Saveti za lepotu

Veoma efikasna maska ​​za ekstremni rast kose

Veoma efikasna maska ​​za ekstremni rast kose

Često, nemamo strpljenja i želimo da naši rezultati brzo i odmah. Ali čini se da to traje zauvijek kada pokušavamo da raste duge naše kose. Dozvolite mi podijeliti s vama vrlo efikasna maska ​​za ekstremne rast kose koji radi za mene. Trebat će vam samo tri sastojka: prizemlje senf u prahu, maslinovo ulje i jaje.

Maska za kosu sastojci:

  • 1 žlica senfa u prahu
  • Od 2 - 3 kašike malo tople vode
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 jaje

Prvo, mix jednu kašiku senfa u prahu sa malo blago toplom vodom (od 2 - 3 žlice vode bi trebalo biti dovoljno) dobiti pastu (možete kontrolirati konzistentnost ove maske dodavanjem više ili manje vode, ali ja don 't želite da se previše curi), zatim dodajte tri kašike maslinovog ulja i jedno jaje. Mix ova jedinjenja zajedno, sve dok ne dobijete glatku pastu. Možete varirati količinu sastojaka ovisno o tome koliko proizvod vam je potreban, ali pazite da ne zanemariti bilo koji od sastojaka ove maske, jer oni su tu s razlogom.

load...

Primijeniti ovaj senf masku samo na korijene suvo, neoprane kose, koncentracijom samo na vlasište.

Opcionalno savjet: Ako želite i da poveća sjaj i njeguju kosu, zatim nanesite maslinovo ulje (ili kokosovo ulje, lanenog ulja, ulja slatkog badema) na dužinu kose. Dakle, ukratko, senf masku ide samo na koren kose za povećanje cirkulacije krvi u vlasište i maslinovo ulje ide u dužinu za njegu i dodajte sjaj na kosu.

Nakon što ste primijeniti ovu masku ravnomjerno svuda korijena kose, po želji, možete staviti na tuš kup, a onda, ručnik. Ova maska ​​ima snažan učinak grijanja zbog senfa, stimuliše cirkulaciju krvi u kožu glave, čime se ubrzava rast kose; takođe pomaže da se poboljša debljine i sjaj vaše kose. Neka ova maska ​​sjesti na glavu za oko 3 - 5 minuta, u zavisnosti od toga koliko je jaka vrućina i koliko to možete podnijeti. Ako je boli previše - isperite ova maska ​​odmah! Nema potrebe da pati!

load...

Iako je ovaj tretman kose je vrlo efikasna, teško je vidjeti rezultate prvi put da se to uradi za kosu maske. Bolje je da se to uradi jednom nedeljno (ne češće od jednom tjedno rade ovu masku, jer ovaj tretman je vrlo intenzivna); to možete učiniti kroz period od 5. - 7. Tjedna, ali ne i više, da bi se izbjeglo dobivanje koristi za to.

Oprez:

Pobrinite se da niste alergični na sastojke ove kosu maske. Izbjegavajte radi ovaj tretman ako imate osjetljivu kožu na kožu glave ili ako imate bilo kakve bolestima kože ili rane na glavi. Pobrinite se da se ne senf u oči, jer je vrlo jak i iritantan sastojak. Nemojte zanemariti bilo koji od sastojaka ovog kosu maske, osim senf, kao što su maslinovo ulje i jaje, i izbjeći primjenom čistog senf u prahu za vašu kožu. Ako nemate maslinovo ulje, možete koristiti kokosovo ulje ili ulje slatkog badema umjesto.

Nakon toga ova maska ​​za pranje i stanja kosu kao i obično i pustite da se osuši prirodno. Uskoro bi trebalo primijetiti odlične rezultate: poboljšanje u debljini kose, kao i ubrzani rast kose. Pokušao sam ovu masku za sebe i volim kako se to radi!

Naravno, vaša kosa brzina rasta zavisi i od drugih faktora, kao što su zdravlje, uravnoteženu ishranu, vaš životni stil, nivo stresa, gene, uslovi zaštite životne sredine, itd

Nadam se da ćete naći ove savjete rast kose koristan.

Molim vas, podijelite svoje misli i savjete o tome kako da vaša kosa rasti brže u komentar ispod teksta.

Ostati prekrasne i sjaj uvijek!

load...