je gdje su većinu svog ulja.

Ulje Before You šampon

Žao mi je mama, ali moram da te pozove na ovom. Jer, iako mi je moja baka rekla da uvijek ulja pre šamponiranja, rekao je moja mama da je to opterećenje gluposti i nikada ne primjenjuje ulja.

Kao takav, nisam ni ja

Međutim, sada znam da je moja baka bila u pravu svi zajedno. Vičete na vještačenje!

To je vrlo dobra ideja da se prijave ulje na vlasište najmanje dva sata prije nego što oprati. Predlažem koristeći ulja, kao što su senf, maslinovo ili kokosovo.

Zašto bi ti ulje? Jer ulje sprečava surove sastojci pronađeni u šampon koji može oduzeti vaša kosa niti njihovih eteričnih ulja, ostavljajući ih tražim, a nezdravo!

Uvijek Wash na sobnoj temperaturi

Ako oprati sa toplom vodom u vrućim tušem, mogli ste raditi neizrecive štete kosu. Kao dobar kao što može osjetiti, to jednostavno nije baš pametno.

Iako pranje kose na sobnoj temperaturi možda ne zvuči baš privlačan, to je prava stvar.

Uvijek ravnanje kose

Raščešljavanje je definitivno nešto što mnogi od nas ne rade.

Uvek treba da imaju za cilj da otpetljati vaše brave u procesu šamponiranje - prije nego što perete kosu.

Zašto? Jer kad otpetljati, vi u suštini se olakšava čvorova kosu. Kada vaša kosa je mokra, to je mnogo teže otpetljati. To je zato što mokre kose je oslabljena, ali je zato krhka.

Predlažem da podijele svoju kosu u četiri dijela za lakše raščešljavanje.

Kako pravilno oprati kosu? Koji su najbolji savjeti?

load...