Saveti za lepotu

Kako se osloboditi akni? savjeti i trikovi

Kako se osloboditi akni? savjeti i trikovi

Mi smo svi vidjeli reklame ranije, one koje obećavaju jasno kože i brzog rješenja za akne u roku od nekoliko dana. Prilično primamljivo za teen bori da zadrži svoju kožu jasno, ili odrasla osoba koja se bavi neugodnosti akni. Međutim, vi znate da kada se nešto zvuči predobro da bi bilo istinito, vjerojatno nije istina. Realnost je da je to mit da akne može izliječiti preko noći, ili čak potpunog ozdravljenja na svim. Hajde da spere mitove i pogled na nekoliko različitih pravnih lijekova koji rade i par koji ne da pomogne u borbi protiv akne i održavati najbolje kože.

Prvi savjet o tome kako da riješi akni: što trebate znati, prije nego što pokušava da popravi svoj akni, što je uzrok tome. Akne se obično uzrokovana neravnotežom hormona u vašem tijelu. Ova neravnoteža stvara višak ulja, a kasnije, začepljenja pora i izaziva bubuljice. To je razlog zašto akni je vrlo rasprostranjen u tinejdžerskim godinama kada postoji mnogo hormona promjene koje se dešavaju. Tu su i neki koji kažu da je čokolada i masna hrana može izazvati akne, ali stvarno postoji dovoljno istraživanja tamo da čvrsto podrže to.

Kako da biste dobili osloboditi od akni? Razviti dobar režim za njegu kože. Pobrinite se da koristite blagi sredstvo za čišćenje na dnevnoj bazi, tačnije, nekoliko puta dnevno. Ali pratite pravilo "manje je više", sa ovim. Ako pokušate oprati lice deset puta umjesto dva, to neće izliječiti akne brže. Ako ništa drugo, to bi moglo iritirati vašu kožu još i pogoršati. Nekoliko drugih korisnih proizvoda za korištenje na koži su proizvodi koji sadrže benzoil peroksid i salicilnom kiselinom. Oba proizvoda su dokazano pomažu u održavanju jasno kože. Imajte na umu da je većina akni tretmani trajati oko 6 - 8 nedelja da stupe na snagu, pa budite strpljivi i ne odustajte nakon tjedan ili dva, čak i ako vaša koža nije čišćenje - zarastanje treba vremena.

load...

Ako nakon 6 - 8 tjedana pokušavao preko pulta proizvoda nisi dao mnogo sreće, onda je logičan i najbolji korak je otići u dermatologa. Zadnja stvar koju želite da uradite je da stalno pokušavaju sami riješili problem, kada se ne radi. To može dovesti do više ožiljaka nego što je potrebno. Dakle, neka bude sastanak sa svojim dermatologom. Jednom tamo, oni će procijeniti svaki slučaj pojedinačno, na osnovu težine akne. Tretmani uključuju sve, od antibiotika recept kako bi se smanjila oteklina na kontracepciju da pomogne izbalansiraju hormona. Oni će raditi s vama pronaći najbolju kombinaciju stvari.

Ako želite da imaju jasne i lijepe kože, postoje određene stvari koje treba izbjegavati radi. Najveći od njih pokušava da "pop" bilo koji od vaših bubuljica sebe. Dermatolog ima načina oslobađanja neke od ovih tečnosti u mnogo manje oštra način. Jedino što vi radite je iritira kožu više nego što već je.

Jednom kada ste dobili svoj akne pod kontrolom, da ćete želite biti sigurni da radite ono što možete za održavanje kože ste naporno radio. Tako držati korak sa svojim režimom, pa čak i dodati nakon zatvaranja proizvode koji su posebno dizajnirani za kožu koja je kroz neke previranja. Opet, pitajte dermatolog da recept i savjet vam proizvode koji su posebno dizajnirani da pomognu bolje izgled vaše kože kada ima manjih ožiljaka lijevo od problema akni. Baš kao i sa tretmanima akni, ponekad ovi proizvodi nisu dovoljni. Ako je to slučaj, možete hirurški pomoći popraviti ove ožiljke. Konsultovati sa svojim dermatologom o tome što je najbolje za vas, ali kirurške zahvate kao dermoabrazija može biti jedan od mogućih uspješnih načina da se smanjiti pojavu ožiljaka. Ovaj postupak sigurno uklanja neke slojeve kože da pomogne smanjiti grubosti ožiljaka koje možete imati.

load...

Sada, naoružani s savjete o tome kako da biste dobili osloboditi od akni, vi ste spremni da stavite svoje lice naprijed i suoči akne jednom i za sve. Što prije se ponašaš, pre ćete imati svježe, čisto i lepo lice.

Molim vas, slobodno podijelite svoje vlastite savjete o tome kako da riješi akni u komentar ispod teksta.

load...