Saveti za lepotu

Koje su koristi i upotreba esencijalnog ulja pomorandže?

Koje su koristi i upotreba esencijalnog ulja pomorandže?

Eterično ulje Orange često se preporučuje kao dobra ulja za ljude koji su novi u eteričnih ulja, jer je tako jednostavan za korištenje i ima toliko različitih prednosti. Ulje, koje se dobiva kroz hladno presovanje proces narančine kore, je relativno jeftin i može se miješati sa mnogim drugim vrstama eteričnih ulja. Liste prednosti i upotreba naranče eterično ulje je duga i uključuje svojstva, kao što su anti-upalni, protiv grčeva, antiseptik i to je klasificiran kao afrodizijak previše. Dakle, bez obzira da li ste početnik s eteričnim uljima, ili ne, ovdje su deset neverovatna prednosti i koristi od naranče eteričnog ulja.

1. Smanjuje anksioznost i depresija

Iako nikada ne treba koristiti bilo eterično ulje kao zamjena za lijekove koje ste svibanj su propisani, naranče eterično ulje ima vrlo dobru reputaciju za smanjenje simptoma anksioznosti i depresije. Istraživanja pokazuju da se pare naranče eteričnog ulja može smiriti um i smanjiti puls. Miris naranče često vraća lijepa sjećanja na mnoge ljude koji će ih razveseliti.

load...

2. Djeluje kao diuretik

Orange suštinski je diuretik, što znači da se može ubrzati obradu tečnosti kroz tijelo i povećati učestalost mokrenja. Ovo ima brojne prednosti, uključujući smanjenje gasa, brže detoksikacije tijela, poboljšanim probavni sistem i smanjenje nadutost. Orange eterično ulje ne treba uzeti interno, međutim, bez prethodne konsultacije doktora.

3. Treats akni

Budući da ima i anti-bakterijskih i upalni svojstva, naranče eterično ulje također može biti vrlo dobar lijek za akne. Kao i većina eteričnih ulja, to je prejaka da se koristi nerazrijeđen na kožu, pa ga treba miješati sa baznog ulja prije upotrebe. Jednom razrijeđen, mada, možete primijeniti ga u lice i da će se boriti infekcija i umiruju bilo oticanje i crvenilo.

load...

4. Olakšava grčeve

Masirati u mišiće s baznog ulja, naranče Eterično ulje će olakšati grčeve i smanjuju grčeve u mišićima, tako da može biti efikasan način za ublažavanje menstrualnih grčeva. Antispazmodičkim svojstva naranče eteričnog ulja može biti vrlo korisno za ublažavanje vrlo uporan i težak kašalj.

5. Koristite ga kao antiseptik za ispiranje usta

Zbog svojih antiseptičkih svojstava, naranče eterično ulje može se koristiti kao sredstvo za ispiranje usta za liječenje afti i gingivitis bolesti desni. Anti-upalni svojstva će smanjiti oticanje desni i olakšati bol čireva. Da biste ga koristili kao sredstvo za ispiranje usta, samo dodajte nekoliko kapi naranče eteričnog ulja u čašu vode i peder ga oko usta.

6. To će djelovati kao blagi sedativ

Ako si došao kući pod stresom od napornog dana na poslu, a onda staviti neke naranče eterično ulje u difuzor i to će vas opustiti i te smiriti. Alternativno, možete dodati nekoliko kapi za kupanje vodom i to će imati isti učinak. To djeluje kao blagi sedativ, tako da će se opustiti svoj um i mišiće i pomoći vam da san bolji noći.

7. Olakšava bol u grlu

Kao i svoje ant-mikroba svojstva, naranče eterično ulje je također bolova analgetik svojstva. Ako ispirati grlo sa mješavinom vode i nekoliko kapi naranče eteričnog ulja, to će pomoći u borbi protiv infekcija koja uzrokuje bol u grlu, smanjuju upalu i smiruje bol. Mi radije da ponovim da je najbolje da se obratite lekaru prije uzimanja naranče eterično ulje interno.

8. To je odlično za kožu

Već smo spomenuli da naranče eterično ulje može se koristiti za liječenje akni i ima druge prednosti za njegu kože previše. Kada se primjenjuje na kožu pomiješana s baznog ulja, naranče eterično ulje će hidriraju kožu, poboljšava protok krvi i pomažu u održavanju pore kože čista. To je također vrlo visok antioksidansima koji će pomoći da se zaustavi linije i bore se pojavljuju na koži.

9. Osvježava kući

Prekrasne citrusni miris naranče eterično ulje je odličan način da se osvježiti vaš dom. Možete koristiti ulje u difuzor i da će raditi sjajno kao dugotrajan osveživač i neće vas ostaviti s tim blago sredstvo za dezinfekciju, kao miris da neke komercijalne osvježivača zraka rade.

10. Smanjuje pojavu celulita

Orange Eterično ulje je također rekao da je vrlo dobar za smanjenje celulita. Ako masaža mješavina naranče eteričnih ulja i baznog ulja u ugroženom području, to će omekšati epidermis, stimuliše protok krvi, i pomoći da se izglade ružne grudice i izbočine celulita.

Da li znate druge svrhe i prednosti naranče eteričnog ulja?

load...