Savjeti za putovanja

10 korisnih savjeta za letove na dugim letovima

10 korisnih savjeta za letove na dugim letovima

Osoba koja je jednom rekao da je njihovo putovanje je važnije od odredišta su očigledno nije imao bi duže od dvanaest sati leta u trenera klasi! Skučenim mišića, dehidracija i nedostatak sna, samo su neke od stvari koje se bacaju u za besplatno na ekonomskoj klasi duge staze leta, pa da ne govorimo o sanitarnim čvorom. Ako idu na neke egzotične destinacije za svoj odmor, možda ćete učiniti dobro da pročitate ovih deset morate znati Savjeti za dugo letova.

1. Nosite udobnu odjeću

Zaboravite pokušava da izgleda ultra-glamurozno za let, udobnost je ključ za putovanja avionom opstanak. Nose odjeću koje imaju malo protežu u njima, tako da neće smanjiti u lizi tijekom leta i ugodno nositi ravne cipele koje možete lako skliznuti na i off ponovo.

2. Ne uzimajte previše ruku prtljagu na brodu

Ovdje je još jedan od korisnih savjeta za dugo letova: samo uzeti ono što vam je potrebno za let u ručnom prtljagu. Nema smisla uopće uzima deset knjiga koje nećete pročitati, tri promjene odjeće i dovoljno toaletne otvoriti svoju kozmetiku prodavnicu u avionu. Ćete samo morati nositi torbe sve oko aerodroma i na avionu; možete završiti s prtljagom da moraju ići ispod sjedala i uzimanje neke od vaše noge.

load...

3. Donesite nešto toplo da obučem

Deke da aviokompanije pružamo su previše tanke da su od bilo kakve stvarne upotrebe, tako da onaj koji vam treba uzeti na brodu je nešto da vam bude toplo tokom leta. Spakovati džemper u torbi, ili mali dodatni pokrivač. Još jedan od uredan savjeta za dugo letova je nositi širok šal koji zatim može udvostručiti kao deku u letu.

4. Ustani i kretanje

Ovo je prilično ozbiljan je imati na umu, jer je sjedio na jednom mjestu predugo može izazvati duboke venske tromboze, što može biti opasno po život. Ustani i imaju šetnju oko, ili stajati na stražnjem dijelu aviona za deset minuta, ona će dobiti krv cirkuliše, a vi ćete osjetiti mnogo manje krut, kad dođete do svog odredišta.

5. Take uši i masku za oči

Neki ljudi imaju sreće; oni mogu samo da padne ravno u san u avionu. Za nas ostale, iako, uši i masku za oči su najbolji način da se naspavam. Tu je uvijek nešto događa u avio-kabinu koja će poremetiti snu i to je tako jednostavan način da blokira buku i svjetlost.

load...

6. Uzmite napuhavanje vrat jastuk

Još jedan problem sa leti trener je u tome što je tako teško naći udoban položaj za spavanje. Sjedišta nikada se vratiti dovoljno i jastuke su previše tanke i krhke da pruže bilo kakav stvarni podršku za glavu. Ponesite sa sobom na naduvavanje vrat jastuk je jedan od najboljih savjeta za dugo letova. To će podržati glavu dok spavate, a vi ćete se probuditi da glavu na ramenu strancu u sjedištu pored tebe.

7. Nemojte se bojati da se raširi ako možete

Ako ste dovoljno sretni da se na let koji nije potpun, ne boj se da pogleda oko sebe i vidi da li možeš pronaći red koji ima više prostora. Ako ste stvarno sreće, možda čak naći čitav red sjedala da se protegnuti i legnu na. Samo zapamtite da stavi pojas, iako, ili ćete se probudile kabinske posade.

8. Uzmite svoju zabavu

Još jedna od velikih savjeta za dugo letova je da se nikada oslanjati isključivo na zabavom tokom leta da te zadržim okupiranoj. Sistemi za zabavu u avionima često kvare i, u zavisnosti od avio letite sa, možda nemaju izbora onoga što gledate na TV ekranima. Uzmite dobru knjigu, ili svoj uređaj i slušalice, tako da ne budu preostaje ništa za dvanaest sati.

9. Ne zaboravi bitne za higijenu

Spakovati osnove da ćete morati ostati ugodno na letu i osvježiti se neposredno prije sletite. Uobičajene lista za let uključuje hidratantne kreme, kapi za oči, balzam za usne, četkica za zube i pasta za zube, a magla lica. Vaš najveći neprijatelj na dugom letu je suv vazduh koji će vas dehidrira, tako da ne zaboravite da pijete puno vode previše.

10. Get nadogradnje!

Ako idete na duge staze leta, onda je sada vrijeme da koriste te česte letak milja imate i ići za nadogradnju. Ako to nije moguće, mogli samo da pitate za nadogradnju. Odem na aerodrom malo ranije i pitati lijepo, ako imate sreće, mogao bi ti udario do biznis klasi.

Koje su vaše najbolje savjete za dugo letova?

load...