Savjeti za putovanja

10 hong kong savjeta o putovanju koje trebate znati

10 hong kong savjeta o putovanju koje trebate znati

Hong Kong je neverovatan grad koji svako treba posjetiti jednom u životu. Živ i bučan, to je grad gdje se susreću istok i zapad i gdje leti trgovine sjedi uz tradicionalne kineske kulture. To je ujedno i jedan od najgušće naseljenih gradova na Zemlji, tako da ne bi očekivali miran put! Evo deset bitne putne savjete koji će vam pomoći da iskoristite posjet Hong Kong:

1. Pobrinite se da uzeti puno trošenja novca

Nemojte očekivati ​​Hong Kong biti jeftina, jer nije. Dakle, jedan od važnih Hong Kong Savjeti za putovanje je da budete sigurni da potrajati neko trošenje novca. U većini azijskih zemalja, smještaj i hrana je mnogo jeftiniji, nego u zapadnim zemljama, ali Hong Kong je bio međunarodni centar za finansije dugi niz godina i koja se ogleda u cijenu. Možete očekivati ​​da će platiti istu cijenu za obrok u Hong Kongu, kao što vjerovatno bi kod kuće.

2. Pokušajte domaće kuhinje

Još jedan od korisnih Hong Kong Savjeti za putovanje je probati domaće hrane. U Hong Kongu, ti pravi kinesku hranu u restoranima, a ne zapadne verzije koje možete naći u vašem lokalnom kineski restoran. Ne samo da se držimo ono što znate, biti avanturistički, jer je domaća hrana je apsolutno fantastično. Većina restorana ima engleskom menije i one koje ne, obično imaju slike hrane, tako da možete uvijek dobiti dobru ideju o tome šta ste naručivanja.

load...

3. Nabavite Octopus kartica

Možete platiti za javni prijevoz u Hong Kongu pomoću prepaid kartica zove hobotnica kartice. Morate platiti mali depozit dobiti karticu i onda vrh gore, a može se koristiti na svim trajektima, vozove i autobuse, ali ne u taksi. Možete čak ga koristiti za kupiti grickalice na lokalnim prodavnicama. Možete vratiti karticu kada ste gotovi, a vi ćete dobiti natrag vaš depozit zajedno s bilo novca na kartici da niste proveli.

4. Uvijek cjenkati na tržištima

Još jedan od korisnih Hong Kong Savjeti za putovanje je - prilikom kupovine u jednom od brojnih lokalnih tržišta, nikad ne prihvatiti prvu cijenu koja se nudi. Biti težak i nude pola cijene za početak i ne boj se pretvarati da odem, ako ne izgledaju oni koji se igraju loptom. Vi ćete biti u ponudi pogodbu na kraju, ako se držite oružje.

5. Dopustite sebi dovoljno vremena da se oko

Hong Kong je vrlo gužve grada, tako da omogućavaju dovoljno vremena da se bilo gdje. Morat ćete ga da pregovara svoj put kroz gomilu i, topline i vlage, će značiti da ćete ne želite da se žuri oko ionako.

load...

6. Ne jedi piletinu noge!

Piletina noge se smatraju poslastica u Kini i Hong Kongu, ali, ozbiljno, nemoj! Oni su definitivno stečena okus.

7. Ne možete priuštiti da se gadljivi

Vi ćete biti bombardovani čudno znamenitostima, zvukovima i mirisima, a neki od njih ne može biti, da tako kažemo, sasvim po svom ukusu! Držati otvorenog uma, iako i ne dozvolite da lokalci znaju šta mislite o njihovom gradu. To je drugačije kulture i to je sve dio fascinacije obilaska novog grada.

8. Ne očekujte da idem rano ujutro u kupovinu

Hong Kong zapravo ne probudi do oko sredine jutra, tako da ne ustanem rano očekujući da tuku gužve. Većina trgovina, pa čak i kafića ne otvarati do 10.00 sati ujutro. Polako, opustiti i dobiti svoj ranim jutarnjim snimak kofeina u hotelu.

9. Izlazi iz grada

Hong Kong je više od manične, betonske džungle grada. Postoje neki miran mjesta za posjetiti previše, tako da je vrijedno da iz grada na nekoliko dana tokom posjete. Mogli ste da idete na jugu otoka, gdje se manje gradi i tamo ćete naći odmarališta i restorani, ili možda posjetiti Big Buddha i Po Lin manastira za neke tiho razmišljanje.

10. Ne propustite light show

Hong Kong Savjeti za putovanje ne bi bila potpuna bez spominjanja poznatog light show. Pa, zapravo teško je propustiti Hong Kong light show, jer je najveći te vrste u svijetu i to se događa svaki dan u 08:00 Victoria Harbour. Izdvojila veče uhvatiti pravilno ipak, a vi ćete biti tretirani na blistav prikaz lasera, svjetla i osvetljena zgrada, sve postavljeno na muziku.

Da li imate neke druge Hong Kong Savjeti za putovanje da dijele?

load...