Saveti za lepotu

Šta će se dogoditi ako prestaneš koristiti šampon?

Šta će se dogoditi ako prestaneš koristiti šampon?

Prošle godine, ja sam mnogo da glumi. Ja sam izvedbenih umjetnosti diplomirao, a djeluje na sceni je uvijek bio moj san. To je smiješno, ali nikad ne bih razmišljao šta bih ja uradio da sam ikad tražio da promenim svoj fizički izgled za ulogu. Ali prošle godine, bio sam pitao da li bi bili spremni da farbam kosu za vd deo.

Razmišljao sam o tome na nekoliko sekundi, što mora da je izgledalo kao oklijevanje direktoru.

"Naravno. Ja bih to ", rekao sam.

Kao uzbuđen kao što sam bio da su se iskrcali dio (i bio sam jako uzbuđen), počeo sam da razmišljam o posljedicama. Ja bih da kažem tako dugo, zbogom mojoj zdrav smeđe mane.

load...

U isto vrijeme dok sam bio u fazi moje transformacije iz slatka crnka do vatreno crvene glave, sam čitao oko No 'Poo (No šampon) pokreta. Kao takav, bio sam saznati o tome što određene neprirodno hemikalije u šampon zaista rade na našu kosu.

To je zapravo prilično zastrašujuće. Šampon može iritirati vas vlasište, kožu i oči, i sadrži sve vrste štetnih kemikalija koje mogu - između ostalog - izazivaju rak.

Prema ljudima koji su formirali No 'Poo pokret, krojenje šampon je samo još jedan prilagođavanje načina života svi mi treba da, ako želimo da dobijemo zdravije. Ako ste izbaciti brzu hranu na zdraviji, ima smisla da izrezati šampon, previše. Prema No 'Pooers, u svakom slučaju. Hej, to je samo dio tražim i osjećaj svoje najbolje cijelo vrijeme.

load...

No 'Pooers početi ili smanjenje količine šampona pere imaju nedelju dana, ili promjenom u manje-hemijski bogat brend. Neki samo idi stan iz hladna puretina od samog početka, i prestanem da koristim potpuno šampon.

Ako se ipak odlučite da probate život bez šampon, to je do vas kako to radite, ali treba imati na umu ono što je upaliti najbolje za kosu. Odvikavanje od ukupno ravno napamet, na primjer, možda neće uvijek biti najbolja ideja.

Prije nego što sam napustio koristeći šampon, ja posvetio dosta vremena istraživanju kako se to radi, što bi se moglo dogoditi da svoju kosu, i koje su alternative. Na primjer, saznao sam da bih mogao zamijeniti tradicionalne store-kupio šampon sa čitavim bogatstvo ili organske sastojke, kao što su soda bikarbona, jabučni ocat i kakao prah.

Iz onoga što sam pročitao o životu bez šampona, mnoge žene su doživljavaju fab rezultate. Znao sam da sam morao da ga dati u pokretu.

I jesam!

Moj cilj u početku je bio da se testirati vode i vidjeti što će se dogoditi ako sam otišao bez šampon za neko vrijeme. Hteo sam da vidim kako bi mi se razlikovao kosa izgledati i osjećati se bez šampon - ako zaista to će izgledati i osjećati drugačije na sve.

Ali ja sam bio i radoznao da sazna ono što će ljudi misliti o meni kad sam im rekao da više ne koriste šampon. Će njihova percepcija o meni promijeniti?

Evo šta sam naučio od otkaz šampon...

Prije svega, bio sam zabrinut da će šampon napustiti svoju kosu prljav i nečist. U stvari, bio sam stvarno prestravljen da će izgubiti sve svoje zdravlje, vitalnost i sjaj.

Ja bih pročitati sve alarmantne članke koje ste vjerojatno naišli o tome kako pranje bez šampona će napišite mane u dronjcima. Videla sam glasine, a ja sam pomislio da je život bez šampon je jednostavno bruto.

Ali evo u čemu je stvar. Dokle god obrazujete o tome kako se oprati bez šampona i dalje imaju zdravu kosu, vi ćete biti potpuno A-OK. I obrazovana sam ranije, i na taj način sam bio u mogućnosti da se naoruža alate potrebne da bi moja kosa čista, zdrava i sjajna, bez ikakve potrebe na sve za šampon.

U stvari, moja kosa osjetio čak Čistač bez šampona. Evo šta sam uradio:

Uzeo sam žlice sode bikarbone i razrijediti je u velikom vrč vode. Onda, skočio sam u tuš i ispirati svoju kosu kao i obično, prije ulijevanja vode izmišljotina sode bikarbone preko glave. Onda sam masirala soda vodu u mojoj kosi, baš kao i ja bih masaža šampon.

Zatim, morao sam da balansira pH Moja kosa je ispiranjem kiselinu. Ono što koristite za to zavisi od vas tipu kose. Najpopularniji oružje izbora je bilo čaj ili ocat, ali otkrio sam da pivo kava je najbolja opcija za mene. Dakle, hlađen sam šolju Joe, prije nego ispiranje kroz moju kosu.

Nisam uradio ovo svaki dan, ali ne mogu sa sigurnošću reći da kada sam to uradio, sam osetio čistiji nego što sam ikada osjetio kada se koristi normalan šampon koji sam kupio u prodavnici.

Bio sam iznenađen ovim as rezultate? Ne baš. Već sam vidio fotografije i čitati priče žena neverovatno izgleda koji pere kosu bez šampon, a iako nisam bio siguran da li je slika i priče bile istinite, dio mene je uvijek u nadi da će biti. I oni su potpuno bili!

Međutim, tu je upozorenje. Odustajanje šampon nije lako. Neću vas lagati, govoreći vam da je to. Umjesto toga, to je vrlo teško.

Zašto? Uglavnom zbog toga što, kao što ste možda već naučili iz mojih metoda, rutina može biti malo nervozan. Morate pripremiti alternativni tretman (kao što je soda bikarbona pomiješana s vodom kao što je moja), kao i pH RINSER prije nego što se u tuš. To je dosta vremena, a to zahtijeva posvećenost s vaše strane.

Međutim, ja sam našao da ako nastavim podsjećajući se zašto ovo radim, nema previše problema. Ja sam spreman žrtvovati malo vremena i truda za zdraviji, čistiji, revitalizovana kosu koja je slobodna od štetnih kemikalija koje se mogu raditi sve vrste neizrecive štete, a ne samo na moju kosu, ali i na moju kožu.

Ljepota je važno za mene, a ja pretpostavljam da je važno za vas, previše. Ako ste jako stalo za svoje zdravlje i izgled, naći ćete alternativu šampon koji drži li u potrazi bolje nego što ste ikada izgledala prije.

load...