Saveti za lepotu

Kako se osloboditi ožiljaka akni? 6 kućnih lijekova

Kako se osloboditi ožiljaka akni? 6 kućnih lijekova

1) sok od limuna

Jedan tretman lako i prirodne kože uključuje jednostavno trljanje sok od limuna po licu vatom (paziti da ne bi bilo rezove ili povrede). To je najbolje koristiti svježe sok stisnuo od cjelini limuna, umjesto kondenzirane soka koja dolazi u bočici. Ako je prestroga za vašu kožu, razrijedite sok od limuna s vodom. Nanesite ga na lice za oko 10 minuta, a zatim isperite. Blaga kiselina uklanja mrtve stanice kože, a posebno crveni, suha zakrpe koji su zaostali nakon nedavnih breakouts. Sok od limuna i neznatno posvjetljenje učinak na kožu, sloughs daleko vrhu slojeve postojećih ožiljaka i podstiče razvoj svježe, nove kože. Možete par uobičajenog ožiljci od akni tretman sa sokom od limuna, ali budite sigurni da razgovaraju sa svojim ljekarom prije korištenja domaći tretmana. Budite svjesni da sok od limuna da vaša koža podložna oštećenja od sunca, dakle, pobrinite se da koristite kremu za sunčanje.

2) Tomatoes

Lagana primjena svježeg sok od paradajza radi na sličan način. Paradajz sadrže vitamin A, koji je ključni sastojak u nekim od najefikasnijih i skupe akni tretmana. A maska ​​za lice sastoji od pire paradajz i krastavci (u jednakim proporcijama) otkriva mlade kožu i zatvara pore, kada se koristi na redovnoj osnovi (bilo kakav pravni lijek treba vremena da daje rezultate). Nanesite ovu masku na licu oko 10 minuta, a zatim isperite.

load...

3) Prirodna ulja

Drugačiji pristup je da koristite jednostavan ulja za njegu kože. Možda izgleda kontraproduktivno da se prijave ulje na koži, ali vlaga zadržava izgled kože mladalački i sprečava stvaranje vlastite ulja akne proizvodnju. Kada je koža prisiljen da stvori vlastite nafte, to je zato što koža ne dobija ono što joj je potrebno. To je naglasio i pokušaj da se vlaže, u krajnjem slučaju. Što manje posla kožu treba da uradi da zadrži svoju stanju, više hranljivih materija i energija mogu biti usmjerene na eliminaciju akni i ljekovite ožiljke. Maslinovo ulje i kokosovo ulje su zajedničkih prirodnih ovlaživača. Mala primjena bilo koga će ukloniti prljavštinu i šminku dok je vukla nečistoća iz pora. Vlage iz ulja ubrzava promet ćeliju i pomaže da se stvori glatka izgled površine. A sedmični maska ​​za lice od sirovog pire avokado, na primjer, može prirodno i efikasno dostaviti vitamina i intenzivnu vlagu.

4) lice Honey maske

Sirovi med leči nepravilnosti i smanjuje ožiljke lijevo od starih. Djeluje kao lijek, ubijajući bakterije i odmaknuvši se prljavštine, uklanjanje ništa što bi moglo smetati kože, kao što to radi za sebe izliječiti. Jedna kašičica cimeta izazvalo u dvije žličice meda povećava ozdravljenja meda i antibakterijska svojstva. Razrijeđen jabučni ocat se može koristiti interno i eksterno. Kada se primjenjuje na lice (razrijeđen s vodom), djeluje kao tonik za lice. Dve kašike može se izazvalo u čašu vode i popio za poboljšanje zdravlja kože iznutra. Ovo sprečava infekcije i poboljšava opšte stanje kože.

load...

5) umirujući masku

Mješavina jednakih dijelova muškatnog oraščića i mlijeko može se koristiti kao umirujući tretman lica. Punomasno mlijeko smiruje upalu i smanjuje crvenilo. Muškatni oraščić ubija bakterije, ubrzava proces ozdravljenja. Ova mješavina se može ostaviti na lice za oko za 10 - 15 minuta, a zatim, ispere.

6) Zeleni čaj

Zeleni čaj je nešto čudo hrane. Smatra se da se spriječi rak i eliminiše slobodne radikale u tijelu. Kada se primenjuje lokalno, ubija bakterije i usporava proizvodnju nafte. Da bi antibakterijsko pastu koja se gubi ožiljci od akni, izgnječite kuvano mrkva u neke svježe pivo zeleni čaj. Vitamina A iz mrkve će biti obnovljeni kožu, a zeleni čaj će zadržati pore mali.

(Molimo vas da se obratite lekaru pre nego što bilo koji domaći tretmani lica).

Koje su vaše savjete o tome kako da biste dobili osloboditi od akni? Iznesite svoje mišljenje u komentarima ispod teksta.

load...