Savjeti za putovanja

10 malih, ali lijepih gradova u Evropi, koje bi trebalo definitivno posjetiti

10 malih, ali lijepih gradova u Evropi, koje bi trebalo definitivno posjetiti

Kada posjetitelji u Evropu na čelu ravno za poznatog velikih gradova i turističkih atrakcija, često prolaze pored nekih lijepih mjesta, čak i bez da ih ne primeti. Evropa ima tisuće skrivenih dragulja koji su samo nekoliko kilometara od glavnih turističkih ruta i dobro vrijedi uzimanje malog zaobilazni put posjetiti. Oni možda neće biti velika, a oni ne mogu biti svjetski poznati, ali ovdje su samo deset od predivno prekrasne malih gradova u Evropi koji definitivno treba posetiti.

1. Marsaxlokk, Malta

Ako nikada niste posjetili Malti, a zatim osigurati da će biti na listi kašike i kad dođeš tamo, budite sigurni da se na put u malom gradiću Marsaxlokk. Ovaj grad je i dalje potpuno netaknutoj modernim zgradama i to je oko od 900BC. Marsaxlokk je glavna ribarska luka na Malti i to je šarmantan i lijepa destinacija za svaki posetilac na mediteranskom ostrvu.

2. Albarracin,

Jedna od najljepših mjesta za posjetiti u Evropi je drevni selo Albarracin u Španiji. Poznat po svojim prekrasnim roza, bondruk kuće, Albarracin je izgrađen na stjenovitom izdanak u strme doline i, bez obzira na broj turista koji ga privlači, grad ipak uspeva da zadrži svoj šarm.

load...

3. Annecy, Francuska

Ovo je još jedan od vrlo lijepa mjesta za posjetiti u Europi. Izgrađen oko dvorac iz 14. Veka, Annecy je okružen francuskih Alpa, koji pružaju savršenu pozadinu za prekrasne, pastelne boje kuće koje oblažu uskim, krivudavim, srednjovjekovne ulice. To je čisto zadovoljstvo da jednostavno lutaju po gradu diveći se ljepoti mjesta i zaustavljanje povremeno na jednom od mnogih malih kafića i uzeti u predivan pogled.

4. Portmagee, Irska

Na jugozapadnoj obali Irske, naći ćete grad Portmagee da izgleda kao da je došao ravno off slika-razglednicu. Ovdje možete uživati ​​u poznati irski gostoprimstvo i čašu Guinness i uzeti u netaknutoj ljepoti jedan od najšarmantnijih ribarska sela koje ćete naći na Emerald Isle.

5. Ittoqqortoormiit, Grenland

S populacijom od manje od 500 i njene udaljene lokacije, Ittoqqortoormiit na Grenlandu je još jedan od zaista nevjerojatan mjesta za posjetiti u Europi i to je pravi 'izvući iz nje sve' odredište. U stvari, jedini način da se postigne maleni grad, je uzimajući jednom tjedno let iz Islanda, zatim kratko helikopterom vožnja u grad. Tamo, međutim, od vas će biti zapanjen divno glacijalnih krajolik koji okružuje grad i mir i tišinu mjesta.

load...

6. Hallstatt, Austrija

Jezeru grad Hallstatt je jedan od Austrije početkom naselja koja datira 800BC, a poznat je po svojim soli rudarstvu koji je bio odlika regije stoljećima. Grad je okružen sa svih strana prekrasan planinski krajolik i smatra se jednim od Austrije najživopisnijih gradova. Sa svojim prekrasnim pastelne boje kuće tu liniju ruba jezera i bujne zelene od planine koja se uzdiže iza njih, Hallstatt je vrlo verovatno jedan od najljepših malih gradova u Europi.

7. Toruń, Poljska

Ako ste u potrazi za sići utabanih staza u Poljskoj, a zatim uzeti izlet u jedan od najljepših gradova u zemlji. Začudo, Toruń, koji se nalazi na sjeveru zemlje, uspio pobjeći zubu Drugog svjetskog rata i to je bio pošteđen od modernog, bez duše, arhitektura komunističkog godina. Toruń je sada lijepa, gothic, utvrđeni grad, koji su poznati po svojoj netaknutoj ljepoti.

8. Ljubljana, Slovenija

Iako Ljubljana je glavni grad Slovenije, to izgubio ništa od svoje malog grada šarm i to je razlog zašto smo ga uključiti u našoj listi izvanrednih mjesta za posjetiti u Europi. Wonderful alabastera zgrada i mostova protežu i prelaze smaragdno zelene Ljubljanica River. Cijelu centru grada se čuva bez saobraćaja, koji dodaje gradić osjećaj. Ako ne posjetite Ljubljanica, onda ćete dobiti najbolje od oba svijeta: jarke glavnog grada noću i miran gradić u dan.

9. Burano, Italija

Burano u Italiji izgrađen je na malom otoku u venecijanskom lagune i to je svijetle boje zgrada koje će zapanjiti vaša čula ovdje; to je jedan od najviše svijetle mjesta za posjetiti u Europi. Kaže se šarene zgrade su prvi put naslikao tako jako od strane lokalnih ribara, tako da su lako mogli naći svoj put kući. Sada, stanovnici moraju tražiti dozvolu da repaint svoje domove, a ako to ne urade, ili koriste pogrešan tip boje, onda bi se mogla suočiti duge zatvorske kazne za njihovo preure |!

10. Gent, Belgija

Samo 20 minuta vožnje vozom iz više poznati susjed Bruges, je divan Flanders gradu Gentu u Belgiji. Ovo je još jedan grad koji je dovoljno velik da bude živih, ali dovoljno male da i dalje osjećati udobno i divna srednjovjekovne arhitekture koja linije kanala je samo lijepa. Ghent je definitivno imperativ za bilo posjetitelja u Belgiju.

Koja su vaša omiljena mjesta za posjetiti u Evropi?

load...