Saveti za lepotu

Šta da radite sa mastnom kosom? 10 ispravaka i saveta koji će vam pomoći

Šta da radite sa mastnom kosom? 10 ispravaka i saveta koji će vam pomoći

Niko nije potpuno imun na napad na masne kose, bez obzira na tip kose. Bilo da imate prirodno masnu kosu ili ne, na vrijeme, znojenje tijekom treninga ili plesati cijelu noć može pretvoriti bilo čije brave kaskadno, svjetlucavi, prekrasan kosu na limp, vlažnu tražim, masna nered. Pa evo dajemo 6 hitne popravke za masnu kosu i 4 savjeta za dugoročno rješenja za pokušaj kao:

1. Za hitne slučajeve fix broj 1 - Suhi šampon za masnu kosu

Suhi šampon može biti život saver, a posebno na večernji izlazak. Čak i ako ne morate da ga koristite često, to je dobra stvar da bi u torbu, za svaki slučaj. Ako sići plesni podij i primijetiti da je vaša kosa je u potrazi mlitavo i bez sjaja, a zatim brzo putovanje u kupatilo, sprej na neki šampon za suvo pranje, a vi će se pojaviti ponovo izgleda dobro, kao nov.

2. Hitna fix broj 2 - Papirnati ručnici

Ako ste zaboravili šampon za suvo pranje, onda postoje alternative. Još jedan savjet na šta da radim s masnom kosom je da zgrabi šaku papirnih ubrusa i tapkajte ih na greasiest dijelove vaše kose. To će izbrisati neke od tih masti kosu. To nije najelegantniji rješenja, ali to ne rade u hitnim slučajevima.

load...

3. Hitna fix broj 3 - za dezinfekciju ruku

Baš kao što je za dezinfekciju ruku čisti ruke bez vode, tako isto će pomoći sa kosom. Masaža male količine lako u koren kose i alkohola u sanitizer će razbiti ulja i vašu kosu učiniti svježiji.

4. Hitna fix broj 4 - Perfume

Ako imate ništa drugo sa sobom, ali neki parfem, a zatim brzo spritz na vaša kosa će vam pomoći da oslobodimo masni izgled. Kao i za dezinfekciju ruku, parfem sadrži puno alkohola, tako da će isto tako pomoći da se razbije ulje u kosi i nivo je miris svježe previše. Nemojte koristiti ovaj tip često je, kako alkohol može isušiti kosu.

5. Hitna fix broj 5 - puder za bebe

Još jedna hitne savjet na šta da radim sa masne kose je - pokušati iskoristiti puder za bebe kao suhi šampon. Ako nemate ništa drugo pri ruci, pokušajte trljanje malo pudera u koren kose, a zatim temeljito operi daleko višak. Vaša kosa će biti osvježena, tako da ćete izgledati pristojno dok perete kosu kada dođem kući.

load...

6. Hitna fix broj 6 - Probajte frizure za masnu kosu

I na kraju, naš posljednji hitne savjet na šta da radim sa masne kose je - pokušati masnu kosu frizura. Kada vaša kosa postaje masna i nemate vremena za pranje, feniranje i stil, onda možete pokušati frizure za masnu kosu, kao što su strani swept ili top knot, pletenice, konjski rep ili neuredan konjski rep, itd Sve ove frizure su dobro za one lijeni dana kad mi se ne pranje kose, ali i dalje žele da izgledaju pomalo elegantan i glamurozan.

7. Dugoročno fix broj 1 - Ne perite kosu svaki dan

Šta uzrokuje masnu kosu? Možda mislite da pranje kose svaki dan će zadržati masnoća, ali zapravo može pogoršati. Ako perete kosu prečesto, onda je to samo potiče vaše tijelo da proizvodi još više nafte zamijeniti one koje ste upravo isprano. Pokušajte pranja svaka dva do tri dana, a tokom vremena, količina ulja proizvedena u kosi će se smanjiti.

8. Dugoročno fix broj 2 - Prestani se igrati sa kosom!

Oduprite se iskušenju da se igra sa kosom, jer su sve što radite čini gore stvari. Prste imaju prirodna ulja i možete pokupiti masti iz hrane i samo dodirivanjem stvari oko vas. Ako zatim dodirnite kosu, vi samo šire da masnoća oko.

9. Dugoročno fix broj 3 - Isprati hladnom vodom

Kada shampoo kosu, budite sigurni da ga dobro oprati, a zatim napraviti konačni ispiranje u hladnoj ili mlakom vodom. Vruća voda može stimulirati žlijezde koje proizvode ulje, dok hladna voda ne i to će nam pomoći da zatvorim folikula previše.

10. Dugoročno fix broj 4 - Ne uslovljavaju svojim korijenima

Kako zaustaviti masnu kosu? Ako imate masnu kosu, možda nećete morati koristiti uređaj na sve, ali ako ga koristite, onda samo primijeniti uređaj do dna tri četvrtine si kosu. Dno kvartal kosu, najbliže korijene, postati hidratizirana vaš prirodnih ulja u roku od samo nekoliko sati šamponiranje, tako da ne treba više vlage.

Šta da radim s masnom kosom?

Slobodno podijelite svoju Savjeti za zdravu kosu koji rade za vas u komentar ispod teksta.

load...