Savjeti za putovanja

10 čudesnih putnih iskustava koje biste trebali imati bar jednom u svom životu

10 čudesnih putnih iskustava koje biste trebali imati bar jednom u svom životu

Wanderlusters širom svijeta imaju različite preferencije kada je u pitanju putovanja. Neki bi radije gledati zalazak sunca od piramida u Egiptu, drugi možda radije da ide trekking kroz amazonske prašume, dok su još drugi možda radije posjetiti preplanuli vinograde u Kaliforniji.

Ali, kao i svi ostali ljubitelji putovanja ne bi trebalo da ostanu u svojim zonu udobnosti. Ako se osjećate kao da vam je potrebno neko novo da ide, ili ako smatrate da ste upravo nisu dovoljno putovali, hajde da pogledamo 10 predivnih putovanja i iskustava stvarno treba imati barem jednom u životu.

Piju pivo u Minhenu Na Okotberfest

Ako volite pivo i putovanja, zašto ne kombinirati dva posjetite Oktoberfest u Minhenu?

Nijemci znaju kako da se zabavljaju, a vole da se zabavljaju. Svake godine, od sredine septembra do kraja oktobra, Nijemci puste kosu pijući pivo, pjevanje pjesama i ples s djevojaka. I oni žele da se pridruže svečanosti!

load...

Oktoberfest ne mora koštati zemlju ni, i možete dobiti vaše ruke i usne na litar piva za samo 10 €.

Kao i legendarni Oktoberfest, postoje i puno učiniti u Minhenu stvari. Mogli ste posjetiti muzeja, umjetničkih galerija, gledati fudbalski tim - i popiti sve pivo.

Lob Tomatoes U Španiji

Španska fiesta je verovatno njihova najveća tradiciju, ali ako vam se ne sviđa bik trčanje, alternativa iskustvo putovanja imati u Španiji je baciti rajčice u La Tomatina.

load...

La Tomatina je "najsjajniji fešta" u zemlji i javlja se krajem avgusta. U suštini, cijeli grad je Bunol ide paradajz lud, kao mještani i turisti doslovno pokrivaju se u crvenom stvari.

Počinje u jutarnjim satima, kada su kamioni puni paradajza popraviti svoj put u centru grada. Jedan po jedan, folk penju u kamione i počnu bacati paradajz službeno započeti najzabavnijih na svijetu hrane borba. Možete sudjelovati samo 10 €.

(Samo ne pokvarilo zabavu bacanjem repa na nekoga)

Da vidimo Moai Na Uskršnji otok

Uskršnji otok je bez sumnje jedan od najmisterioznijih mesta na svetu. Nalazi se nedaleko od Čile, to je vulkanski otok koji je dom za više od 900 kipova, koji su poznati kao Moai. Statua nisu baš drevni - oni su negdje između 10. I 16. Stoljeća stvorio - ali ove monumentalne ljudske figure su misteriozni, a oni su impresivni.

Oni su također pomalo jezivo.

Ipak, Moai statue su neverovatno gledati, i da će poslati jeza niz kičmu ako odete i da ih posjetite. Ako primijetite njihove oči u pokretu, samo pokrenuti milju.

Idi i vidi The Northern Lights

Aurora Borealis, aka je Northern Lights, zaista jedan od najvećih čuda prirode.

Ok, oni su zapravo rezultat čestica plina sudara sa nabijene čestice Sunca u našoj planeta atmosferi, ali možete ignorirati nauke i samo sunčati u blaženi veličanstvu.

A prizor, umjetnički pruge na nebu da je sjeverni svjetla stvaraju su magični, a definitivno vrijedi vidjeti barem jednom u životu. Zima je najbolje vrijeme za sedlaj se na zemlju i pogledati do neba da ih vidi, a tu su i brojni odličan vidikovci: možeš se pozicionirati u Norveškoj, Finskoj, Švedskoj, Islandu, Kanadi, ili čak Škotska u Velikoj Britaniji.

Uronite u Great Barrier Reef

Ako je plivanje je vaša stvar, a još nisi zaronio Australije Great Barrier Reef, imam samo jedno pitanje za vas: šta čekaš ?!

Veliki koralni greben je poznat kao "najveći dnevni stvar na svetu."

Da, to je živa, ali ne na način na koji smo obično shvatiti da stvari budu živi. To je u osnovi ekosistem koji se proteže za 2,300km i koji se sastoji od više hiljada grebena, otoke i koralja. To je također dom brojnim riba, uključujući i kornjače i, hm, ajkule.

I dalje! Ajkule ćete naići na i oko grebena su bezopasni i ne predstavljaju opasnost za vas. Dakle, ti si slobodan da kita od vremena u onome što će biti jedan od najneverovatnijih putovanja i iskustava ćete ikada imati.

Da vidimo Hobita Na Novom Zelandu

U redu, tako da Hobiti zapravo ne postoji (tužno lice), ali ako ste Lord of the Buff prstenova, znat ćete da Hobbiton je iz vatrenog sniman na Novom Zelandu.

A najbolja stvar je je još tamo !!!!

U redu, smiri se.

Ture su dostupni i početi od samo $ 75 po odrasloj osobi, što je prava sitnica, kada se uzme u obzir da ste mogli upoznati Bobo. Mogao bi čak i pozivam vas na čaj.

Bungee Jump Into The Bhote Koshi River

Ako ste hazarder putnik koji želi podići vaš nivo adrenalina, možda ćete biti razmišljanje novih mjesta za baciš van.

Pa, zašto ne pokušati bungee jumping na rijeci Bhote Koshi? Ovo nebesko plave rijeke nalazi se u blizini Katmandu, glavni grad Nepala. Ova posebna bungee skok je jedan od najdužih u svijetu, i vidi ti zaroni ravno prema dubokoj rijeci 160 metara. Wowzers.

Idi surfanje na Havajima

Iz nekog razloga, ne mogu da dobiju Beach Boys iz glave danas.

Zaista, iako Hawaii zapravo nije rodno mjesto surfanje, to je mjesto gdje bilo surfer koji je vrijedan njihove soli glave u 2017. To je u osnovi surfanje gnezdo, zahvaljujući duboko Blue Waves, nebeski vremenu, i hip mještani i turiste.

Ići na Camel safari u Jaisalmer

Ako ne želite da bacaju paradajz u Španjolaca, imaju čaj sa hobiti, baciti se u jarugama, ili ići surfanje SAD, verovatno želite turistički doživljaj koji je malo više opuštajući i možda malo više zanimljiv.

Dakle, kako bi bilo da ide na kamili safari u Indiji? Ne samo da je Džajsalmer lijep grad, ali polako putuje kroz daljinski pustinje na opojni putovanje može otvoriti oči na jednostavniji način života. Danima, vidjet ćete samo pijesak, pa ćete čuti ništa drugo osim pustinje pjesama. To bi mogao biti život mijenja iskustvo putovanja koje ste čekali.

New Orleans

Za razliku od svega ostalog na našoj listi, ne postoji stvarno jedan dobar razlog da ide i posjetiti New Orleans. Verovatno Amerike najzanimljivijih i kitnjastim City, New Orleans samo treba da se vidi da se veruje. Od hrapavo Mardi Gras festival spontanog marširanje bendova, to je grad za sebe. Obilazak to će se promijeniti vaše mišljenje o tome šta bi trebalo da bude grad.

Koje su vaše omiljene travel iskustva?

load...