Saveti za lepotu

Koliko dugo treba da zadržite šminku? 7 savjeta o isteku datuma šminke

Koliko dugo treba da zadržite šminku? 7 savjeta o isteku datuma šminke

Staru cijev maskare. Off boje temelja. Out-of-style paleta sjenila za oči. Šminka torba svake žene, vjerovatno, ima jedan ili dva (ili tri) proizvode koji samo izgleda ne može baciti. To je vrijeme da izvadite kante za smeće, iako, jer šminka ima rok trajanja! Iako su mnogi proizvodi sadrže konzervanse koji ubijaju zajedničke bakterija, ne mogu se boriti protiv toga dovoljno brzo, kada je make-up u zraku i na taj način, ostavljajući svoje lice nezaštićen od vazduhu bakterija. I, naravno, šminka koja se nalazi oko godinama neće pružiti isti obuhvat ili boje, kao što je nekada. Iz tih razloga, mi smo sastavili sveobuhvatnu listu šminke isteka datuma koji će vam pomoći zadržati svoju torbu čisti i kožu jasan.

1. Mascara rok trajanja

Baci ga svaka tri mjeseca

Maskara je, možda, najveći prekršitelj, kada je u pitanju klice, jer je cijev je vrlo često otvara, zatvara i izloženi vazduhu bakterija. Jer je maskara štapić radi tako blisko s očima, to je također sklona držeći bakterije koje mogu izazvati oka svrab, crvenilo ili čak konjuktivitis. Ako ste, na neki način, dobio iritacija oka, trebalo bi da prestanete da koristite šminke oko očiju dok ste potpuno očišćen od virusa.

load...

2. Foundation datum isteka

Baci ga svake jedne do dvije godine, ovisno o bazi proizvoda

Život temelja može varirati, ovisno o to je formula: tekući ili u prahu; formule na bazi ulja, na primjer, imaju tendenciju da se razgrađuju brže, nego njihovi čvršće kolega. Bez obzira na to, važno je da bacite temelj daleko, kada počinje da se odvoji, promjenu boje, miriše drugačije ili zgusnuti.

load...

3. Koliko dugo zadržati eyeliner?

Baci ga svaka tri mjeseca do dvije godine

Poput maskare, gel- i eyeliners tekućinom na bazi treba zamijeniti svaka tri mjeseca, s obzirom koliko su u kontaktu sa svojim očima. Međutim, olovka obloge mogu se koristiti za do dvije godine, dok oni redovito oštriti i osvježena.

4. Ruž za usne, sjajilo za usne i usne

Baci ga svake dvije godine

Ruževi i sjajila olakšavaju za osobe koje nose znati kada je vrijeme da ih bacim. Dok su štapići osuši, usne postanu lepljivije nego što je uobičajeno. Usne, međutim, posljednje dvije ili više godina, ako oni redovito oštriti.

5. Parfem je rok trajanja

Baci ga svake dvije ili tri godine (ali, ponekad, tvoj parfem može trajati i duže... Dakle, provjerite datum isteka na bocu)

Teško je vjerovati da boce parfema nisu zauvijek traju domaći proizvodi, kao što je njihova dainty oblici izgledaju tako dobro na ekranu. Kako vreme prolazi, miris vašeg parfema bi se moglo promijeniti. Dakle, to je najbolje za čuvanje parfema u hladnom i tamnom mjestu, kako bi se zadržati mirise svježe za što je duže moguće.

6. Nail datum za nokte isteka

Baci ga svake godine

Lak za nokte zgusne s vremenom, tako da je, obično, prilično lako reći kada je vrijeme da se baci. Povećati rok trajanja svoj omiljeni hlad skladištenjem na hladnom, suhom mjestu ili dodavanjem dodir lak za nokte tanji.

7. Losion za tijelo

Baci ga svake dvije godine

Losioni tijelo 'u staklenke rok trajanja često ističe brže, nego da losiona u bocama sa pumpama, kao potonji štiti njegov sadržaj iz bilo kakav kontakt sa vazduhom bakterija. U svakom slučaju, losion, obično, pokazuje da je istekao promjenom boje ili mirisa.

Pa, sada ste naoružani sa znanjem o tome koliko dugo treba držati šminku i kozmetičke proizvode. Ovo razumijevanje ne samo da će vam pomoći da se sačuva svoju kožu u zdravo stanje, ali i uštedjeti novac, jer nećete kupovati nepotrebne robe, pre završetka prethodno otvorio one. Naravno, to nisu jedini kozmetički proizvodi koji imaju set rok trajanja; trebalo bi da vode evidenciju o vašim drugim kozmetike i šminke isteka datuma, kao što su sjenila, bronzera, proizvodi za kosu, kreme za sunčanje, lice pere, itd

Nadam se da ste našli šminku rok trajanja ove savjete korisne.

Slobodno podijelite svoje misli u odjeljku komentar ispod.

load...