Saveti za lepotu

Koje su koristi i upotreba esencijalnog ulja geranije?

Koje su koristi i upotreba esencijalnog ulja geranije?

Geranija Eterično ulje se dobija destilacijom vodenom parom listova i stabljike biljke geranija i, ulje koje je ostalo, ima mnogo upotreba i zdravstvene prednosti. Među mnogim svojstvima geranija eterično ulje, to je diuretik, tonik, dezodorans, i ima mnogo upotreba u aromaterapiji previše. Geranija ulje ima suptilan, cvetni miris koji se mogu opustiti tijelo i smire um i ima čitav niz ljepote koristi previše. Ako imate još otkriti širok spektar koristi i upotreba geranija eteričnog ulja, ovdje je samo deset od njih da vam dati ideju o tome svestran eterično ulje. Kao i kod svih eteričnih ulja, geranija eterično ulje je vrlo jaka, tako da se ne smije nanositi na kožu nerazreñenog.

Ubrzava 1. Geranium eterično ulje proces pomažući

Geranija eterično ulje ima, ono što je poznato kao, dobrovoljne svojstva, a to znači da se može koristiti da se ubrza zarastanje rezova i ožiljaka. To se može primijeniti na rane, strije i hirurških rezova i to će ubrzati proces ozdravljenja i napraviti ožiljke izgledaju manje vidljive.

2. Geranium eterično ulje ima jake antimikrobna i antibakterijska svojstva

Jedan od razloga zašto da geranija eterično ulje je tako dobro za tretiranje rana je u tome što ima vrlo snažan antimikrobna i antibakterijska svojstva. To će zaustaviti bakterija i mikroba umnožavaju u ranu i štite rane od infekcije. Ona također pomaže da povećaju imuni sistem organizma da pomogne u borbi protiv infekcija iznutra.

load...

3. Geranium Eterično ulje možete koristiti kao dezodorans

Neki ljudi kažu da geranija eterično ulje ima ugodan miris koji podsjeća na mješavinu cvijeća i mente. Taj miris je dugotrajan i možete koristiti ulje na tijelu kao prirodni dezodorans. Je antibakterijska svojstva ulja ubijaju bakterije koje uzrokuju tijelo miris, a ulje je također cirkulacije ulja, što znači da je više od mirisa se otpušta kada se znojite.

4. Geranium eterično ulje je adstringentno

Geranium ulje je adstringentno, što znači da se čini ugovor kože i krvnih žila. To može, dakle, čine vrlo efikasan tonera kože. Primjenjuje na kožu baznog ulja, to će zategnuti mišiće i kožu i smanjiti pojavljivanje finih linija i bora.

5. Koristite ga za liječenje akni

Anti-bakterijska svojstva geranija eteričnog ulja čine ga jednim od savršenog ulja za liječenje akni s. To će se boriti bakterija koje uzrokuju bubuljice, a zatim anti-upalni svojstva koja je ulje će također pomoći da se smanji upala kože. Dodajte je u da sposobnost ulja da promoviše ozdravljenje i imate veliku liječenje akni.

load...

6. Geranium eterično ulje ima diuretik svojstva

Jedan od najvažnijih načina da uklonite toksine iz tijela je kroz mokrenje i, kao diuretik, geranija eterično ulje može pomoći tom procesu. Ubrzava geranija eterično ulje proces tekućine prolaze kroz tijelo, što će pomoći da se zaustavi zadržavanje vode i ispiranje toksina iz tijela brže.

7. Geranium eterično ulje može pomoći spriječiti demenciju

Postoje neki dokazi koji ukazuju da geranija nafte mogla bi pomoći u sprečavanju demencije i Alzheimerove bolesti. Ulje je pokazala da biti u stanju da pokrene oslobađanje ćelija koje pomažu u prevenciji upale se javljaju u nervni putevi i tako smanjiti rizik od razvoja neuro-degenerativnih bolesti poput Alzheimerove bolesti i demencije.

8. Geranium eterično ulje može pomoći u sprečavanju bolesti respiratornih organa

Ako koristite geranija ulje u difuzor, to će pomoći da se ubije bakterije koje uzrokuju respiratorne bolesti i smanjenje upale u nosu, grlu i grudima. Ulje sadrži prirodne antibiotike koji, kada se udiše, će se boriti protiv infekcije.

9. Geranium eterično ulje je prirodni analgetik

Kada se primjenjuje na kožu, geranija eterično ulje može smanjiti bol povezana s uvjetima kao što su šindrom. Ako masaža mješavinom geranija esencijalnih ulja i baznog ulja poput kokosovog ulja u kožu, to će smanjiti osjetljivost nervnih završetaka i smanjuju bol. Možete kupiti geranija ulja u različitim koncentracijama i, što je veća koncentracija, veća je učinak protiv bolova će biti.

10. Geranium eterično ulje služi kao sredstvo protiv insekata

Ako miješati se nekoliko kapi geranija esencijalnih ulja s vodom i sprej to na svojoj koži, to će zadržati bube dalje cijeli dan i to miriše puno bolje od većine komercijalnih insekticida koje možete kupiti u trgovinama. Ako radite ugrize insekata, geranija eterično ulje će također brzo ublažiti bol, smanjiti otekline i pomoći da se zaustavi svrab previše.

Da li znate druge koristi geranija eteričnog ulja?

load...