Savjeti za putovanja

10 kreativnih načina za uštedu novca tokom Božića bez gubitka sjaja

10 kreativnih načina za uštedu novca tokom Božića bez gubitka sjaja

Božić je divno doba godine - možda najljepše od svih. To je vrijeme za davanje i dijeljenje; vrijeme za suosjećanje, ljubaznost, ljubav, smijeh i romantike.

Ali Božić može biti veliki odvod na naše financije. Postoje poklone kupiti, drveće za ukrašavanje, i mjesta za izlaske. Prije nego što to znaš, ti si potrošio malo bogatstvo.

Lako je nekome reći "samo ne toliko potrošiti!"

Ali kada želite uživati ​​Božić, osećate kao da morate potrošiti. Osim toga, ako imate djecu, pritisak da se troši novac je još veći.

Pa šta radiš kada Božić ljulja oko i znate finansije su čvrsto? Radije nego da stres i anksioznost te dole, hajde da pogledamo 10 kreativne načine možete uštedjeti novac u vrijeme Božića bez gubitka od sjaja.

load...

Prioritet

Ako ste tip osobe koja kupuje svima poklon zato što jednostavno ne mogu sami pomoći, sada je vrijeme da se prioritet.

Ljudi će shvatiti ako ih ne možete dobiti poklon ove godine. Ne osećam se kao da ste u obavezi da svačije snove za Božić. Nisi.

Sjesti sa svojim prijateljima i obitelji i objasnite svoju situaciju. Zatim, bilo odlučiti na sebe koji će dobiti dobiti poklone ove godine, a koji bi možda mogli dobiti nešto ručne izrade, ili postaviti stroge Trenutna cijena.

load...

Make A Handmade poklon

Mislim da je ručne izrade poklon koji sam gore spomenuo je zabavna ideja. Ako nemate novca za prskanje se na poklon, ide niz ručne izrade put ne samo da će vam uštedjeti novac, ali će također osigurati da Božić ne gubi ništa od sjaja.

Postoji mnogo stvari koje možete napraviti sa sobom ruke, od kartice miješati trake. Budi kreativan. Pokazati malo mašte. Zapamtite, to je uvijek misao da računa kada je u pitanju božićne darove. Kada je došao nešto iz svoje ruke, to je još posebnijim.

Pošalji kartice

Nemojte zaboraviti da svako voli Božićnu čestitku. Ako ne možete priuštiti da kupe nekome poklon ove godine, a vi se ne sviđa sebe kao poklon-kavu, možeš slati kartice umjesto.

Kartice ne košta mnogo novca da kupe, a oni su fab način pokazuje nekoga da vam je stalo o njima. Pobrinite se da uključite privatnu poruku na kartici.

Use Your vaučera i Loyalty kartice

Vaučeri i loyalty kartice iz trgovina su tu s razlogom - da nagradite lojalni običaj tijekom cijele godine sa nekim "slobodne" gotovinu.

Nažalost, previše od nas zaboravljaju da koriste naše vaučera i loyalty kartice, i kao takav ne iskoristiti ih. Ali, za sve što znate, možete imati oko $ 30 čeka da se potroši vi.

I 30 $ za Božić vrijeme kada pokušavaš uštedjeti nešto novca je zapravo prilično magično. Mogli ste ga koristiti za kupovinu hrane i pića, ili ste mogli kupiti dekoracije za kuću.

Napraviti spisak

Jedan od razloga zašto je naš potrošnje postane tako van kontrole na Božić je, jer nismo napravili popis. Bez lista, mi smo na milost i nemilost bogova. Ulazimo supermarketima i prodavnicama bez stvarno znajući šta ćemo kupiti, i uvijek uživajte u impuls kupovinu.

Do trenutka kada smo gotovi, potrebno je četiri kabine da sve kući.

Ovo je neverovatna odvod na financije. Predlažem da napišete spisak svega što vam je potrebno kupiti prije prioritet. Ima li išta na ovdje mogao bez ove godine?

Također, ostavili nekoliko dolara više od svog budžeta na sebe dati malo Wiggle prostora za kada vam se u iskušenju da kupe nešto što nije planirala.

Koristite eBay

Nikada nije koristio eBay ranije? Nikad nisam mislio o tome koristi za božićne darove? Dobiti tamo! Ozbiljno, postoji toliko neverovatan kvalitet poklone na eBay-u za niske cijene da nećete verovati svoju sreću. To je puna velikih, inventivnih popuste.

Shop Somewhere Else

Da li imati na šoping u istom supermarketu za Božić? Šta ako postoji jeftinija alternativa?

Šanse su da postoji jeftinija alternativa, i čeka vas da posjetite preko praznika.

Zalihe na Božić hrana može biti skup posao. Sve se čini da će koštati više, a ipak se nađete kupite trostruku količinu hrane koju obično kupuju.

Predlažem online kupovine, tako da možete usporediti cijene i torba sebe najjeftiniji dogovor. To će biti dobro vrijedi dodatno vrijeme.

Probajte nove aktivnosti u ovoj godini

Šta vi i vaši prijatelji i porodica radimo na Božić? Ako su nešto kao i većina obitelji, vi ćete jesti iz nekoliko puta, ići u kino, uhvati sportske igre, a možda čak i otići na nekoliko dana.

Sve ove stvari su zabavne i svečane, ali oni su i skupi. Ove godine, zašto ne ukazuju na to da ste se malo više kreativni o tome kako provodite vrijeme jedni s drugima? Na primjer, možete igrati igre na ploči ili idite sankanje zajedno!

Smanjilo i alkohol

Znam, znam. Božić ne bi bio isti bez alkohola. To je dio onoga što čini sezone zabave svečane za nas odrasle, a mnogi od nas raduju uživaju nekoliko čaša vina preko praznika.

Ako ste ozbiljni o štedi novac za ovaj Božić, ali ne želim izgubiti bilo koji od sjaja, to je vjerojatno dobra ideja da koriste novac da ćeš potrošiti na alkohol na nešto malo više svečani, kao što su ukrasi i svjetla.

Ne morate da se bez alkohola u potpunosti, ali budite malo razumni o tome koliko ih kupite.

Uskoro

Počevši uskoro je uvijek dobra ideja jer znaš gdje si i koliko novca imaš. Osim toga, također ostavlja prostor za nekoliko dodatnih poklona ili ukrasa kasnije u mjesecu ako ste uspjeli spasiti malo.

Koje su vaše najbolje štedi novac za Božić tips?

load...