Savjeti za putovanja

10 moraju znati turističke savete za Australiju

10 moraju znati turističke savete za Australiju

Izlet u zemlju dole ispod znači mnogo vremena letenja, tako da ako planirate ići, onda je najbolje da se planirati unaprijed, tako da ne gubite ni jedan dan. Sa kosmopolitski gradovima, divljine grma i neke od najboljih plaža na svijetu, Australija ima mnogo toga za ponuditi posjetiteljima s druge strane svijeta i ovdje su deset Australija Savjeti za putovanje će vam pomoći da iskoristite svoje putovanje:

1. Trebat će vam bug repelenata i kreme za sunčanje

Postoje dva neizbježan činjenice o Australiji: toplotu i bube. Ako idete na putovanje izvan gradova, a ti bi propustiti ako nisi, onda budite sigurni da spakuju dobru zaštitu od sunca i sredstvo protiv insekata. Sunce je jača u Australiji i bube su i veći i još mnogo toga uporni.

2. Oni voze na lijevoj strani u Australiji

Ne uhvate kada prelaze cestu ili vožnje najma automobila, voze na lijevoj strani ceste u Australiji. Zapravo, oko 35% zemalja svijeta rade, uglavnom bivši britanski kolonija. Razlog je, u slučaju da niste znali, je da su ljudi koristili za vožnju svoje konje na lijevoj strani, kako bi se lakše braniti, sa svojim mačem ruku biti na desnoj strani.

load...

3. Ostanite za više od sedam

Iz većine zemalja, let u Australiju će vas odvesti oko dvadeset i četiri sata, a vi bi bilo pametno da se zaustavljanja pauzu na putu. To je puno vremena putovanja, tako da je uvijek preporučljivo provesti najmanje dvije sedmice u zemlji, ili će osjetiti da jesi malo više nego sjesti na avion čitav svoj odmor.

4. Kako pobijediti jet lag

Vi ćete dobiti jet lag jer Australija je skoro puna dvanaest sati ispred GMT, u nekim oblastima. Najbolja stvar za učiniti je da se u lokalnom vremenu što je brže moguće i ne daju u iskušenju da spava tokom dana.

4. Ne bacajte Australian kovanice

Kovanice u Australiji vrijedi mnogo više nego što mislite, tako da ih ne zanemariti. Je 'zlatni' one vrede jednog ili dva dolara svaki, tako da ne potcenjivati ​​koliko novca možete imati u sitniša.

load...

5. Budite realni o udaljenosti

Ako ste nikada nisam bio u Australiji, onda je teško zaista cijenim samo koliko je velika zemlja. Napraviti svoj plan putovanja realan i ostaviti dovoljno vremena da vidi znamenitosti dok ste tamo. Ono što može izgledati kao kratki izlet na karti je vjerojatno daleko dalje, nego što mislite i nekim područjima između destinacije su vrlo udaljenim i nenaseljena.

6. Da li izaći na grm

Nećete da vidi kengura i koala u gradu, tako da definitivno na put napolje u grm. To je poželjno da se uz pratnju vodiča, na organizovanom turneju ipak. Na taj način nećete dobiti izgubljene i vidjet ćete mnogo više.

7. Probajte domaću hranu

Australija ima neke zaista dobro vino i hranu u ponudi, tako da ne ograničavaju sebe na samo jesti na velikom lanac kućama koje ste prepoznali. Pokušajte neke od lokalnih delicija kao što su Kangaroo ili emu, imaju ukus stvarno super!

8. Ostanite hidratizirani

Australija može da bude jako vruće, pogotovo u ljetnim mjesecima. Sunčanica će uništiti bilo koji praznik, tako da uvijek nosi šešir i uzeti bocu vode gdje god idete. Hladno pivo može izgledati poziva i osjećati kao da si vrlo Australije, ali imaju malo vode, kao i!

9. Pazite na vrijeme u kišne sezone

Na sjeveru Australije, ljeto donosi kišne sezone s njim. To ne znači da ne možete otići tamo, ali to ne znači puno vlage i, naravno, potencijal za ciklonima i puno kiše, tako da planirate svoje putovanje u skladu s tim.

10. Budite poštuje divljih životinja, ali ne i paranoični o tome

Svi su čuli za pauke i zmije u Australiji, ali ako si razuman, onda neće biti problem. U gradovima, teško ćete vidjeti bilo zastrašujuće jezivo insekte na sve, i ako odem u grm, samo nositi razuman obuće i koristiti svoj zdrav razum. Kada kupanje u moru, uvijek plivaju samo između zastave, u određenom području, jer će to najvjerojatnije biti zaštićeni od bilo kakve opasne divlje životinje u vodi. Ako ti misliš da su ugrizao ili ubola, zatražiti savjet liječnika odmah, ali imajte na umu da su izuzetno rijetki smrtnih slučajeva od pauka i zmije, čak iu Australiji.

Koje su vaše omiljene Australija Savjeti za putovanje?

load...