Saveti za lepotu

Top 10 načina da se oslobodite ispod očiju tamnim krugovima

Top 10 načina da se oslobodite ispod očiju tamnim krugovima

Niko ne želi da se probudi s takvim tamne krugove ispod očiju koje čine ljudi misle da su na neki način vezani za pandu. Postoje različiti razlozi zašto se može pojaviti na pod okom tamne krugove: nedostatak vitamina, vode ili sna, na primjer.

Često, pokušavajući da se oslobodi ove neugodno problem, mi koristimo prikrivače, korektori i temelj, koji ih mogu samo privremeno sakriti. Pogledajmo neke savjete o tome kako da biste dobili osloboditi od tamne krugove ispod očiju na prirodan način:

1. Krastavac

To je vrlo lako pronaći ovo vodenom povrća u supermarketu tokom bilo koje doba godine. Nanesite tanak krugovima krastavca preko očiju (također možete primijeniti krastavac paste umjesto) i držite ga na za za 5 - 10 minuta, a zatim, isperite hladnom vodom. Ne samo krastavac bogat je vitaminima i mineralima, koji će pomoći da se hidratizira, njeguje i ton vaše kože, ali i krastavac mogu izbeli pod područje oko očiju, tako da se može reći 'zbogom' na tamne krugove trajno.

load...

2. Potato

Još jedan savjet o tome kako da riješi tamne krugove ispod očiju je da se koristi sirovi ploške krumpira. Možete koristiti kriške krompira za tu svrhu ili mix krastavac i paste krumpir zajedno. Koristite ga primjenom istom principu kao što je opisano gore. Ovaj tretman je sve prirodno i veoma je efikasan u liječenju pod okom tamne krugove.

3. Silver Spoon

Da, srebro kašičica nije samo lijep i elegantan kuhinja pribor, možete ga koristiti da biste dobili osloboditi od tamne krugove ispod očiju. Put srebrnom žlicom u frižideru za 3 minute, a zatim lagano dodirnite pod područje oko očiju s njim (da, samo blagi dodir, bez stezanja ili pritiska). Hladno kašiku će tonus kože ispod očiju i srebrnom metalnom će pomoći da se riješi podočnjaci.

load...

4. Kockice leda

Naš sljedeći trik kako da se riješi tamne krugove ispod očiju je da koristite kockice leda. U idealnom slučaju, bolje je da se pripremite kockice leda pomoću zelene ili čaj od kamilice, na primjer. Kamilica ima umirujuće svojstva, a led će ton vaše kože i smanjuje pod okom tamne krugove i natečenost. Wrap kockice leda u meko tkivo i držite ispod očiju na nekoliko sekundi, a onda je skini i čekaj malo dati vašoj koži odmorite i ponovite. Budite vrlo nježno sa svojim pod područje oko očiju.

5. Ohlađeni kesice čaja

Nakon što ste imali ugodan čaj (zeleni čaj, na primjer), možete koristiti vrećice čaja u borbi protiv podočnjaka. Cool čaj torbe (možete ih staviti u frižider za 3 minute). Ovaj tretman može pomoći revitalizira i hrani područje ispod očiju. Nanesite čaj oblog na pod područje oko očiju za za 5 - 10 minuta, a onda, isperite hladnom vodom; to može pomoći u smanjenju oteklina i boriti diskoloracija ispod očiju.

6. Mlijeko i bijeli kruh

Mlijeko sadrži masti i proteina koji su savršeni za hidrataciju kože. Mix malo mleka sa belim hlebom i primijeniti ovaj paste svakodnevno na području ispod očiju za 5 minuta. Ova supstanca će glatko i ton kože i pomoći će da se riješi podočnjaci.

7. Rose voda

Još jedna divna ljepota tajne o tome kako da riješi tamne krugove ispod očiju je da koristite ružine vode. Potopiti pamuk loptice na hladnom ružine vode i odnose se na pod područje oko očiju za za 5 - 10 minuta, nema potrebe da se nakon toga oprati. Rose vode će nahraniti i hidratizirati kožu, pomažu u smanjenju nadutosti i uljepšati svoj pod područje oko očiju.

8. Sweet bademovo ulje

Nježno umasirajte malo ulja slatkog badema k pod područje oko očiju prije spavanja svake noći oko dvije sedmice. To će pomoći da se njeguje i vlaže kožu i nježna masaža će poboljšati cirkulaciju, tako da će vaše pod okom tamne krugove postupno smanjivati.

9. Drobljeni mint

Svježe mente također može biti od velike pomoći u otklanjanju tamnih krugova oko očiju. Nanesite mrvljeni mente ostavlja pomiješana s krastavcem paste oko područja oko očiju za 5 minuta, a onda oprati sa hladnom vodom. Mint ima predivan efekt hlađenja, koji je odmah umiruje pod područje oko očiju i krastavca je pravi šampion pod okom krug bitka, kao što ste vjerojatno već čuli; redovno radi ovaj tretman, može smanjiti podočnjake i osvježiti svoj pod područje oko očiju.

10. Reci 'zbogom' na loše navike

Pušenje, na primjer, ne samo da može uzrokovati pod okom tamne krugove, ali isto tako može dovesti do preranog starenja. Iste brige pretjerane konzumacije alkohola. Ako želite reći zbogom podočnjaka zauvijek, potrebno je da riješi ta dva loših navika, a onda ćete vidjeti poboljšanje.

Još jedan važan savjet o tome kako da riješi tamne krugove ispod očiju je da zapamtite da morate redovito imaju dobru 8 sati sna svake noći, pijte puno vode i jesti zdravo.

Molim vas, podijelite svoju savete kako da riješi tamne krugove ispod očiju.

load...