Saveti za lepotu

Na 7 načina oštećujete kosu

Na 7 načina oštećujete kosu

Radiš sve što možeš za kosu? Čak i ako je odgovor je firma "da", možda zapravo biti oštećujući je čak i bez znanja. Možda si gleda neki faktori koji mogu oštetiti, ili možda koristite neki tretman koji mislite da je korisno, ali to je zapravo štetno. Neki od tih dlaka štetnih faktora već znamo: koriste previše tople vode za pranje kose, na primjer, ili oštro perete kosu dok je mokra. Ovdje su neke od stvari koje smo nesvjesno to oštetiti kosu.

1. Nose istu frizuru iznova i iznova

Možda mislite da vaša frizura je najbolja za vaš tip kose i oblik lica, a ti i dalje to rade svaki dan. To nije najbolji pristup, međutim, u skladu sa profesionalcima. Na primjer, konjski rep svaki dan je zapravo iscrpljujuće za kosu, uzrokuje pauze i lomljenja. Ravnanje kosu s toplinskim oblikovanjem alata je i štetno ako se to stalno radi. U osnovi, trebate dati svoju kosu pauzu, a češće to radite, to bolje. Naravno, ako imate kratku kosu, ti si najvjerojatnije pošteđeni ovog problema, pa potapše se po leđima, kratkodlaki dame.

load...

2. Svjetsko kosu maske kad stvari postanu jako loše

Dobro pravilo je da bi trebalo da tretira kosu na hranjivim masku jednom tjedno. Izbor imate je ogroman - možete koristiti gotovim brendirane preparati ili možete ići na domaću masku za kosu napravljena od voća (kao što su banana ili avokada) i prirodnim uljima. Ono što je važno je da se redovno radi, jer ima previše faktora okoliša koji iscrpljuju vaše brave na dnevnoj bazi i ostavljajući masku za kada je vaša kosa već potpuno suha i lomljiva jednostavno nije dovoljno dobro. Jednom nedeljno je najbolje, zapamti.

3. Koristeći isti stari fen za godina na kraju

Ok, tako da znamo zraka sušenja je puno bolje nego feniranje, ali neki od nas osjećaju vrlo vezani za svoje sušilo za kosu ili rijetko imaju vremena pustiti svoju kosu osuši prirodno. Ako ste među takve ljude, pobrinite se da zamenite za kosu svakih nekoliko godina ili, ako ovo zvuči previše ekstravagantan, očistite svoje otvore za vazduh, gdje kosa i vlakna gradi. Ove naslage smanjiti pritisak na kojoj fen radi, što znači da koristite više toplote da se osuši kosu. Govoreći topline, postaviti za kosu na niskim ili srednje, nije visoka, iz istog razloga. Dodatni savjet je da koristite neki kosa zaštitni proizvod prije nego što uključite kosu, koja će se brinuti o prekomjernog sušenja.

load...

4. Ignorisanje kosu češljanje

Češljanje, posebno u četkice koje imaju prirodne čekinje je od suštinskog značaja za širenje ulja koja kožu glave proizvodi uz svoj brave, držeći ih u dobrom stanju. Također je potrebno da opere sa širokim zubima češalj, ako je vaša kosa je gusta i duga, prije nego što perete kosu i nakon; i ovdje je stvar - ne češljate dok je još jako mokra. Redovito kosa četkanje će pomoći otpetljati vaše brave, smanjujući rizik od lomova i čupanje dlaka slučajno.

5. Pogrešno šamponiranje tehniku

Šampon vlasište, a ne cijelu kosu. To može doći kao iznenađenje, ali mnogi stručnjaci preporučuju da kada shampoo kosu, možete samo nježno masirajte proizvod u svoj skalp, odupirući se iskušenju da ga utrljajte u cijelu dužinu kose. Jednom kada počnete ispiranje, šampon će teći dolje, opskrbu isto toliko deterdženta na ostatak kose kako treba. Razlog zašto je ovo šamponiranje tehnika je najbolje je da, kao što smo svi primijetili, kosa počinje postaje masna u bazi najbrže, tako da je to u kojoj vam je potreban šampon. Trljanje ga u donjoj polovini vaša kosa će ga samo osušiti pretjerano.

6. Pogrešan izbor šampona

Neki šamponi imaju sulfata dodao da ih - deterdžent spojeva koji su odgovorni za bogatu pjenu, ali su također super-sušenje za kosu i vlasište. Kada kupujete za šampon, pročitajte etiketu i odabrati onaj koji ni nema sulfata na sve, ili samo jedan od njih, kako bi se smanjila negativni efekat. I, naravno, ne zaboravite uređaj ili hranjive kosu maske, bez obzira na to koliko žurbi si.

7. Prečeste kemijskih tretmana

Niko ne možete zaustaviti mijenjaju boju kose, ali s obzirom da smo svi svjesni kako štetno trajna kosa bojenje može biti, najmanje što bi mogao učiniti za svoju kosu je da osvježite boje tokom dužeg vremenskog perioda. To bi vjerojatno zvuči ludo, u slučaju da si počeo da ide siva prerano i ne mogu da gledam bijelu nit pokazuje čak pola inča; ali ako vaša kosa pati, zašto ne probati bojanje šampona? Oni su mnogo blaže, iako oni ne pružaju istu dubinu boje, to je istina. A ako ne prerano seda i dalje volim da boji kosu, čekati dok između bojenje kose sesija. A dok znači nekoliko mjeseci, usput, da bude na sigurnoj strani.

Vaša kosa je živa stvar, ne zaboravite da, i iako je dobro opremljen da se oporavi od većine vrsta štete možete uzrokovati slučajno, ovaj oporavak treba vremena - vremena da bi trebalo dati. Na kraju krajeva, vi zaslužujete divnu kosu, i lijepa kosa je zdrava kosa, zar ne ?!

Koje su vaše najbolje savjete za zdravu kosu?

load...