Saveti za lepotu

Top 10 eteričnih ulja za koje verovatno nikada nije pokušalo, ali trebali

Top 10 eteričnih ulja za koje verovatno nikada nije pokušalo, ali trebali

Čuli ste za aromaterapiju i koliko je dobar eteričnih ulja može biti za vaše zdravlje, fizičke i mentalne podjednako. Jednostavno rečeno, eterična ulja su tekućine koje sadrže aromatične kemikalije izvedeni iz biljaka. Oni su ili se udiše ili pomiješana s baznim uljima i utrljava u kožu. U nekim slučajevima mogu se uzeti interno, ali samo pod strogim stručnim nadzorom. Evo deset esencijalnih ulja koja treba probati:

1. Basil

Bosiljak, kao biljka, koristi se u liječenju respiratornih problema, a eterično ulje potiče iz biljke ima slične osobine kao dio tretmana aromaterapije. Također je na snazi ​​za uboda insekata, primenjuje lokalno. Osim toga, bosiljak ulje može podići nivo energije, pomoći da se prevaziđu iscrpljenosti i poboljšati koncentraciju.

load...

2. Cimet

Cimeta eterično ulje pomaže u regulaciji krvnog pritiska, ako je to hronično nizak, a pomaže ublažiti simptome reume i drugih problema sa zglobovima. Ovo ulje također će vam pomoći u iritacija kože, zbog svoje anti-upalni i antibakterijska svojstva.

4. Ginger

Ako imate problema sa stomakom, đumbir eterično ulje će vam pomoći s njima, baš kao i sama korijena. On reguliše rad creva i podiže energiju ste u cjelini. Tu je i reći da ima afrodizijačka svojstva. Ništa ne fali provjere da li to je činjenica, zar ne?

load...

5. Limun

Limun eterično ulje može se koristiti kako bi se smanjila proizvodnju nafte u koži i dodati sjaj na njega. To je također dobar pomoć spavati u slučaju da imate problema opuštanje i tonula. Limun ulje također ima generalno smirivanje, stres ublažavanje uticaja na um i tijelo, što ga čini neophodan ako želite da probate aromaterapiji.

6. Neroli

Ostanimo na temu stresa malo duže. Neroli ulje, koji dolazi iz gorke naranče, je vrlo široko koristi u parfemima odluka, ali na vlastitu to je takođe preporučuje za opuštanje masaže i kupke ulje zbog svog umirujućeg efekta.

7. Geranium

Geranium ulje revitalizaciju osobine, koje ga čine posebno pogodan za njegu kože. Ona također ima utjecaja na celulit. Ali, geranija ulje ima šire koristi - to može popraviti raspoloženje i da se osjećate energičnije.

8. Mažuran

Ovaj mirisni biljka daje eterično ulje koje bi vas zaštitio od infekcije i pomoći vam da ih tretira. To je antiseptik tvari, a ima i svojstva ublažavanja bolova koje ga čine pogodnim za širok raspon uvjeta. Plus, snižava krvni pritisak i poslastice probavne smetnje.

9. Peršun

Peršun nije među biljke bismo odmah povezati s aromaterapijom, ali je važan ulje ipak. To je odlično za liječenje rana i opekotina, jer je antiseptik i antimikrobno, i to je također dobar tretman za nadutost. Ako ste trudni, iako, podalje od njega - peršun nafte mogla bi izazvati pobačaj.

10. Black biber

To je prisutan u svakoj kuhinji, ali to je i eterično ulje koristiti ako imate grčeve mišića ili problema s cirkulacijom krvi koji vas zamrzne čak iu blagom vremenu. To je također detoksikaciju agent, što znači da pomaže vašem tijelu isprali toksine koji naše okruženje stvara.

Imate li omiljeni eterično ulje?

load...