Savjeti za putovanja

10 lijepih evropskih gradova koje svakako treba posjetiti

10 lijepih evropskih gradova koje svakako treba posjetiti

Evropa je jedan od mladića, zanimljivi, kulturan, povijesne i uzbudljive kontinenata na planeti. Postoji toliko mnogo lijepih evropskih gradova posjetiti da odluči kuda da krene nikada nije lako.

Mogao si odabrati jednu od najpoznatijih gradova, kao što su Pariz, London ili Berlin. Ali ovih gradova, dok je istorijski, kosmopolitski i dahom s aktivnosti, nisu nužno uvijek najljepše.

Zaista, da u Evropi najdivnijih gradova, to je čest slučaj da treba da odlutaju utabanih staza malo i raditi stepen kopanje.

Ili, može se jednostavno uštedjeti sebe malo vremena i pogledajte našu listu 10 prekrasne evropskih gradova koji definitivno treba posjetiti!

1. Perth, Scotland

Svi smo čuli za Glasgow i Edinburgh, ali Perth je najnoviji grad Škotske (od 2012. Godine). Uprkos svojoj novini, Perth je zapravo osnovnog kapitala Škotske, i kao takvi mogu tvrditi da su drevni grad koji sam po sebi nadnosi ljubavlju pored mirne rijeke Tay.

load...

Perth je pustolovan grad koji je tiši od većine. Možete prošetati u parku, pogledajte arhaične zgrade, prije nego što u nekim glazbe u koncertnoj dvorani Perth. Zvuči kao raj!

2. Cadiz,

Madrid i Barcelona misle da imam Španjolska pokriven, i dok većina turista imaju tendenciju da hrle tamo, Cadiz je skriveni dragulj koji zapravo ima više za ponuditi.

Ovaj španski grad je zapravo priča da je najstarija u Europi, a to je ujedno i nacije najgušće naseljeno. Napreduje sa istorijom i upečatljiv arhitekture, nudi Warren nalik ulicama za vas da istražite i gubi se u. Grci i Rimljani su imali svoj odmor ovdje, dok je također rekao da je favorit Salvador Dali. Popeti na njega.

load...

3. Tartu, Estonija

Estonije glavnom gradu, Talin, je opustošenim pijan jelen i djevojačko putovanje, sa divljim turista iz Engleske hrle tamo da imaju "ludi jedan."

Dakle, ako ste u potrazi za negdje ljepše u Estonija, Tartu je grad pogoditi. To je kulturan grad koji je jedan za intelektualce, i nudi više smiren, ali i više zanimljiv noćni život koji je zajedno sa svojim pozorišta, starog kina i umjetničke galerije. To je također dom najstarije Sveučilište Estonije.

4. Sevilja,

Španjolska je čudo prekrasnih gradova, a Sevilla jednostavno mora ići na našoj listi. 19. Stoljeća romantične pjesnik Lord Byron je jednom rekao o tome: "Sevilla je prijatan grad, poznat po pomorandže i žene."

Nismo mogli da ga stavi mnogo bolje sebe, osim da ćemo dodati, tu je mnogo više nego pomorandže i žena. Postoji topline - mnogo topline - povijest, arhitektura, kazalište, opera, život, smijeh, ljepota, andaluzijski obećanje. Sevilla je predivan grad koji se mora doživeti da se veruje, a to je i meka za borbe bikova (Ako je vaša stvar. Ako ne, možda se predomislila).

5. Porto, Portugal

Glavni grad Lisabon mogu imati sve strane, ali Porto ima ljepotu. Ona također ima šarm, kreativnost i luka!

Zaista, Porto je prepuna učiniti kulturnim stvari i jedan je od najviše estetski ugodan od svih starih europskih gradova, gdje čini slavu da se gubi u. Ali blijedi slava je lijepa, zar ne? Kao stari holivudska glumica koja još uvijek ne zna kako da wow je nekako, Porto prednjači kada je u pitanju vintage užitaka.

6. Torino, Italija

Mnogi ljudi imaju tendenciju da se stavi van posjeti Torinu, jer je smješten na sjeveru Italije, koje obično povezujemo s industrijom i stručan trgovine.

Ali, Torino je zapravo ljepše od Milana, a ima i scena hranu i piće koje je vrlo verovatno najbolja zemlja ima za ponuditi. Kič i vrlo "in", Torino je rudnik bogat, uglavnom neotkrivene ljepote. Postoje muzeji ovdje, kao i istorijski i pop znamenitosti - na primjer, scena iz klasičnog 60 filmu The Italian Job ovdje su snimane.

7. Gothenburg, Švedska

Jedna od osobina povezujemo s ljepotom je prijateljski, a Göteborg svakako ima mnogo toga. To je i cool i trendi gradski previše, i dolazi sa visoko preporučeno kulturne scene koja je raznovrsna kao što je kuk.

Što vidjeti u Geteborgu uključuju districted krivotvorenih 90% od drva, Haga okrug, kao i Lisberg zabavni park, što je zapravo najveći zabavni park u Skandinaviji.

8. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Možda rijedak jedan na ovoj listi, Sarajevo je glavni grad. Zbog gdje leži - na granici srednje i južne Evrope, kao i pravo u srcu gdje je slovenski, latinski i Balkan svijeta konvergiraju - Sarajevo je kulturno mix-n-pire. Postaviti protiv backdrop planina i šuma, također je bolno lijepa.

Naravno, Sarajevo je bilo opasno mjesto na devedesetih godina, ali to je zapravo danas jedan od najsigurnijih gradova u Evropi. Kafića su uspješan, a ima dosta posla. Visok tempo, bogate raznolikosti, Sarajevo bi trebao biti na listi top deset europskih gradova u posetu.

9. Zagreb, Hrvatska

Drugi glavni grad ovdje, Zagreb ima isto toliko da ponudi kao popularniji kolega, Split i Dubrovnik - ako ne i više. Dok Dubrovnik ima atmosferu zabave, Zagreb ima interesantne. Od dahom tržišta arhaične zgrade 18. Stoljeća, Zagreb je također dostupan na obalu.

I za ljubitelja istorije, možda će vas zanimati da pročitate da je Zagreb star preko hiljadu godina i još uvijek ima svoje kamenim ulicama. Kazališta, restorana, barova i muzeja znači da nikada nećete biti kratak za učiniti ovdje stvari.

10. Oslo, Norveška

Norveška može biti poznat po svojim fjordovima, ali njegova gradovi mogu ponuditi malo drame previše. Oslo je tipično za moderan skandinavski grad, i nudi čistoće i ljepote. Ona također ima zadivljujući luku, i super ponoći sunce koje će možda biti najupečatljiviji stvar koju ćete ikada vidjeti.

Danju, nudi pozorišta, kafića i restorana, a ako se popnete na krov Opera House, dobijate panoramski pogled na cijeli grad. Gorgeous.

Koje su vaše omiljene evropskim gradovima posjetiti?

load...