Saveti za lepotu

Kako zaštititi i ojačati vaše trepavice? 10 saveti za ljepotu

Kako zaštititi i ojačati vaše trepavice? 10 saveti za ljepotu

Vaš trepavice su dlake, baš kao i kosa na glavi, a ako ih maltretiraju, dlake će slomiti i ispasti i da ćete ostati sa oskudnom trepavicama. Možete dobiti gusta, duga i jaka trepavice prirodno i ne morate trošiti bogatstvo na proizvode da se to uradi. Sve što trebate učiniti je da se doda nekoliko dodatnih koraka u svoj dnevni ljepote rutinu i mogla bi uskoro biti maše zbogom lažne trepavice za dobro. Evo deset ravno naprijed ljepotu savjete za vas pratiti koji će ojačati i zaštititi vaše trepavice.

1. Uvijek uklonite sve vaše šminke oko očiju noću

Vrlo je važno da uklonite sve tragove šminke oko očiju svake noći prije nego što odete u krevet. Ako ostavite šminku, može uhvate na posteljinu i izvlačenje napao. To također može uzrokovati infekciju oka previše. Kada radite ukloniti šminku, učinite to nježno i izbjeći vuče trepavica ili ćete ih slomiti.

2. Koristite kovrdće manje često

Vi ne bi trebalo da se koristi kovrdće svaki dan, jer to može oslabiti trepavice i čine ih više skloni oštećenja. U idealnom slučaju, trebali dati svoj trepavice potpuni odmor od šminke oko očiju ponekad i previše, i dati im priliku da rastu prirodno. Maskara čini trepavice krtiji i lakše je razbiti trepavice kada nosite maskaru.

load...

3. Operite trepavica dva puta dnevno

Ući u naviku redovito četkanje trepavicama, baš kao i ti kosu. Četkanje širi svoj prirodnih ulja preko pune dužine trepavica i to također pomaže da stimuliše protok krvi u folikula dlaka kose. Možete koristiti trepavicu četkicu za ovo, ili čistu maskaru štapić će obaviti posao jednako dobro.

4. Izbegavajte korišćenje lažne trepavice

Lažne trepavice mogu izgledati odlično i oni dobiju oko problem ako vaše trepavice su malo oskudna, ali koristeći lažne trepavice će oštetiti vaš prirodne. Svaki put kada ih koristite, što pokrenete rizik od oštećenja vaše trepavice, ili povlačenjem neke napolje, tako da ih koriste samo štedljivo, a svoju trepavice će rasti debeo i jak brže.

5. Koristite ricinusovo ulje za stimulaciju rasta

Ako se primjenjuju ricinusovo ulje za trepavice noću, a zatim operite u jutro, to će pomoći da se stimulirati rast trepavica. Neverovatno je da takav jeftin proizvod može biti toliko efikasan, ali tako je. To je zapravo dobra alternativa vitaminom E, što bi također pomoći da vaše trepavice rastu brže.

load...

6. Masirajte kapke

Operite ruke, a zatim nježno masirajte kapke prstima. Masirajući kapke će poboljšati protok krvi u trepavice, i da će pomoći trepavice rastu gusta i jaka.

7. Stanje s maslinovim uljem

Trepavice će imati koristi od uređaja, baš kao i kosa na glavi radi, a jedna od najboljih stvari za to je maslinovo ulje. Maslinovo ulje je čisto i prirodno, tako da je savršeno sigurno koristiti oko očiju. Staviti neke maslinovo ulje na trepavice sa vunom loptu pamuka i ostavili ga u za oko za 10 - 15 minuta. To će njegu usana, trepavicama i ohrabriti rast.

8. Očistite vaše trepavice sa zelenim čajem

Zeleni čaj sadrži flavonoide, koji mogu imati neverovatan pozitivan efekat na rast kose. Ako umočite vatu loptu u zelenom čaju i koristiti za čišćenje trepavice, to će pomoći zadržati folikula čista i bez začepljenje koje može usporiti rast trepavica. Flavonoidi u zelenom čaju će također pomoći da se njeguje trepavice i čine ih rasti brže.

9. Nourish trepavice sa Aloe Vera

Aloe vera je još jedan prirodni proizvod možete koristiti za stimulaciju rasta trepavica. Aloe vera sadrži niz nutrijenata i vitamina koji su idealni za promociju rast zdravih trepavica. Nanesite malo aloe vera gel za trepavice čistom maskaru štapić, i ostavite ga preko noći. To će i njegu usana svojim trepavice dok spavate.

10. Jedite zdrave ishrane

Ono što jesti i piti može napraviti veliku razliku za zdravlje vaše trepavice. Jesti zdravu, uravnoteženu ishranu i piti puno vode da ostane hidrirana. Kao i jesti puno svježeg voća i povrća, namirnice koje su visoke u proteinima, kao što su jaja i jogurt su dobri za rast kose kao što su namirnice koje su bogate omega - 3 masnih kiselina, kao što su orašasti plodovi i svježe losos.

load...