Savjeti za putovanja

10 izuzetnih, prekrasnih i najlepših mesta na svijetu za posjetu

10 izuzetnih, prekrasnih i najlepših mesta na svijetu za posjetu

Ne morate ići u kino da vidi spektakularne scene koje će vam oduzeti dah, naša planeta Zemlja ima dovoljno prirodnog spektakl sve svoje. U stvari, neki od geoloških čuda ove zemlje su toliko nevjerovatan; režiser nije mogao ni da ih. Evo samo deset od onih izuzetnih mjesta, ovdje na planeti Zemlji da svako treba probati i posjetiti:

1. Meteora rock formacija, Grčka

Rising čak više od 2.000 metara u nebo, Meteora rock formacija, u Grčkoj, je visokim dokaz ono što majka priroda može učiniti. Ove masivne prsti pješčenjaka su dom manastira stoljećima i možda ih se iz filmova, kao što su James Bond filma, "Samo za tvoje oči". Ime "Metioria ', incidentky, znači" usred neba "ili" u vazduhu ".

2. Perito Moreno Glacier, Argentina

Još jedan od najljepših mjesta na svijetu za posjetiti Perito Moreno Glacier. Kaže da je jedan od najljepših glečera u reči, Perito Moreno Glacier, u Argentini, može doći u organizaciji planinarske ture ili se vidi iz čamca. Glečera je 97 kvadratnih kilometara leda, ali se smanjuje, tako da ga ne ostavi prekasno, ako želite da ga vidim na svoj puni veličanstvo.

load...

3. Uluru (Ayres Rock), Australija

Ayres rock je gotovo šest milja širok pješčenjaka monolit to je jedan od najdramatičnijih lokacija u svijetu. Zapravo, ono što vidite je samo mali dio pune veličine kamena, od kojih je većina leži pod zemljom. Ako imate priliku, posjetite Ayres rok u sumrak ili zoru, kada je potrebno na sablasno grimizne nijanse.

4. Maldivi

Sljedeći jedno od najljepših mjesta na svijetu za posjetiti na Maldivima, to je više nego samo popularna destinacija za odmor; to je područje izuzetne prirodne ljepote. Na žalost, iako, ako globalno zagrijavanje nastavi sadašnjim tempom, netaknute plaže u dvadeset i šest atola koji čine Maldivi će nestati pod morem.

5. Vrata u pakao, Turkmenistan

The Door to Hell, u Turkmenistanu, je ogroman spaljivanje rupu u zemlji koja zaista vas podsjetiti na svoje ime. Nastala je kada je sovjetski prirodnog plina bušenje kompleks srušio i inženjeri mislio da bi bilo sigurnije da postavite bekstvu prirodnog gasa. Vatra je sada gori u posljednjih četrdeset godina i ona je postala glavna turistička atrakcija u regiji.

load...

6. Devils Tower, Wyoming, Sjedinjene Američke Države

The Devils Tower, u Wyoming, Sjedinjene Američke Države, odmah je prepoznatljiv na bilo koji ljubitelj filmova kao planina na kojoj je svemirski brod zemljišta u Stevena Spielberga, "Bliski susreti treće vrste". Stijena, koji je svetinja za lokalne autohtone Native Amerikanaca mislio je da su stvoreni kada je rastopljeni kamen gura se kroz zemlju.

7. Tulip Fields, Holland

Još jedan od najljepših mjesta na svijetu za posjetiti polja tulipana Holandije, to je zapanjujući prikaz lijepe boje koja izgleda kao scena iz Čarobnjaka iz Oza. Kilometre i kilometre roze, blues, žutih i crvenih, ispružite za što se tiče oka mogu vidjeti. Najbolje doba godine da biste vidjeli ove spektakl, je od kraja marta do sredine maja, ali tačno vrijeme cvatnje može varirati s vremenom.

8. Silfra Crack, Island

Jedna od najljepših mjesta na svijetu da posjete za ronioce je Silfra Crack, obale Islanda. Na Silfra Crack, ronioci mogu roniti između u ponor, gdje je euroazijske tektonske ploče ispunjavaju Sjeverne Amerike tablice. Voda ovdje je kristalno jasno glacijalnog meltwater, tako da vidljivost je neverovatno i iskusni ronioci mogu zaroniti duboko, i oko 140 metara da istraži čuda Silfra Crack.

9. Salar de Uyuni, Bolivija

The Salar de Uyuni, najveća je so stan na svijetu, koja pokriva gotovo 11.000 kvadratnih kilometara. Ono što ga čini zapanjujuće međutim, kada pada kiša i slegne na soli, stvara ono što je opisao kao najveći svjetski ogledalo. Kada se to dogodi, nebo se ogleda u savršenu sliku stvara nezamisliv, svet snova.

10. Bamboo Forest, Japan

Čuveni bambusa šuma Japana se nalazi u okrugu, koji se nalazi na zapadu grada Kyoto, i to je još jedan od najljepših mjesta na svijetu za posjetu. To je ogromna šuma visokim bambusa, kroz koje staze su smanjeni za posetioce da kroz hodati. To je prekrasan i vrlo mirno mjesto za posjetiti, a zvuk koji njišu bambusa čini, jer se kako vetar duva, gotovo nadrealno!

Koje su vaše omiljene izvanredne i najljepših mjesta na svijetu za posjetiti?

load...