Saveti za lepotu

Vrhunski vodič o tome kako se osloboditi celulita

Vrhunski vodič o tome kako se osloboditi celulita

Svako može razviti celulita i može početi da se pojavi na prilično ranoj dobi previše. Ne bi trebalo da se srami celulita, oko 80 - 90% žena imaju to, da jedan stepen ili drugi, i to ne znači nužno da imate višak kilograma ili van forme. Celulit nastaje kada masnih naslaga ispod kože vire kroz vezivno slojeve tkiva. Razlog da je više žena se celulita nego muškaraca je uglavnom zbog toga što vezivno tkivo koje se nalazi ispod kože muškarca je deblja i to je bliže nego što je u žena.

Postoji veliki broj medicinskih tretmana za celulit, uključujući i liposukcija, celulit kreme i mezoterapija, ali sve su prilično skupi i ne postoji garancija da je bilo koji od ovih tretmana će raditi. Možete, međutim, smanjuje pojavu celulita s nekim prirodnih lijekova. Evo vodič za deset najboljih prirodnih načina da se riješi tog narančine kore na koži.

1. Kardio

Iako celulit nije uvijek znak da ste gojazni, težine je često faktor u tome kako vidljivi celulit, a najbolji način da se spali off masti od tijela je dobri stari kardio vježbe. Ako želite brzo izgubiti na težini, pokušajte intervalni trening. Kratki rafali visokog intenziteta slijedi kratko oporavka, rekao je da je najefikasniji način da se spali višak masnoće.

load...

2. Dry tijelo četkanje

Još jedan dobar savjet o tome kako da riješi celulita je da to tijelo četkanje, potrebno je samo pet minuta dnevno i kaže se da smanjuje pojavu celulita poboljšanjem cirkulacije i limfne drenaže. Koristeći tijelo četkom prirodnih čekinja, četkom u kružnim pokretima, koji rade svoj put gore od tvojih članaka prema srcu. Kada ste završili, hidrataciju, a koje će smanjiti dimpling i biti od velike pomoći ako imate suhu kožu previše.

3. Pij puno vode

Voda je toliko bitno za vaše opšte zdravstveno stanje i da će zadržati vašu kožu jasan i sjajne kao dobro. Ona također pomaže da se izbaci toksine iz vašeg tijela, za koju se smatra da je jedan od uzroka celulita. Trebalo bi da pije oko 1,5 litara vode svaki dan, ali ne preterujte, ili višak vode može uzrokovati nadutost da će samo učiniti celulit izgledati još gore.

4. Kava piling

Još jedan veliki savjet o tome kako da riješi celulita je da redovno koristi piling tijela. Mnogi ljudi, uključujući i neke poznate ličnosti koji vas nikada ne bi pogodili potrebno brinuti o tome, preporučujemo kafa piling kao efikasan tretman za celulit. Razlog zbog kojeg kafu piling raditi tako dobro je dvostruka. Prvo, ribanje sa talog uklanja mrtve stanice kože i poboljšava cirkulaciju, a kao drugo, kofein zateže se koža. Je čvršće i čvršće vaša koža je, manje vidljive i masne naslage će biti.

load...

5. Jedite više proteina

Oni vezivnog tkiva koja smo govorili u uvodu ovog članka su napravljeni od proteina, pa ako jedete više proteina, vi ćete ojačati one tkiva i celulita će postati manje istaknuti. Proteina i gradi mišiće, što će također pomoći da se smanji pojavu celulita.

6. Napunite na masne ribe

Postoji teorija da jede pogrešne vrste masti može uzrokovati narančine kore efekt celulita i možete ispraviti ravnotežu masti jedući više omega hranu bogatu, kao što su masne ribe. Postoje dokazi koji ukazuju na to da je ishrana bogata omega - 3 masne kiseline će smanjiti pojavu celulita tokom vremena. U svakom slučaju, Omega - 3 masne kiseline su tako dobro za vaše srce da bi trebalo svi verovatno da jedemo puno više Omega - 3 namirnice bogate u svakom slučaju.

7. Koristite prirodne hidratantne kreme

Kao što se smatra toksina da celulita gore, prelaskom na prirodni hidratantne kreme da biste dobili osloboditi od celulita bi bio dobar potez. Stvari kao što su kokosovo ulje i maslinovo ulje će hidratizira kožu baš kao i prodavnica kupljene proizvode, ali oni ne sadrže nikakve umjetne sastojke koji bi mogli dobro biti čineći vaš celulit gori.

8. Izbjegavajte jesti brzu hranu i mliječni proizvodi

Izrada zdrave ishrane - vaš stil života je još jedan odličan savjet o tome kako da riješi celulita. Masti koje se nalaze u mliječnim proizvodima je teško razbiti, tako da se skladišti u organizmu. Masti koje se nalaze u fast food su i vrste masti koje mogu izazvati neželjene naslage masti. Oba mliječnih proizvoda i brze hrane su u redu jesti povremeno, ali ako ih redovito jedu, onda to može biti dio onoga što je uzrokuje celulit.

9. Češće Idite stepenicama

Liz Hurley je očigledno veliki fan stepenicama, jer ona kaže da je to drži celulita na distanci. Radi se nekoliko stepenica će vršiti mišiće u nogama i bedrima i odraditi neke masti da se ne deponuje. Također će dati svoje srce i pluća dobar trening, tako da je jednostavan, ali učinkovit način da se zadrži u formi i smanjiti pojavu celulita.

10. Alge piling

Još jedan divan savjet o tome kako da riješi celulita je da se koristi morska trava piling. Morske trave je također rekao da ima celulit busting svojstva. Radi kao prirodni piling agent pomaže ukloniti toksine iz tijela i poboljšava cirkulaciju. Piling sama može pomoći u smanjenju celulita, jer se održava kožu mekom i podatnom. Da bi algi piling, mix zajedno tri kašike tla morske trave i četvrt šolje maslinovog ulja i četvrtina šoljice morske soli. Masirajte da u zahvaćeno područje kože u kružnim pokretima i trebao bi pomoći riješi svoj celulita.

Koje su vaše najbolje savjete o tome kako da riješi celulita?

load...