Saveti za lepotu

Saveti za ljepotu za masnu kožu: 10 grešaka koje treba izbjeći

Saveti za ljepotu za masnu kožu: 10 grešaka koje treba izbjeći

Masna koža nije samo nešto što tinejdžeri moraju da se bore sa. Svako, bez obzira na dob, mogu da se bave problemom viška ulja koje koža proizvodi. Ako ste ikada primijetili sjajnih mrlja na licu, ili morao izbrisati vaše kože na pola puta kroz dan, onda ćete znati koliko je smetnja masne kože može donijeti. Upijanje i koriste prah će sigurno zadržati masnu kožu pod kontrolom neko vrijeme, ali možete biti pravi greške koje se pogoršava problem. Evo deset stvari koje možda niste razmišljali ranije, to bi moglo biti da vaš masnu kožu još gore.

1. Over-piling

Piling je svakako jedan od velikih ljepote Savjeti za masnu kožu. Svi stručnjaci se slažu da će redovni piling zadržati svoj izgled kože svježije i jasnije, ali ako mislite da će piling zaustaviti vašu kožu postaje masna, ti bi bio u pravu. Ako piling previše često, možete koža može se osušiti i onda će to dovesti do još više nafte koji se proizvode. Potrebno je samo da piling jednom ili dva puta tjedno, čak i ako imate masnu kožu.

2. Korištenje pogrešne vrste sredstvo za čišćenje

Najbolje vrste za čišćenje za korištenje na masnu kožu su oni pjena na bazi, koji će ukloniti ulje, ali ne previše isušuje kožu. Oni koji definitivno treba izbjeći su kremasti oni, ili sredstva za čišćenje na bazi ulja. Oni će samo pogoršati stvari. Jedan od najboljih ljepotu savjeti za masnu kožu je korištenje nježan za čišćenje lica koji je posebno dizajniran za masnu kožu.

load...

3. Nošenje previše šminke

Pokušava da prikrije sjajne kože sa debelim slojem šminke neće pomoći ni. Vi ste vjerojatno završiti s teškim tražim, gloopy nered na svojoj koži i to će blokirati pore previše. Koristite šminku bez ulja i nanesite ga vrlo lagano. To će izgledati bolje na vašoj koži i upiti neke od ulja.

4. Nepušači lice prečesto

Verovatno mislite da vam je potrebno oprati lice više puta dnevno, ali ti stvarno treba izbjegavati iskušenje i izbrisati vaše kože umjesto. Pranje će dobiti osloboditi od masne osjećaj odmah, ali to neće biti dugo prije nego što vaša koža ode u overdrive da zamijeni tog ulja. Vaša koža treba malo ulja da ostanu zdravi; ako nastavite skidanje sve to daleko, onda vaša koža će raditi još teže ga zamijeniti.

5. Ne koristite ovlaživač

Možda izgleda pomalo smiješno čitati ljepotu savjeti za masnu kožu u kojima se preporučuje dodavanje više hidratantnu kremu za kožu koja je već masna, ali ako preskočite hidratantne kreme potpuno ste vjerojatno da vaše masne problematične kože još gore. Ako ne koristite ovlaživač na sve, vaša koža će proizvoditi više sebuma, tako da koristite proizvod koji je namijenjen za masnu kožu, i koristiti ga svakodnevno.

load...

6. Korištenje tonera sušenje

Možda ćete biti u iskušenju da koriste ulje skidanje tonera očistiti ulje čine vaše lice, ali to će se previše skinu previše nafte i povećati proizvodnju svog prirodnih ulja. Dakle, još jedan od dobrih ljepote Savjeti za masnu kožu je da se izbjegne pomoću tonera jak alkohol temelji, i korištenje postrojenja na bazi adstrigense kao krastavac sok ili hamamelisa umjesto. Adstrigense fabriku su mnogo blaže i oni će biti mnogo efikasniji na masnu kožu.

7. Upotreba pora trake prečesto

To je uobičajena zabluda da će masnu kožu neminovno dovesti do više mitesera i bubuljice, ali ako se pobrinuti za vašu kožu i držite ga čistim, to ne mora biti slučaj. Samo zato što imate masnu kožu, ne znači da morate da bilo koji češće koriste pora trake od bilo koga drugog. Koristite ih samo prema uputama na pakovanju, ili vaša koža će se vjerojatno proizvoditi više sebuma nego ranije.

8. Uključivanje proizvoda prečesto

Nemojte pasti za mit koji kaže da, na neki način, koža navikne na proizvod i koji vam je potreban da se prebacite proizvode redovito ostati jedan korak ispred. Ovo nije istinitije nego mit koji kaže da kosa navikne na proizvode za kosu! Ako ste pronašli proizvod koji radi za vas onda držati. To neće biti ništa manje efikasan jer ste ga koristi za dugo vremena.

9. Korištenje previše vode u kožu

Čak i previše vode će pogoršati problem masne kože. Iznenađujuće, voda ima učinak sušenja na koži, tako da kada isperite kožu nakon čišćenja, samo isprati dva ili tri puta na najviše. Jedan od dobrih ljepote Savjeti za masnu kožu je da se izbjegne stoji sa licem pod vrući tuš za predugo, jer će se isušiti vašu kožu i čine ga proizvoditi više nafte.

10. Ne koristite najbolje sastojke za vaš tip kože

Postoji toliko mnogo proizvoda i prirodnih lijekova za masnu kožu, to zaista bi grijeh da ih ignorisati. Jedan fantastičnih prirodnih proizvoda koje možete koristiti, ako imate masnu kožu, je maska ​​od gline, što može pomoći zategnuti pore, smanjiti masnoće, poboljšava teksturu kože uklonili prljavštinu i mrtve ćelije. Pripremiti jednostavan maska ​​od gline samo mix jednu kašiku kaolin gline (ili bijela kozmetičke gline) s malo vode, nanesite na lice deset minuta prije ispiranja. (Još jedan savjet je da se miješaju bijele kozmetičke gline sa vodom, dodajte med i koristiti ga na isti način.)

Sljedeća velika prirodna maska ​​za lice za kontrolu masnu kožu je zobena kaša, meda i aloe vera maska: samo mix jednu kašiku kaše sa jednim kašičice meda i žličicu svježeg aloe vera gel, nanesite pastu na lice desetak minuta i isperite mlakom vodom.

I na kraju, tu je još jedna od divne prirodne masne lekove kože koje možete naći u vašoj kuhinji - to je mango! Ovaj ukusan voće je prepun vitamina, minerala i antioksidansa i to je vrlo efikasan lijek za masnu kožu. Ne samo mango će nahraniti kožu sa vitaminima, ali je isto tako vrlo efikasno odgušenje pore, uklanjanjem viška ulja i nečistoća iz kože. Samo mash pola zrelog manga u pastu i nanesite ravnomjerno na kožu izbjegavajući područje oko očiju, ostavite ga na desetak minuta prije ispiranja mlakom vodom, a zatim primijeniti uobičajene hidratantne kreme.

Kada kupujete komercijalnih proizvoda za njegu kože za masnu kožu, potražite za one koji sadrže salicilnu kiselinu. Oni će biti mnogo bolje za vaš tip kože u odnosu na ostale sastojke, kao što su glikolna kiselina. Salicilna kiselina prodire u kožu i ulazi u pore, tako da se mnogo bolji posao od raščišćavanju masne kože.

Koje su vaše omiljene ljepotu savjeti za masnu kožu?

load...