Saveti za lepotu

Kako sprečiti sivu kosu? 10 kućnih lekova o tome kako obrnuti sivu kosu

Kako sprečiti sivu kosu? 10 kućnih lekova o tome kako obrnuti sivu kosu

Kako spriječiti sijede kose? To je prvi sijede kose može doći kao malo šok za bilo koga, ali to je samo normalan dio procesa starenja. Prosede kose može biti doveden na u ranijoj dobi ipak, stresa, ekstremne šok, loša ishrana i pušenjem. Kosa postaje siva, kada pigment ćelije u folikula, početi da umre i zaustaviti proizvodnju melanina, to je ono što daje kosi boju. Za većinu ljudi, prosjed kose je neminovno i to je pod kontrolom naših gena, ali postoje neke stvari koje možete učiniti kako bi usporiti proces, pa čak i stavi malo boje natrag u kosu. Evo deset savjete i domaći pravni lijekovi koji mogu pomoći da se uspori proces prosede kose i, u nekim slučajevima, čak i to preokrenuti:

1. Lose stresa

Jedan od najvećih uzroka preranog prosjed je stres. Današnje užurbano i zauzet način života znači da je stres gotovo nezaobilazna za mnoge ljude, ali, možete poduzeti korake da se smanji. Pokušajte da se opustite više i zaustaviti naglašavajući oko stvari koje ne mogu promijeniti. Redovne vježbe, a za neke, meditacija može biti dobar način za ublažavanje stresa.

2. Jedite zdravo

Zdrava i uravnotežena ishrana je još jedan od velikih savjeta o tome kako spriječiti sijede kose. Baš kao i sve drugo u vašem tijelu, kosa treba njegu. Pobrinite se da vaša ishrana sadrži mnogo minerala i vitamina jedući svježe povrće i voće. Posebno je važno izbjeći sijede kose, je bakar, koje možete dobiti jedući repa, špinat i pasulj.

load...

3. Soje

Hranu koja je poznata po svojoj sposobnosti da spriječi preuranjeno prosjed kose je soje. Oni sadrže bakar, mangan, vitamini A i B, i proteina, koji su odlični za zadržavanje boje u kosi duže.

4. Kokosovo ulje i ulje slatkog badema

Masirajući kosu s kokosovim uljem pomiješana sa slatkim bademovim uljem u jednakim proporcijama je jednog od pravnih sredstava za sijede kose, koji je rekao kako spriječiti preranog prosjed kose, pa čak i preokrenuti ga. To se posebno odnosi, ako imate crnu kosu.

5. Pšenične trave

Pšenične trave sok je prepun minerala, vitamina i antioksidanata i pije sok dnevno je rekao da preokrene prosede kose u samo nekoliko mjeseci.

load...

6. Jod

Jod hranu bogatu će vam pomoći da održite boju kose, naročito u kombinaciji sa bakrom. Najbolji način da se poveća joda u ishrani je da jedu više hranu kao i rakova, jastoga i tune.

7. Ginger, med i sok od šargarepe koktel 

Još jedan domaći lijek o tome kako spriječiti ili preokrenuti sijede kose je napitak od svježe mrkve sok, ribani đumbir i malo sirovog meda; supstance treba redovno uzima na dnevnoj bazi i poznat je kao način prevencije sijede kose.

8. Tradicionalna kineska medicina pravnih lijekova

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, prosjed kose je uzrokovan slabljenjem krvi bubrega. Hrana koja to preokrenuti uključuju Hijiki morske alge, crno susam i koprive.

9. Curry lišće

Curry lišće, kuhani u kokosovo ulje, a zatim masirati u kosu kao tonik za kosu, kaže se da postoji način liječenja i gubitak kose i prosjed kose.

10. Ljekovite biljke

Generalno, koristeći blag, prirodne proizvode na vaša kosa će staviti manje opterećenje na folikule i tako odgoditi proces prosjed. Postoji i niz tradicionalnih biljnih preparata koje možete probati uključujući i kineska biljka, fo-ti i indijski ogrozda.

Kako spriječiti sijede kose? Da li imate neke druge savjete o tome kako preokrenuti sijede kose?

load...