Saveti za lepotu

Saveti za ljepotu: 10 brza korekcija ljepote

Saveti za ljepotu: 10 brza korekcija ljepote

2) Ako pogledate u ogledalo i primijetiti da je vaš temelj postao cakey, probajte ovo: lagano prskati lice sa vodom i onda izgladiti sve sa vlažnom spužvom, spajajući vrlo dobro sve ivice.

3) Da bi vaš ruž traje duže, prvi red tvoje usne sa olovka za usne iste boje kao ruž, zatim nanesite karmin i izbrisati ga sa papira i, konačno, prah tvoje usne. Ponavljam još jednom sve korake, a vi ćete dobiti "metak dokaz" ruž za usne koji će vas trajati kroz 3 slijeda večeru!

4) Kada maskaru zamrljan u pogrešnom trenutku (kada ste u žurbi ili kasno za sastanak) ovdje je fix DIP ravnu Q-tip u svojim hidratantnu kremu i nježno ukloniti mrlju sa lica. Koristite druge strane q-tip da izglade područje.

load...

5) Sjaj za usne je divna ljepota izum koji može učiniti vaše usne izgledaju sočno i vrlo atraktivna! Ali sjajila obično nemaju dugu izdržljivost. Da produži sočni sjaj vašeg sjajilo na usnama probajte ovo: prvo nanesite mekom olovka za usne iste boje kao tvoje usne, stapaju dobro prstom, a zatim se primjenjuju samo svoj sjaj za usne na njemu. Voštane tekstura olovka za usne će vam pomoći zadržati svoj sjajilo na usnama duže. Ko ne voli sjajna i sjajne usne ?!

6) Vaš maskaru dobio clumpy? Bez brige! Potopite u dobro zatvorenim cijev maskare u čašu tople vode (ne kipuće vruće, samo topla voda) za nekoliko minuta. Kada ga izvadite (pobrinite se da ne spali prste!), Vidjet ćete kako vaša maskara omekšao i neće nagomilavaju više!

7) Ako je vaš kremast sjenilo ima tendenciju da nabor, ali volim to je boja i dalje želite da ga koristite, pokušajte ovo: nakon što ste nanosi tvoja senka kremu za oči, lagano iščetkajte neki prozirni prah na vrhu, to će vam pomoći zadržati senka na mjestu, koje rade na istom principu "fixer", baš kao što to čini kada popraviti svoj temelj sa prozirni prah.

load...

8) Ako je vaš eyeliner ima tendenciju da razmazuje (to se posebno odnosi dame s masnu kožu), probajte ovaj savjet: nakon što ste primijenili ste tečnost ili gel liner, idi ga sa sjena u prahu oku istoj boji (ako koristite crno eyeliner - koristiti crni sjenilo). Senka za oči će zapečatiti eyeliner, tako da će trajati duže bez razmazivanja.

9) Ovdje je veliki savjet za noćni izlazak: ako vaš ruž izgleda ravno i previše mat, evo kako možete "začin ga": možete primijeniti sjajilo za usne samo u centru tvojih usana ili možete primijeniti shimmer sjenilo u centru tvojih usana umjesto. Nanošenje sjajne sjenilo na vrhu vašeg ruža za usne će učiniti vaše usne punijima i puderaste teksture jednog sjenilo također će značajno produžiti vrijeme trošenja.

10) Ako je vaš sjaj za usne ima tendenciju da skliznuti svoje usne u pola sata, pokušajte miješati svoj sjaj za usne sa svojim karmina na leđima ruke, a zatim nanesite ga na usnama prstom ili četkicom za usne, kao što je ovaj tvoj boja za usne i sjaj će trajati duže.

Nadam se da vam je bilo korisno. Koje su vaše omiljene brzo ljepotu fiksera? Molim vas, podijelite svoje misli i ideje na dionici komentar ispod.

load...