Savjeti za putovanja

10 cool stvari u Londonu

10 cool stvari u Londonu

London je stvarno super mjesto za posjetiti, postoji samo toliko stvari koje treba vidjeti i raditi. Imate neke od najboljih umjetničkim galerijama i muzejima u svijetu, poznati znamenitosti poput Big Ben i Tower of London, i jedinstveni spoj modernog i novog koji jednostavno ne postoji nigdje drugdje u svijetu. Ako ste nikada ranije posjetio London, planirate posjetiti može izgledati pomalo zastrašujuće, tako da ovdje smo naveli deset učiniti u Londonu cool stvari.

1. Uzmite otvorenim autobusom obilazak

Jedan od najboljih i najjeftiniji kul aktivnosti u Londonu je da ga vidim na jednoj od mnogih otvorenim autobusom ture. Možete kupiti kartu i koristiti ga cijeli dan, ide na i off kad god želite. Autobusi posjetite svih glavnih atrakcija i dobićete radi komentarima kao što ide. Ako troše razgledanje dana u Londonu, na otvorenim autobusom ture su veliku vrijednost za novac i ne morate stisnuti svoj put na pretrpanom podzemne željeznice.

2. Posjetite muzej

Sve od glavnih muzeja u Londonu su potpuno besplatni za posjetiti i neki od njih su veliki, tako da omogućavaju dovoljno vremena da hoda oko njih. Postoje umjetničke galerije, kao što su National Portrait Gallery i Tate Modern, ili pokušajte jedan od mnogih muzeja, među kojima su The Science Museum, The Victoria and Albert Museum i Prirodoslovni muzej.

load...

3. London Eye

Ti neverovatan, panoramski pogled na London iz London Eye, u zavisnosti od vremenskih naravno. Ogromne Ferris wheel je dobro isplati naknada, a vi ćete biti u mogućnosti vidjeti mnoge poznate londonske znamenitosti i dobiti neke odlične fotografije. To mogu dobiti zauzet, ali ne može odlagati po dužini linije; ne treba toliko dugo da se na front.

4. London Dungeon

Još jedan od London: cool stvari je posjetiti London Dungeon. Ako želite saznati više o tamniju stranu istorije u Londonu, zatim u Londonu Dungeon će biti mjesto za vas da posjetite. To je nevjerovatan spektakl živih glumaca, specijalnih efekata i jezive dokaznih predmeta koji će odmarati krvi. To definitivno nije za finta srca, ili za vrlo malu djecu, ali odličnu zabavu odraslih jakog stomaka!

5. Hire a Boris bicikl

Boris bicikle, nazvana po gradonačelnik Londona, Boris Johnson, su bicikli koje možete iznajmiti iz jedne od mnogih self-service automobila tačaka širom Londona. Samo ti pop u Vaše kreditne kartice, voziti bicikl onoliko dugo koliko želite, a zatim se vratiti bicikl na bilo koji od tačaka samouslužnih kada završite. To je odličan način da se oko grada i većina puteva da sada imaju biciklističke staze da sigurnije stvari.

load...

6. Covent Garden

Covent Garden je uspješan tržišni prostor s hrpe shopping, restorani i kafane. Shopping kreće sve od vrha dizajnera kuće, na malom tržištu tezgi, prodaje skoro sve se sjetiš. Druga stvar koja Covent Garden je poznat je po mnogim uličnih zabavljača i svi oni traže je mala donacija na kraju serija za vas zabavlja.

7. Ručak u kafani

Od lista učiniti u Londonu kul stvari ne bi bio potpun bez spominjanja ručak u pub. London ima svoj sajam udio od brze zglobova hrane, ali, ako želite doživjeti okus realnog London, a zatim idite na starinski London Pub za ručak. Prošetati bilo sporednoj ulici u Londonu i velike su šanse da ćete pronaći pub ušuškan u uglu, služi zdrave i ukusne hrane na velikim cijenama. To je daleko bolje od kupnje hamburger da ste mogli dobiti bilo gdje drugdje u svijetu.

8. Catch smjenu straže

Posjet Londonu ne bi bio potpun bez uzimanja u nekim od veličanstvene vojne tradicije. Tu ne treba biti poseban događaj za vas da vidite neke od pompe i ceremonije, možete uhvatiti uvid u to s dnevnim mijenjanje Kraljičine garde. To se događa svaki dan u 11:30 u Buckingham Palace u ljeto, i svaki drugi dan u zimi.

9. Uzmite u West End Show

Jedan od London: cool stvari je da vide kako West End Show. West End of London je mjesto gdje ćete naći vrhu pozorišta i mnogo restorana za obrok. West End je London ekvivalent Broadway i možete vidjeti neke od najboljih live produkcija u svijetu postavljena u nekim od najpoznatijih svjetskih istorijski pozorišta. London se može pohvaliti čak i najduže igre na svijetu: Agatha Christie "The Mouse Trap", koji je radi na Martinje pozorišta za 63 godina.

10. Tower Bridge i Tower of London

Ako želite saznati više o Londonu bogatu povijest, a zatim posjet Tower of London je imperativ. U početku je toranj bio kraljevska rezidencija, ali se vjerojatno poznatiji kao mjesto zatvora i mučenja. Postoji gomila stvari koje treba vidjeti, uključujući Crown Jewels i dobijate besplatno ture koje su dali poznati Beefeaters previše. Vi ste onda samo nekoliko minuta hoda od povijesnog Tower Bridge i, ako imate sreće, možda čak i vidjeti most otvoren kako bi se omogućilo visok brod za plovidbu kroz.

Koje su vaše omiljene kul učiniti u Londonu stvari?

load...