Savjeti za putovanja

10 korisnih njemačkih turističkih saveta

10 korisnih njemačkih turističkih saveta

Njemačka je poznata po svojim dahom gradovima poput Hamburga i Berlina, prostire selu Bavarske, prekrasne dvorce i fantastičan festivalima. Ova zemlja je jedna od evropskih najpopularnijih turističkih destinacija, tako da ako se putuje u Njemačku ove godine, evo nekoliko korisnih savjeta koje bi trebalo znati, dok je putovao u Njemačkoj:

1. Pobrinite se da imate gotovinu sa sobom

Kada odeš u Njemačkoj, čini sigurni da uzme gotovinu sa sobom, jer su mnogi restorani i trgovine ne uzimaju kartice.

2. Uvijek biti na vrijeme

Još jedan od važnih Njemačka travel tips je - pokušaj da uvijek bude na vrijeme. Ono što ste čuli njemački tačnost nije u potpunosti mit. Smatra se vrlo grub prema kasniti u Njemačkoj, tako da uvijek budete sigurni da se pojavi na vrijeme. Ako ste sastanak sa njemačkim prijateljima i znate da će doći kasno onda ih zvati, da ih znaju.

load...

3. Njemačka može dobiti hladno

Ovdje je još jedan od korisnih Njemačka travel tips - paket toplu odjeću za vašu posjetu Njemačkoj, posebno, ako putujete između oktobra i aprila, onda morate biti sigurni da imate kapute, šalovi i kape u svoj kofer.

4. Shake ruke kada smo se upoznali ljude

To je normalno da se rukuje sa ljudima koje ste upoznali u Njemačkoj, uključujući žene i djecu. To se smatra vrlo nepristojno da ne.

5. Ne propustite Oktoberfest!

Jedan od najlegendarnijih njemačke tradicije je svjetski poznati festival piva, Oktoberfest. Glavni Festival se održava u Minhenu, ali postoje proslave održavaju širom Bavarske. Više od šest miliona ljudi godišnje posjeti Bavaria za festival na kojem oni uživaju trubača, hrane i, naravno, pivo.

load...

6. Transport

Njemačkom sistemu javnog prevoza je jedan od najboljih koje je u Evropi, tako da neće imati problema u snalaženju. Ako putujete vlakom, iako, imajte na umu da brze vozove može biti prilično skupo i da ste vjerojatno mogli putovati jeftinije kupovinom ulaznica za sporiji voz.

7. Tipping etiketa

U njemački restorani, obično će vam da je usluga je dodan u vaš račun. To je još uvijek uobičajeno, ali da dodate vrh, od oko 5% do 10%, zaokruživanjem iznosu do čitav Euro iznos.

8. Nemoj preći cestu na crveno svjetlo

Sljedeći Njemačka putovanje tip je da se pridržavaju svih pješačke signale prilikom prelaska ceste. Ako pređe kada je crveno svjetlo pokazuje, ne samo da ćete dobiti neodobravanja izgled i komentare od meštana, vi ste također vjerojatno dobiti novčanu kaznu.

9. Probajte street food

Još jedna od dobrih Njemačka Savjeti za putovanje je da pokušamo ulice hrane. Naći ćete mnogo uličnih prodavaca u Njemačkoj, a hrana je ukusna i jeftina. Trebalo bi probati neke nemačke kobasica, dok ste tu, a možete pronaći neke fantastične Bliskog istoka i turske prodavci hrane kao dobro.

10. Saznajte neke od jezika

Mnogi Nijemci su tečno govori engleski, ali to je samo pristojno naučiti nekoliko njemačkog fraze, barem molimo i hvala vam. Dva druga fraze koje su korisne i ljubazno u upotrebi su: 'Guten Tag ", što znači" zdravo "i" Guten Appetit', što znači 'dobar apetit', te je rekao prije nego što jede obrok.

Koje su vaše omiljene Njemačka Savjeti za putovanje?

load...