Savjeti za putovanja

10 moraju znati italijanski turistički savjeti

10 moraju znati italijanski turistički savjeti

Italija je zemlja koja zaista ima nešto za svakoga i mora vidjeti odredište na bilo kojoj listi putnika. Ova zemlja ima predivan hrana, dobro vino i jednostavno ogrezli u istoriji, a može se pohvaliti sa nekim od najljepših gradova na svijetu. Ako nikada niste bili u Italiji prije, onda evo deset Savjeti za putovanje će vam pomoći da uživate u ovom divnom zemlja još više:

1. Putovanje svjetlo

Vrijeme u Italiji je, u osnovi, vruće ljeto, ali previše hladno za šorc u zimi. Bez obzira na doba godine da posjetite ipak, samo ono što vam je zaista potrebno. Italijanski gradovi i gradovi su poznata po svojim dugim stepeništa i kamenim ulicama, tako kružeći oko težak kofer nije zabavno.

2. Znati obroka

Nikakva količina lupaju na vrata će vam ući u talijanski restoran u pogrešno vrijeme. Većina restorana ima vrlo specifične puta otvaranja. Ručak je oko 13:00-14:00 i večera se obično ne služe sve do 7,00pm. Između tih vremena, mnogi restorani su zatvorene.

load...

3. Ne možete pozvati taksi u Italiji

Ako želite taxi, onda ćete morati ići na taksi ili telefona i rezervirajte jedan. Možete stajati na uglu ulice i mašu rukama oko ako vam se sviđa, iako; mještani vole gledati turiste radim!

4. Saznajte malo terminologiju

Mi kažemo to u svim našim putovanje tip poruke, ali to je zaista vrijedno čineći napor. Mnogi Italijani ne govore engleski, ugrizao je samo pristojno naučiti samo nekoliko riječi na lokalnom jeziku, kada posjetite tuđu zemlju.

5. Kupite karte za javni prijevoz prije nego što odbor

U većini italijanskih gradova, ne možete jednostavno skočiti na brodu autobus ili tramvaj i kupiti kartu čine vozača. Karte za prevoz se obično nalaze na kioscima ili u malim trgovinama i onda potvrđeni kada se ukrcaju. Ne zaboravite previše da su mnogi od radnje su zatvorene u nedelju, tako da možda želite kupiti ulaznicu za Sunday putovanja dan ranije.

load...

6. Morat ćete pitati za vas račun u restoranu

Italija je zemlja u kojoj vole da se opustite nakon obroka. Tako da neće biti žurno dalje od svog stola u trenutku kada su završili hrane. To ne znači da ste je vaš konobar ignoriraju, ali ćete morati navesti kada ste spremni platiti i otići.

7. Dress konzervativno

Iako to nije tako stroga kao što bi muslimanska zemlja biti, Italijani da i dalje imaju tendenciju da se oblači vrlo konzervativno, osim ako naravno, vi ste na plaži. Prikriti kada ste u gradovima, restoranima ili trgovinama i, posebno, ako ćete posjetiti crkvu.

8. Ne dirajte voće i povrće sa svojim rukama

Kada idete u kupovinu na tržištu ili u supermarketu, smatra se vrlo grub ako ručka voće i povrće sa svojim rukama. Na tržištu, proizvođač će pokupiti proizvoda za vas i u supermarketu, a obično ćete naći jednokratne plastične rukavice nositi.

9. Kruh uz obrok nije uvijek slobodan

Talijanski restorani, često će postaviti grisina ili kruh na stolu, ali, ako ste u potrazi za uštedjeti nešto novca, a vi ne želite da kruh, a zatim ga poslati natrag, jer su mnogi restorani naplatiti ekstra za to.

10. Get off the beaten track

Ne možeš ići u Italiju, a ne da pogledamo neke od velikih atrakcija, ali da ostavi neko vrijeme da se odšetati od turističkih zamki kao dobro. Često, to je samo nekoliko minuta hoda do gdje ćete naći pravi Italiji, gdje možete dobiti daleko od gužve i opustite se neko vrijeme.

Koje su vaše omiljene Italija Savjeti za putovanje?

load...