Savjeti za putovanja

10 međunarodnih turističkih saveta, tajni i hacks o kojima trebate znati

10 međunarodnih turističkih saveta, tajni i hacks o kojima trebate znati

Uvijek možete reći iskusni putnik iz newbie, pa čak i od riječi 'ići', u odlasku salonu aerodroma. Prvi znak je nervozan pasoš, ulaznica, novčanik proverite da li oni rade svakih pet minuta; da, kao i činjenicu da oni zadržavaju svoje oči zalijepljen na ploče odlazak iz straha od nestalih njihovog leta daje ga. Ništa se ne može učiniti po pitanju nerve i privođenje. To samo ide dalje naravno, kad su putovali češće, ali evo deset tajni putovanja da iskusni putnik zna:

1. Ne uzimajte previše sa sobom

Jedan od najboljih savjeti putovanje pakovanje je - kada putujete, putovanje lagan i uzeti ono što znate da će biti potrebno, a ne sve one 'za svaki slučaj' stvari. Imajte na umu da morate nositi sve što vas i, ako idete previše lud možeš ići preko granice prtljaga i moraju plaćati više. I zapamtite, ako ste zaboravili nešto, možete ga kupiti kad dođeš tamo.

2. Ne pakovati previše dragocjenosti

Kad god putujem, torbe su u opasnosti da bude dirao. Mi ne želimo da te odložiti putovanja, jednostavno ne reklamiraju ono što imaš. Skupo, dizajner prtljage će samo privući pažnju nepošteni Nosaii, pa se potrudite da zadrži vrijednosti i elektronske opreme s vama, a ne u kofere.

load...

3. Reci kreditna kartica tvrtke idete na

Još jedna od velikih međunarodna putovanja tips je, ako putujete u inozemstvo, ne zaboravi da kažeš kreditna kartica tvrtke ili banke. Ako počnete da koristite svoju karticu u drugoj zemlji bez njih govori, oni sumnjaju u prevaru i oni će staviti svoju karticu na čekanje. Ne pomaže kada se pokušava da na stranom konobaru objasniti zašto ne možete platiti račun za restoran.

4. Označite svoj prtljag kao krhka

Stavite krhka etiketa na prtljagu, a ne samo ga treba tretirati više lagano, ali će biti na vrhu gomile u avionu, tako da će i tvoj prvi off kad istovaruju.

5. Uvijek uzeti olovku sa sobom

To je uvijek dobra ideja da se olovka sa tobom, kada putujete u inostranstvo. Vi ćete biti iznenađeni koliko oblike morate popuniti za carinske i dolazaka svrhe, kako na avion i kada stignete na odredište.

load...

6. Jedite i pijte lokalne proizvode

Sljedeća dobra međunarodna putovanja savjet je - jesti i piti na lokalnim gdje se jede i ne samo da ide pravo na ono što znate. Doživljava lokalnog života i domaće kuhinje je sve dio avanture i lokalne proizvode će biti puno više isplativo previše. Imajte na umu da sve što vidite s etiketom Prepoznajete li je uvoz, tako da će biti puno skuplje.

7. Ne uzimajte hrpe stranog novca sa sobom

Još jedna od dobrih međunarodnih Savjeti za putovanje je - razmjenjuju samo vrlo mali iznos novca u domaćoj valuti prije nego što odeš, upravo ono što vam treba za kada ste prvi put stigli. Mijenjanje novca na aerodromima je posebno skupo, njihovi stope nisu dobri i oni su također naplaćuje proviziju i naknade. Zapamtite, možete koristiti bankomata u zemlji odredišta, kada vam je potreban neki lokalnoj valuti.

8. Koristite kupatilo u avionu, samo prije nego što sletjeti

To je uvijek žuri kad se iz aviona. Morate pronaći svoj prtljag, proći kroz carinu i tako dalje. Uvijek postoji red za WC previše, tako da posjetite kupatilo u avionu, samo prije nego što zemljišta; čini stvari puno manje ispunjen!

9. Ne koristite hotel telefoni i internet veze

Hotel internet veze i telefonske pozive su obično veliki rip-off. To je obično mnogo jeftinije koristiti mobilni telefon i dobiti mobilni internet vezu i koriste te umjesto toga. Poziva i veza će biti skuplji nego kod kuće, ali to će biti jeftinije nego hotel naplaćuje.

10. Budite svjesni lokalnih običaja i pravila

Kada neko posjeti svoju kuću, očekujemo od njih da poštuju vaša pravila. Dakle, još jedan od dobrih međunarodnih Savjeti za putovanje je - produži isto pristojnosti kada ste u inostranstvu. Neke zemlje imaju stroge kazne za Prelazak van zebre, bacanje smeća ili pljuvanje guma na zemlju, dok druge zemlje imaju čak i oštrije kazne za neumjereno haljinu ili ponašanje. Uvijek pročitajte gore na odredište prije nego odete izbjeći pada prekršaja bilo koje lokalne običaje ili zakone.

Koje su vaše omiljene međunarodna putovanja savjeti, tajne i hacks?

Slobodno podijelite svoje najbolje Savjeti za putovanje u komentar ispod teksta.

load...