Saveti za lepotu

Kako smanjiti i zaustaviti gubitak kose?

Kako smanjiti i zaustaviti gubitak kose?

Ako sam se pitao da li ili ne bih radije biti slijepi ili gluhi, verovatno bih reći da ja ne želim više da izgube kosu.

Ok, šalim se. Ali ti ideja.

Gubitak kose je strašna stvar kod žena i muškaraca. Možete pogledati na poleđini košulju i vidite pramenova kose. Možete pogledati na jastuk i Yelp u strahu, kao što vidite više kose. Možete pogledati na dnu tuš i viče "neko nazvati 911 !!" kao što vidite ČAK više kose.

load...

Nije neobično da gube kosu, ali kada počnete izgubiti više nego što je uobičajeno da je lako ući u panici. To je alarmantno.

Gubitak kose, međutim, može se kontrolirati. Hajde da pogledamo kako to učiniti upravo to:

Nanesite kokosovo ulje

Kokosovo ulje je malo čudo da je fantastičan i za vašu kožu i kosu. I napraviti domaći piling koji sadrži kokosovo ulje, kao što to čini odličan posao na obnavljanje sjaj i mladalački sjaj moju kožu.

load...

To takođe može zaustaviti svoju kosu od pada u velikim komadima.

Sve što trebate učiniti je carski masaža kokosovo ulje u kosu, kopanje duboko u korijene. Vremenom, kokosovo ulje će raditi svoju magiju, opet jačanje rast kose.

Smanjite stres

Mogu naglasiti zaista dovesti do gubitka kose? Možeš se kladiti da može!

Stres je zapravo jedan od glavni uzroci gubitka kose, ali ono što je daleko manje shvatio je uzroke našeg stresa. Za neke, to je financijske brige. Za druge, to je bol od raspada.

Zapitajte se ako ste osjećaj više naglasio nego inače nedavno, a zatim identificirati načine na koje možete ga prekršaju.

Get More Vitamini

Postoji nekoliko razloga zbog kojih gubitak kose se događa na epsko skali, a jedan od njih je pravi nedostatak vitamina u organizmu.

Potreban vam je vitaminima da pravilno funkcionirati. Bez pravu količinu vitamina u organizmu, sve vrste stvari mogu poći po zlu - uključujući i gubitak kose.

Preporučujem koristeći Amla, jer je bogat vitaminom C i raznih drugih moćnih antioksidanata koji prilično riješiti sve probleme rast kose.

Sve što je potrebno da uradite je da slomi jedan Amla prije kombinuje sok sa dva kašičice soka od limuna. Zatim, nanesite na kožu glave prije napuštanja voziti.

Vježba

Vježba koristi vaše tijelo, što ste monter i zdraviji.

Pa zašto ne bi bilo od koristi kosu, previše?

Moglo bi vas iznenaditi, ali radi se zapravo poboljšava zdravlja vaše kose. Drugim riječima, to može smanjiti ili čak zaustaviti u potpunosti gubitak kose.

Kako to učiniti?

Iako vježba neće magično bi vaša kosa ponovno narasla, to može popraviti raspoloženje i eliminisati stres. A kada se to dogodi, vaša kosa ponovo počinje da ojača.

Nanesite Jaja

Jaja su fantastični. Oni su bogati u vitalnim proteinima i mineralima koji treba vaše tijelo. Ali ne treba samo jesti jaja da biste dobili najviše iz njih - takođe možete ih primijeniti na svoj skalp za sprečavanje gubitka kose.

A kosa paket od bjelanjaka u kombinaciji s maslinovim uljem je snažan recept za sprečavanje gubitka kose. Sve što trebate učiniti je pomiješati bijelu jednog jajeta sa kašičice maslinovog ulja. Zatim, tukli sve dok imaš paste-konzistencije. Kada ste to ima jednostavno primijeniti ga na svoj skalp prije odlaska da se zadovolji oko 20 minuta.

Isperite toplom vodom.

Snack Više

Da li je to istina? Da li smo zapravo govori da snack više?

Da!

Vjerojatno ste imali to utuvio u vas toliko puta da grickanje je tako loše za vas da sada više ne znam ni šta grickanje je.

"Ono što je grickanje? Da li je to kao twerking ?? "

Istina je da postoji pametan način za užinu. Izbjegavajte slatkiše i snack na što su borovnice i orasima, a vi ćete biti A-dobro.

Ali kako grickanje spriječiti gubitak kose?

Kada odete predugo bez hrane, vaše tijelo gubi energiju. A kada se gubi energiju, jedna od stvari koje ne može tako dobro da je oblik kose ćelija. O ne!

Kao takav, to je dobra ideja da snack (zdravo) između obroka.

Poboljšati svoju ishranu

Drugi ključni faktor gubitka kose je loša ishrana. Ako ne unosite dovoljno mikronutrijenata u vaš sistem, vaše tijelo će slati ne tako suptilne naznake da joj je potrebno više cinka, željeza, kalija i tako dalje.

I jedan od njegovih najsnažnijih naznake da iščupam kosu i ostavite ga svuda jastuk.

"Žao mi je zbog nereda, ali treba mi više mikronutrijenata. S ljubavlju, vaše tijelo. "

Najbolji način da se i sami više mikronutrijenata je preko voće, povrće, mahunarke i žitarice. Jedite pravu hranu i vaša kosa će početi da se ponovo ojačati.

Spavati Više

Koliko sati spavaš u prosjeku noću? Ako je vaš odgovor je manje od 5, nedostatak sna može biti razlog zašto gubiš toliko kose u ovom trenutku.

Naravno, postoje mnoge varijable uključene kada je u pitanju nedostatak sna, a možda nisi dovoljno dobiti zatvoriti oči, jer vam je teško zaspati.

Ali bez obzira na razloge, to je stvarno važno da pokušate dobiti više sna. Zato što je tokom sna kada iscjeljuje tijelo i sebe popravke. Drugim riječima, to je za vrijeme sna, kada je jača kosu.

Zaštitite se od zagađivačima

Vaša kosa je osjetljiva na mnoge opasnosti koje ugrožavaju svoje zdravlje, a jedna od najvećih opasnosti je zagađivača i toksina koji dolaze iz okruženja, prašina, pa čak i vremenu.

Posebno ako živite u jako industrijaliziranim gradu je, važno je da ste poduzeti korake kako bi zaštitili svoje mane od toksina koji mogu izazvati gubitak kose. Vezivanje kosu kad izađete iz kuće može pomoći, što se može pokriva glavu maramom.

Pogledajte Nakon Your Body

Kao konačni savjet, to je bitno da ste se dobro brinuti o svom telu. Mi smo samo kao jaka kao naš najslabija karika, a ako imate lošu naviku kao što su pušenje ili piće, moglo bi se slabljenje kose.

load...